Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Bez jokiem Rīgā pret Luksemburgu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Bez jokiem Rīgā pret Luksemburgu
Latvijas izlases kapteinis Vitālijs Astafjevs mūsējos
šovakar vedīs laukumā svarīgā un grūtā cīņā
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar plkst. 18:30 "Skonto" stadionā Latvijas futbola izlase Pasaules kausa izcīņas atlases cikla spēlē tiksies ar Luksemburgas valstsvienību. Mērķis joprojām ir uzvara un trīs punkti, kas ļaus turpināt cerēt par Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Spēles tiešraide LTV7 kanālā.

Jāsagādā prieks līdzjutējiem un Rubinam!

Tikai četras dienas pēc lieliskās uzvaras Luksemburgā (4:0) Latvijas izlasei pret šo pašu pretinieci gaidāms vēl viens mačs – un diezin vai tikpat viegls. Plkst. 18:30 "Skonto" stadionā sarkanbaltsarkanā krāsā tērptie Latvijas futbolisti uzņems Luksemburgu. Kā pēc sestdienas uzvaras izteicās mūsu valstsvienības futbolisti un galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, tika nospēlēts patiešām labi, taču Rīgā varam gaidīt daudz lielāku Luksemburgas pretestību. To neslēpj arī viesu treneris Gujs Hellers: "Aizsardzībā mums jāspēlē blīvi, tad jāsāk meklēt izdevības uzbrukumā. Labie rezultāti, kurus sasniedzām pirms tam, bija aizsardzības nopelns. Pret Latviju agresivitāte aizsardzībā bija pazudusi."

Pēc video analīzes holandiešu speciālists atzinis mūsu valstsvienības standartsituāciju izpildes prasmi, kuru šovakar viesi centīsies ierobežot. Sava laukuma priekšrocības, līdzjutēju atbalsts, pirmajā spēlē iegūtā pārliecība, labs mikroklimats komandā un vēlme sagādāt labu dāvanu Andrejam Rubinam, kurš, kā plānots, aizvadīs savu 100. maču Latvijas valstsvienībā – visiem šiem faktoriem būtu jāpalīdz mūsējiem arī šovakar izcīnīt trīs punktus un jūtami uzlabot pozīcijas apakšgrupas tabulā.

Arī šovakar mūsējiem nepalīdzēs ne savainotais Juris Laizāns, ne saslimušais Kristaps Grebis. Gaidāms, ka Aleksandrs Starkovs paliks uzticīgs nerakstītajam likumam "uzvarētāji sastāvu nemaina", taču ar vienu noteikumu – ja visi būs simtprocentīgi gatavi iziet laukumā (mikrotraumas guvuši Perepļotkins, Astafjevs un Verpakovskis, kuriem gan šodien jābūt uz strīpas). Aizvadītajās četrās dienās izlase trenējās Ķeizarmežā, tāpat tika pabūts bērnu namā "Apīte", kur pozitīvā gaisotnē futbolisti un treneri apdāvināja bērnus ar jauniem trenažieriem, saldumiem un autogrāfiem. Kā ierasts, pirmsspēles nakts tika aizvadīta svaigā gaisā Jūrmalā (viesnīcā "Lielupe"), kur mūsējie uzturējās visu vakardienas otro pusi. Jādomā, ka izdarīts maksimālais, lai arī šovakar laukumā tiktu parādīta labākā spēle un izcīnīti trīs punkti.

Skatītāju atbalsts – ļoti svarīgs

"Neskatoties uz to, ka pirmajā mačā uzvarējām ar 4:0, Rīgā spēle sāksies ar rezultātu 0:0. Tāpēc mums vajag atbalstu, jo ne viss vienmēr izdodas no pirmās minūtes. Līdzjutēji dzīs uz priekšu futbolistus un palīdzēs aizsargāties no pretiniekiem, jo bieži gadījumos, kad pretinieks pirmajā mačā pārliecinoši zaudējis, otrajā metas ar dubultu enerģiju un divkāršu naidu. Man ilūziju nav - tā būs galēji grūta spēle," uzreiz pēc sestdienas uzvaras klāstīja Starkovs, aicinādams visus līdzjutējus uz spēli Rīgā. "Savu līdzjutēju atbalsts palīdzēs spēlēt daudz motivētāk, rādīt pārliecinošāku sniegumu. Mums vajag pilnas tribīnes!"

