Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Mežeckis: "Starkovs turpinās strādāt LFF, mārketinga jomā darbosies Malnačs"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mežeckis: "Starkovs turpinās strādāt LFF, mārketinga jomā darbosies Malnačs"
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācijas mājas lapa lff.lv, noslēdzoties 2013. gadam, publicēja lielu materiālu ar LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka izteikumiem.

LFF darbā ienākuši jauni un centīgi darbinieki

Jānis Mežeckis : "Aizvadītais gads bija diezgan sarežģīts. Gan veiktā LFF restrukturizācija, gan arī valstsvienības galvenā trenera maiņa – tas jebkurā gadījumā ir sāpīgs process. Kā atceramies, LFF restrukturizācija tika uzsākta pirms LFF Valdes sastāva nomaiņas, jau 2011. gadā. Šogad lielākas izmaiņas ir skārušas arī LFF struktūrvienības, ar ko esam iepazīstinājuši mūsu biedrus gan LFF jaunatnes futbola sezonas noslēguma pasākumā, gan arī LFF Valdes sēdēs. Laiks, protams, rādīs, vai veiktās izmaiņas ir bijušas pozitīvas, tomēr es uzskatu, ka esošajā brīdī tās ir bijušas pareizas, un esmu pārliecināts, ka mūs sagaida pozitīvi rezultāti.

LFF restrukturizācijas process tika uzsākts ciešā sadarbībā ar FIFA, kas bija galvenie šī procesa iniciatori, tāpēc mēs esam pateicīgi viņiem par sniegto stimulu to iesākt. Vēlos izteikt pateicību jaunās LFF stratēģijas izstrādē gan LFF ģenerālsekretāra vietniekam Edgaram Pukinskam, gan arī LFF Sporta direktoram Dainim Kazakevičam, kuru kopējā sadarbība ir darbspējīga un visas plānotās lietas tiek soli pa solim realizētas. Ir veiktas daudzas izmaiņas arī LFF štatu sarakstā, federācijā strādāt ienākuši jauni un centīgi kadri. Uzskatu, ka uzkrātās pieredzes un jaunības apvienojums LFF darbam un Latvijas futbolam kopumā nesīs labus rezultātus nākotnē."

Nacionālā futbola izlase – Latvijas futbola piramīdas virsotne

„Latvijas nacionālā futbola izlase šobrīd ir skaidri definēta kā Latvijas futbola piramīdas virsotne, tāpēc LFF ikdienas darbs tiek virzīts valstsvienības vajadzībām un izaugsmei. Jo labāki būs Latvijas izlases rezultāti, jo labāk mums sekmēsies ar citu pakārtoto procesu virzību. Mēs atceramies, ka desmit gadus atpakaļ, mūsu futbolistiem iekļūstot „EURO 2004” finālturnīrā, populārākais sporta veids Latvijā viennozīmīgi bija futbols.

Kā zināms, 2013. gada jūlijā pēc Aleksandra Starkova atlūguma saņemšanas Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts jauns un perspektīvs treneris Marians Pahars. Kā profesionālu futbolistu mēs atceramies Paharu ar pašiem labākajiem vārdiem. Kā viņam veiksies valstsvienības galvenā trenera amatā, to redzēsim. Es ceru, ka Mariana Pahara un viņa komandas šogad iesāktais darbs turpināsies uz labas nots un nākotnē valstsvienības izpildījumā šī trenera vadībā redzēsim labus rezultātus!”

LFF.lv jau ziņoja, ka 23.februārī Nicā notiks 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze. Jānis Mežeckis atgādina, ka savulaik tieši LFF kopā ar Skotijas Futbola federāciju bija galvenie iniciatori finālturnīra dalībnieku skaita palielināšanai līdz 24 komandām. „Eiropas čempionāta dalībnieku paplašināšana palielina iespējas daudzām federācijām nonākt lielajā futbola festivālā,” piebilst Mežeckis, paredzot lielāku konkurenci jaunajā kvalifikācijas ciklā cīņā par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

LFF ģenerālsekretārs LFF.lv atklāja, ka 2014. gada 29. – 31.maijā Latvijā risināsies tradicionālā Baltijas Kausa izcīņa nacionālajām izlasēm, kur Latvijas izlase centīsies aizstāvēt 2012. gadā Igaunijā iegūto trofeju. Baltijas Kausa izcīņā tradicionāli spēlēs Igaunijas un Lietuvas valstsvienības, kā arī, iespējams, Somija, kas oficiālu atbildi sola paziņot tuvākajā laikā.