Biļešu tirdzniecība pirms mača ritot normālos tempos. Tā kā Luksemburgas valstsvienības spēks nav diez ko vilinošs mūsu iedzīvotājiem, tāpat ārā nebūt nav vasarīga laika, saprotams, ka stadionu pilnībā piepildīt būtu ļoti grūti. Tomēr tiek prognozēts, ka 7 000 cilvēku šovakar mūsu valstsvienību atbalstīs klātienē. "Skonto" stadiona kases šorīt būs atvērtas jau no plkst. 10:00 un līdz pat mača sākumam. (sīkāku informāciju par biļešu cenām attiecīgajos sektoros skatieties raksta apakšā). Jācer, ka cilvēki izmantos iespēju klātienē atbalstīt mūsu valstsvienību šovakar, jo nākamā reize būs jāgaida ilgi. Pēc šīvakara cīņas nākamais mači kvalifikācijas turnīrā gaidāmi tikai 5. septembrī izbraukumā pret Izraēlu un 9. septembrī savā laukumā pret Šveici.

Cik kvalitatīvs būs laukums?

Viena no lielākajām problēmām pirms gaidāmā mača solās būt "Skonto" stadiona zālāja kvalitāte. Vēl vakar trešdaļa laukuma bija peļķēs un dubļos, un zālāja žūšana norisinājās lēnos tempos, jo zeme vēl daļēji ir sasalusi. Pēdējās dienās stadiona darbinieki dara visu iespējamo (tiek pūsts siltais gaiss no apakšas, lai zālājs žūtu; iespējams, tiks durti caurumi laukumā, lai ātrāk pazustu ūdens utt.), kas to spēkos, lai spēle notiktu normālos apstākļos. Sinoptiķi šodien sola apmākušos laiku, kas dienas otrajā pusē skaidrosies, gaisa temperatūra svārstīsies no +3° līdz +8° atzīmei.

Laukuma kvalitāti noteikti neuzlaboja arī Luksemburgas izlases vakardienas treniņš "Skonto" stadionā. Lai gan mūsu federācija lūdza viesus trenēties citur (tika piedāvāts Olimpiskā Sporta centra un "Daugavas" stadiona mākslīgie laukumi) un sekot Latvijas izlases piemēram saudzēt laukumu, Luksemburgas delegācija, aplūkojot zālāju kopā ar UEFA delegātu, saņēma atļauju trenēties spēles vietā. Turklāt, nepildot savu solījumu aizņemt tikai trešdaļu laukuma – viesi pilnos apgriezienos skraidīja pa visu platību, un drīz vien sekoja loģisks atbildes gājiens no mūsējo puses – tika izslēgti gaismekļi. Tas gan daudz viesiem netraucēja, jo tobrīd ārā vēl bija itin gaišs. Kā vēlāk atzina Luksemburgas Futbola federācijas amatpersonas, viņu izlases galvenā trenera, holandiešu speciālista Guja Hellera, ietiepība un nepaklausība nemaz nepārsteidzot... Cerēsim, ka laukuma kvalitāte spēles gaitu būtiski neietekmēs.

Spēli tiesās Turcijas tiesnešu brigāde ar galveno arbitru Firatu Aidinusu (pēdējā laikā tiesājis Turcijas augstākās līgas un UEFA kausa izcīņas mačus) priekšgalā. Līnijtiesneši būs Serkans Oks un Mustafa Ejisojs, bet ceturtais tiesnesis – Haliss Ozkahja. Jau ziņojām, ka pirms spēles paredzēts minūtes ilgs klusuma brīdis, pieminot Abidžānā (Kotdivuāra) notikušās traģēdijas upurus. Mača tiešraide - LTV7 kanālā.

Latvijas iespējamais pamatsastāvs: Vaņins; Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs; Žigajevs, Astafjevs, Koļesņičenko, Cauņa; Verpakovskis, Karlsons.

Pasaules kausa izcīņas atlases cikls

2. apakšgrupa

VietaIzlaseSUNZGV:ZVP
1.Grieķija531110:310
2.Šveice 53119:610
3.Izraēla52309:69
4.Latvija52128:67
5.Luksemburga51133:114
6.Moldova50142:91

1. aprīļa spēles 2. apakšgrupā

LaiksSpēle
18:30Latvija – Luksemburga
21:30Šveice – Moldova
21:30Grieķija – Izraēla

Biļešu cenas un stadiona plāns

CenaSektori
3 LsA; G; I; J; K; L; V
5 LsB; F; M; N; O; P; R; S; T; U
25 LsC

20 kandidāti mačam pret Luksemburgu

Vārtsargi
Andris Vaņins (Ventspils)
Aleksandrs Koliņko (Olimps)
Deniss Romanovs (Slavia Prague, Čehija)

Aizsargi
Kaspars Gorkšs (Queens Park Rangers, Anglija)
Deniss Ivanovs (Liepājas Metalurgs)
Oskars Kļava (Liepājas Metalurgs)
Deniss Kačanovs (Ventspils)
Dzintars Zirnis (Liepājas Metalurgs)
Pāvels Mihadjuks (Inverness CT, Skotija)

Pussargi
Vitālijs Astafjevs (JFK Olimps/RFS)
Andrejs Rubins (Inter Baku, Azerbaidžāna)
Aleksandrs Cauņa (Watford, Anglija)
Jurijs Žigajevs (Ventspils)
Genādijs Soloņicins (Liepājas Metalurgs)
Aleksejs Višņakovs (Ventspils)
Vladimirs Koļesņičenko (Inter Baku, Azerbaidžāna)

Uzbrucēji
Māris Verpakovskis (Celta de Vigo, Spānija)
Ģirts Karlsons (Liepājas Metalurgs)
Andrejs Perepļotkins (Skonto FC)
Artjoms Rudņevs (Zalaegerszegi TE, Ungārija)

1 2 3 4 116 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2009-04-01 07:40, pirms 16 gadiem
No rīta laiks pagalam sūdīgs.. cerams ka vakarpusē būs labāk.. Spēle gaidāma parsteigumiem pilna.. Zālājs ar nebūs labākaās kvalitātes..
Uz stadionu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-04-01 07:45, pirms 16 gadiem
Ventspilī gan laiks labs un zālājs protams labs.Veiksmi un galvenais trīs punktus šovakar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: marcopolo33

  +9 [+] [-]

, 2009-04-01 07:51, pirms 16 gadiem
par šito Luksemburgas trenera ietiepību trennēties "Skonto" vajadzētu atkal sagraut!!!

 +10 [+] [-]

, 2009-04-01 08:04, pirms 16 gadiem
Ja paskatas tabulā Mūs šķir TIKAI 3p. no 1vietas.. Tas taču ir reali.. nekas nav bezceriigi

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 08:14, pirms 16 gadiem
Njā šodien laiks "LABS", lai spēlēt futbolu!!

     [+] [-]

, 2009-04-01 08:14, pirms 16 gadiem
jaaiet vien buus ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-04-01 08:18, pirms 16 gadiem
Njā žēl ka pats uzspēli netikšu , bet jatur īkšķi par mūsējiem un cerams sagrausim ietiepīgo Luxemburgu ar tās pretīgo treneri priekšgalā!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-01 08:21, pirms 16 gadiem
UUzvareesim,uuzvareesim hei hei hei hei hei !!!!!!!!!! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2009-04-01 08:29, pirms 16 gadiem
laicinsh ara baigi forshs

     [+] [-]

, 2009-04-01 08:32, pirms 16 gadiem
Nja

  +4 [+] [-]

, 2009-04-01 08:48, pirms 16 gadiem
Man jau biljetes kabataa, fanu sektoraa, veel tik jaaatrod shalliite un uz stadionu, aaa, blin, veel uz darbu

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 08:49, pirms 16 gadiem
Cerams izlase nesadomās pajokot un nepakāsīs.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 09:03, pirms 16 gadiem
LATVIJA, LATVIJA!!!!

 +14 [+] [-]

, 2009-04-01 09:04, pirms 16 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Man jau biljetes kabataa, fanu sektoraa, veel tik jaaatrod shalliite un uz stadionu, aaa, blin, veel uz darbu
nu jā nepazīmēties, ka tev ir darbs nevarēji, ne?

  +8 [+] [-]

, 2009-04-01 09:13, pirms 16 gadiem
marcopolo33 rakstīja: Pietiek aprunaat zaalaaju ok>? Jo ja arii zaalaajs buus slikts tad tas buus gan mums gan pretiniekam un macha likteni diez vai tas izshkjirs! diezin LABS zaalajs Verpakovska vai Caunjas vietaa sitiis golus!
Un ja Starkovs Mihadjuku nelaidiis laukumaa, nu tad es nezinu... Tad jau ja LM, un Ventspils liimenis ir tik augsts, kaapeec latvijas klubi neko eiropaa nevar, a izlasee puse no LM un Ventinjiem speelee (fool) ...
Kā tev šķiet, ja iepriekšējā spēlē aizsardzība neielaida nevienus vārtus(pat momentu īsti nebija) vai šāds sastāvs būtu jāmaina? Kāpēc izgudrot no jauna riteni? Tikai lai daži varētu apskatīties kāds izskatās Mihadjuks? Priekš kam riskēt! Ja spēle ies līdzīgi kā izbraukumā tad gan varētu viņu izlaist lai čalis debitē, visi par to tik priecātos.
Veiksmi mūsējiem un sadodiet sodu par zālāja nomīņāšanu! Tas starp citu Rīgas centrā vēl joprojām ir aizliegts

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 09:25, pirms 16 gadiem
nedomāju, ka gandrīz vājākās Skotijas komandas līmenis ir tur diži augstāks par LM un Ventspili - vai nu tāds pats vai zemāks drīzāk
marcopolo33 rakstīja: Pietiek aprunaat zaalaaju ok>? Jo ja arii zaalaajs buus slikts tad tas buus gan mums gan pretiniekam un macha likteni diez vai tas izshkjirs! diezin LABS zaalajs Verpakovska vai Caunjas vietaa sitiis golus!
Un ja Starkovs Mihadjuku nelaidiis laukumaa, nu tad es nezinu... Tad jau ja LM, un Ventspils liimenis ir tik augsts, kaapeec latvijas klubi neko eiropaa nevar, a izlasee puse no LM un Ventinjiem speelee (fool) ...

  +3 [+] [-]

, 2009-04-01 09:36, pirms 16 gadiem
jāuzvar un jācer uz mums izdevigiem rezultātiem pārējās spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 09:48, pirms 16 gadiem
Nopersim ar pupoliem

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 09:51, pirms 16 gadiem
vai ta ir tasiniiba ka fanu sektora var sedet ka grib? nevis pec vietam,?

  +4 [+] [-]

, 2009-04-01 09:54, pirms 16 gadiem
lehman rakstīja: vai ta ir tasiniiba ka fanu sektora var sedet ka grib? nevis pec vietam,?
fanu sektoraa neviens neseezh ja gribi sedeet tad peerc biljeti citaa sektoraa,piemeeram - C

     [+] [-]

, 2009-04-01 10:04, pirms 16 gadiem
ak maitas..... pa visu laukumu dragaaja.. cerams ka shodien buuus 8:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 10:05, pirms 16 gadiem
A.C.A.B. rakstīja: fanu sektoraa neviens neseezh ja gribi sedeet tad peerc biljeti citaa sektoraa,piemeeram - C
skaidrs, paldies, tatad stavi kur gribi un blauj par LATVIJU!!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 10:05, pirms 16 gadiem
Par uzvaru viennoziimigi!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 10:14, pirms 16 gadiem
ideālākais variants laikam mūsu uzvara, Moldovas uzvara pret Šveici, un Grieķu uzvara mačā pret Izraēlu. Cerēsim!

  +3 [+] [-]

, 2009-04-01 10:25, pirms 16 gadiem
lehman rakstīja: skaidrs, paldies, tatad stavi kur gribi un blauj par LATVIJU!!!!
nu kāpēc vienkāši bļaut ? ieklausies ko dara un dzied pārējie, kurus uzkurina spokeman un dziedi to pašu. Nebūs takš smuki ja tu viens kautko mēģināsi dziedāt

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 10:26, pirms 16 gadiem
kurkins rakstīja: nu kāpēc vienkāši bļaut ? ieklausies ko dara un dzied pārējie, kurus uzkurina spokeman un dziedi to pašu. Nebūs takš smuki ja tu viens kautko mēģināsi dziedāt
es centishos neizkrist no fanu pulja, dziedashu lidz

  +1 [+] [-]

, 2009-04-01 10:33, pirms 16 gadiem
capone rakstīja: Visi ejam!
ejam, ejam. izmaksaa man biljeti un es aizieshu

  -1 [+] [-]

, 2009-04-01 10:37, pirms 16 gadiem
zanjux rakstīja: ejam, ejam. izmaksaa man biljeti un es aizieshu
un kā ar vakariņām pēc tam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 116 komentāri