„Lai Latvijas nacionālā futbola izlase spēlētu veiksmīgi, liels darbs jāiegulda jauniešu izlasēs un jaunajos futbolistos. Kā zināms, ar Latvijas U-17 un U-19 izlasēm ikdienā strādā no klubu vadīšanas pienākumiem atbrīvotie treneri, un šogad viņu darba rezultāti vērtējami kā labi. Esam priecīgi, ka Igora Stepanova vadītā Latvijas U-17 jauniešu izlase iekļuvusi UEFA Eiropas čempionāta Elites raundā, tikmēr Vladimira Babičeva vadītajai U-19 izlasei šogad pietrūka viena minūte, lai kvalificētos Elites raundam. Protams, potenciāls šajā jomā ir liels, un pie tā ir jāstrādā,” uzskata Jānis Mežeckis.

Starkovs darbosies LFF

LFF ģenerālsekretārs arī informēja, ka LFF panākusi vienošanos un ir atrasts kopsaucējs par turpmāko sadarbību ar iepriekšējo Latvijas nacionālās futbola izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu. Mežeckis: „Neizmantot Aleksandra Starkova pieredzi un autoritāti Latvijas futbola labā, mūsuprāt, būtu nepareizi. Pēc notikušajām personīgajām sarunām ar Starkovu man ir skaidrība, ka viņš ir gatavs turpināt strādāt Latvijas Futbola federācijas valdē kā LFF nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs, vienlaikus veltot lielāku uzmanību darbam ar talantīgajiem Latvijas futbolistiem vecumā no 16 līdz 20 gadiem. Sadarbībā ar LFF Sporta direktoru Daini Kazakeviču tiks izstrādāta un īstenota šī vecuma spēlētājiem veltīta attīstības programma gan Rīgā, gan arī citās Latvijas pilsētās,” informēja Jānis Mežeckis, vienlaikus piebilstot, ka situācijā, ja Aleksandrs Starkovs nākotnē piekritīs atgriezties trenera darbā kādā klubā, tiks panākta vienošanās par viņa turpmāko sadarbību arī ar LFF.

Negatīvu imidžu veido totalizatoru sērga

Jānis Mežeckis atkārtoti apsveicis FK „Ventspils” ar izcīnīto Latvijas Virslīgas čempionu titulu un iegūto Latvijas kausu, un novēlējis kluba vadībai, spēlētajiem un treneriem neapstāties pie sasniegtā un sekmīgi pārstāvēt Latvijas futbolu nākamās sezonas Eiropas kausos. Pieskaroties notikušajām izmaiņām LFF organizēto sacensību jomā, Jānis Mežeckis informēja, ka LFF Sporta direktora Daiņa Kazakeviča pārraudzībā ir izstrādāta vienota Latvijas futbola sacensību sistēma.

Mežeckis: „Virslīgas čempionātu turpmākajās sezonās nolemts organizēt četros riņķos ar desmit komandu piedalīšanos, savukārt Virslīgas dublieru čempionāts 2014. gadā tika atdalīts no Pirmās līgas sacensībām. Otrās līgas un zemāko līgu sacensību organizēšana arī turpmāk notiks sadarbībā ar reģioniem. Izmaiņas starpsezonā skārušas Latvijas jaunatnes futbola čempionātu organizēšanu, kuras turpmāk tiks iekļautas kopējā LFF Sacensību daļas pārraudzībā.

„Mēs apzināmies, ka negatīvu imidžu ap Latvijas futbolu joprojām veido totalizatoru sērga un iespējamā pašmāju klubu un spēlētāju līdzdalība tajos. Vēlos uzsvērt, ka šajā jautājumā LFF sadarbībā ar UEFA un FIFA savulaik bija vieni no pirmajiem, kas sāka ar to cīnīties un arī turpmāk darbs pret šo sērgu neapstāsimies. Jebkura negodīga rīcība nākotnē tiks izskausta.”

Plānota spēle pret pasaules vai Eiropas futbola zvaigznēm

Mežeckis informēja, ka tuvākajos LFF plānos ietilpst arī starptautisko jauniešu izlašu pārbaudes turnīru organizēšana Latvijā un šajā virzienā strādā LFF izlašu daļa sadarbībā ar LFF projektu daļu. Vienlaikus LFF priekšlaicīgi ir atbalstījusi ilggadējā Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētāja un šobrīd futbola turnīru organizatora Imanta Bleideļa iniciatīvu 2014. gadā Latvijā rīkot draudzības spēli starp „EURO 2004” Latvijas nacionālās izlases spēlētājiem un pasaules vai Eiropas futbola zvaigznēm.

Jaunajā sezonā tiks rīkoti arī tradicionālie pašmāju jaunatnes futbola turnīri, tostarp, Latvijas zēnu un meiteņu futbola festivāli. Tikmēr 2014. gada rudenī Latvijā notiks UEFA Eiropas U-17 un U-19 jauniešu futbola čempionātu, kā arī UEFA Eiropas U-17 meiteņu futbola čempionātu priekšsacīkšu kvalifikācijas apakšgrupu spēles. Šādu turnīru organizēšana nozīmē, ka UEFA un citas Eiropas valstis mums uzticas. Tādējādi tiek iegūta pieredze, lai nākotnē, iespējams, LFF pretendētu uz lielākas nozīmes starptautiska turnīra organizēšanu Latvijā."

Infrastruktūras attīstībā galvenais uzdevums ir LFF stadiona projekta realizēšana

Mežeckis intervijas laikā atgādināja, ka futbola infrastruktūras attīstības ziņā LFF Stadionu un infrastruktūras attīstības komitejai šobrīd galvenais uzdevums ir jaunā stadiona projekta realizēšana, kurā mājas spēles nākotnē aizvadīs Latvijas nacionālā futbola izlase. Vienlaikus ar atbildīgajām valsts un pašvaldības iestādēm LFF sadarbosies „Daugavas” stadiona rekonstrukcijas plānu realizēšanā Rīgā.

„Laika gaitā ir pamainījusies koncepcija Krišjāņa Barona ielas stadiona projektam, proti, tajā tika iekļauta komerciālā sastāvdaļa un potenciālo investoru interese ieguldīto līdzekļu atpelnīšanā. Kamēr nav jaunā stadiona, valstsvienība turpinās spēlēt Skonto stadionā, kuru iespēju robežās sadarbībā ar esošajiem tā apsaimniekotājiem nepieciešams uzlabot, nodrošinot ērtības gan skatītājiem, gan arī apmierinātu UEFA centralizētā mārketinga prasības, kuras stāsies spēkā līdz ar jaunā kvalifikācijas cikla sākšanos."

Darbs ar līdzjutējiem un jauns LFF Komunikāciju un mārketinga daļas vadītājs

Kā svarīgu jautājumu dienas kārtībā Jānis Mežeckis norāda darbu ar futbola līdzjutējiem un LFF ģenerālsekretārs gadu mijā izsaka pateicību visiem Latvijas nacionālās futbola izlases līdzjutējiem par sniegto atbalstu aizvadītā kvalifikācijas cikla ietvaros. Mežeckis intervijas laikā arī informēja, ka LFF mārketinga un komunikācijas daļu turpmāk vadīs Normunds Malnačs, kurš ir pieredzējis cilvēks gan biznesā, gan arī futbolā. Jānis Mežeckis izteica cerību, ka Malnača paveiktais, iepriekšējo divu gadu laikā strādājot biedrības „Latvijas Futbola virslīga” (LFV) izpilddirektora amatā, veicinās ciešāku LFF sadarbību ar LFV futbola popularizēšanā mūsu valstī.

„Lai arī pēc pēdējām divām notikušajām Latvijas nacionālās futbola izlases mājas spēlēm rudenī nevaram žēloties par valstsvienības mājas spēļu apmeklējumu, vienlaikus mēs saprotam, ka ikdienā jāstrādā aktīvāk pie Virslīgas un citu LFF organizēto sacensību skatītāju apmeklējuma palielināšanas. Šajā jautājumā arī turpmāk LFF sadarbosies ar biedrību „Latvijas Futbola virslīgu” un tās jauniecelto izpilddirektoru Emīlu Latkovski. Ceru, ka 2014.gadā pašmāju futbola līdzjutēji apmeklēs vietējā čempionāta spēles kuplākā skaitā!”

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis arī informēja, ka ilggadējam Latvijas nacionālās futbola izlases ģenerālmenedžerim Genādijam Karavajevam tika uzticēts uzdevums apkopot Latvijas futbola vēsturiskos materiālus, statistikas datus un izveidot arhīvu, kuru nākotnē būtu iespējams izstādīt Latvijas futbola vēstures muzejā ekspozīcijas veidā.

Materiālu pilnā apmērā lasiet šeit.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2014-01-01 21:14, pirms 11 gadiem
Starkovs tirgos suvenirus turpmak pirms spelem

  +9 [+] [-]

, 2014-01-01 21:18, pirms 11 gadiem
Ir pagājuši tikai 20 gadi, līdz LFF ir ķērusies klāt pie mārketinga štellēm... Fiksie vīriņi

  +6 [+] [-]

, 2014-01-01 21:18, pirms 11 gadiem
Pareizi, savējos nevar tā atstār čomus bez darba, jādod kaut kas pretim Starkijam.

  +8 [+] [-]

, 2014-01-01 21:23, pirms 11 gadiem
Starkov atkāpies, vajag citus LFF! Sistēmas nomaiņu!

  +5 [+] [-]

, 2014-01-01 21:31, pirms 11 gadiem
Starkovs tak taisījās ar Gazajevu un Kirkorovu drīzumā cīnīties.
Īsāk, kā jau agrāk minēju, Starkovam vienīgās šances atrast darbu ir LFF pie čomiem.

Un tā restrukturizācija un treneru maiņa laikam tikai Mežeckim un indrixonam ir bijusi sāpīga

  +5 [+] [-]

, 2014-01-01 21:34, pirms 11 gadiem
Kāds darbs ar līdzjutējiem?! Cik ilgi var par to runāt un neko nedarīt lietas labā?

  +5 [+] [-]

, 2014-01-01 21:45, pirms 11 gadiem
Rīgā vajag kā minimums 3-4 kārtīgus sintētikas laukums papildus ierīkot. Esošajos laikus dabūt ir praktiski nereāli vai arī ciparus sāk prasīt jau pārāk nekaunīgus. Pie tam daļa no tiem jau sāk palikt pārāk briesmīgi, lai uz tiem aizvadītu ko vairāk, kā amatieru treniņus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-01 21:54, pirms 11 gadiem
Starkovs jau lēja savas roģinas presē, ka viņam esot vairāki piedāvājumi, ko šamais apdomāsot. Bet šitam lūzerim atkal ir izdomāts amats LFF, jo neko jau viņš nemāk darīt, un nevienam jau šis arī nav un arī nebūs vajadzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-01-01 22:47, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Ja tiešām LFF grib ko panākt, tad ir jāņem paspārnē pilnīgi visi turnīri
lai mums pilsētu,novadu čempji skaitītos 4.līga
Lai vairāk pasekotu nepazītiem talantiem, jo jāstiprina ir arī 1. un 2. līgas līmenis
Ko nozīmē sadarbosies ar reģioniem? Kādi reģioni ir Liepājas rajonā - 8 novadi?
Viennozīmīgi, jāveido piramīda. Žēl, ka LFF pietiek tikai ar virsotni.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-01 23:20, pirms 11 gadiem
U-19 un U-17 atlases turnīri rudenī Latvijā -- tas ir pozitīvākais šajā intervijā.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-02 02:41, pirms 11 gadiem
Vismaz ieviesa skaidrību par izlases spēlēm stadionu sakarā. Prieks, ka vēl vismaz kādu laiku izlase spēlēs Skonto stadionā. Arī Bleideļa iniciatīva par zvaigžņu maču ir interesants projekts. Visvairāk gan gribas redzēt, ko Malnačs izdarīs mārketinga jomā, jo ar to līdz šim LFF ir bijušas problēmas.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-02 07:48, pirms 11 gadiem
Starkovs var vadit aunu baru talak ka tuksnesi Afrika !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-02 10:13, pirms 11 gadiem
Lasot interviju, viss ir skaisti un superīgi mūsu futbola vadībā, bet ja paskatās normāli, ar kritisku aci - pilnīgi visās jomās ir absolūts, totāls bardaks. Darbs ar skatītājiem, finanses, stadioni, jaunatnes sistēma, valstsvienības spēles ar Championship klubiem utt un tā joprojām...

  +3 [+] [-]

, 2014-01-02 10:15, pirms 11 gadiem
Un ibio rio, tak beidzot NOTĪRIET TOS KRĒSLUS SKONTIĶĀ, kā solat jau septīto gadu pēc kārtas

     [+] [-]

, 2014-01-02 10:59, pirms 11 gadiem
ilgvars5 rakstīja: Starkovs var vadit aunu baru talak ka tuksnesi Afrika !!!
ja Starkovs sakārtos savu galvu, tad zināšanas un pieredze viņam ir pietiekoša, lai strādātu Latvijas vai tās pašas Baltkrievijas klubos.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-02 11:37, pirms 11 gadiem
LFF, labākā vieta kur sagaidīt vecumu.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-02 12:01, pirms 11 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: ja Starkovs sakārtos savu galvu, tad zināšanas un pieredze viņam ir pietiekoša, lai strādātu Latvijas vai tās pašas Baltkrievijas klubos.
Baltkrievijā futbols ir augstāka līmeņa nekā azeros!
Azeru līmenis, kā redzējām bija par augstu starikam.....Gada laikā izlidoja!
Bet LV līmeni šis varētu pavilkt,ko šis bija jau neskaitāmas reizes pierādījis(tiesa slēpjoties aiz tiesneša mugurām starikam tie tituli ir krājušies).Bez tiesnešu palīdzības pat ,,Portadown,, šim nebija pa spēkam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja