Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

LFF prezidents: "Strādājam, lai arī Baltkrievija netiktu pielaista pie turnīriem"

Rolands Eliņš

LFF prezidents: "Strādājam, lai arī Baltkrievija netiktu pielaista pie turnīriem"
Vadims Ļašenko un UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Foto: LFF

Pirms dažām dienām sācies Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas cikls, kurā piedalās arī Baltkrievijas izlase, kas pārstāv valsti, kas tiešā veidā sniedz veidu atbalstu Krievijas karam Ukrainā un no kuras Krievijas karaspēks realizē daļu no saviem iebrukumiem citā valstī. LFF prezidents Vadims Ļašenko portālam Sportacentrs.com norādīja, ka uzskata Baltkrievijas izlases dalību oficiālās spēlēs par šobrīd nepieļaujamu un ka LFF savu iespēju robežās strādā pie tā, lai tas netiktu pieļauts, un šajā sakarā Ļašenko par svarīgu uzskata pēc dažām dienām gaidāmo UEFA kongresu.

FIFA un UEFA par Krievijas izlašu un klubu izslēgšanu no sacensībām paziņoja 2022. gada 28. februārī, četras dienas pēc kara sākuma Ukrainā. Krievijas vīriešu izlasei martā bija paredzēts piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas pārspēlēs, attiecīgi ar šo lēmumu ilgi gaidīt nevarēja. Šis lēmums tā arī nav mainīts, taču nav arī papildināts, proti, starptautiskajās futbola sacensībās visas tiesības piedalīties ir arī Baltkrievijas komandām, lai gan vairāku citu sporta federāciju aizliegumi un rekomendācijas, ieskaitot arī Latvijas Sporta likumā minēto par šo tēmu, attiecas gan uz Krieviju, gan Baltkrieviju.

Kādēļ lielās futbola organizācijas nav izņēmušas Baltkrieviju no saviem turnīriem, kā praktiski vienīgo liegumu tai nosakot spēļu organizēšanu savā laukumā? Uz šo jautājumu atbildi nevarēja piedāvāt arī LFF prezidents, izsakoties, ka tas jāvaicā FIFA un UEFA vadībai. Arī aicināts tīri paspekulēt, kāds no tā futbola organizācijām ir labums vai motivācija, Ļašenko atturējās, taču norādīja, ka LFF no savas puses strādā aizkulisēs, lai tas tiktu mainīts un agresorvalstu futbola izlases starptautiskajā arēnā netiktu pielaistas, un gatava par to runāt arī gaidāmajā UEFA kongresā.

"Par šo Baltkrievijas jautājumu esam vairākkārt vērsušies pie FIFA un UEFA pārstāvjiem," norādīja Vadims Ļašenko. "Tagad arī tieši pēc dažām dienām gaidāms UEFA kongress 5. aprīlī Lisabonā, kur arī ir paredzēta tikšanās par šo jautājumu, tad arī redzēsim, kāda būs konkrēta reakcija."

Ļašenko neizslēdza iespēju, ka Baltkrievijas izlases statuss varētu mainīties, neskatoties uz to, ka EČ atlases cikls tikko sācies, komandas sadalītas grupās un visi grafiki sastādīti: "Tas tomēr atkarīgs arī no valstu likumiem. Piemēram, Rumānijas likums pieļāva, ka Baltkrievija varēja spēlēt arī tās laukumā, kamēr mūsu likums tādu iespēju nepieļautu, mums teorētiski būtu jāspēlē neitrālā laukumā."

"Taču varu pateikt, ka pavisam skaidri zinu, ka UEFA domā par šo situāciju un apsver iespējas," turpināja Ļašenko. "UEFA pārstāvji no mums ir lūguši detalizētu informāciju par Latvijas Sporta likumu, lai izpētītu, kāda ir mūsu situācija, proti, kuras spēles mēs nemaz neesam tiesīgi aizvadīt, un mēs to arī esam pārsūtījuši un zinām, ka UEFA par to interesējas. Bet nu tagad arī ir situācijas attīstība ar jaunu informāciju par kodolieročiem Baltkrievijā, un domāju, ka lietas var mainīties, un šajā ziņā ceru uz UEFA kongresu pēc dažām dienām."

"Ja tiek vaicāts tīri mans personīgais viedoklis par to, vai šobrīd ir pieļaujama Baltkrievijas izlases dalība Eiropas čempionāta atlases turnīrā, tad es saku noteiktu nē," norādīja LFF prezidents. "Nevajadzētu ne piedalīties kvalifikācijā, ne aizvadīt vispār kādas spēles pret Eiropas valstīm. Domāju, ka mums šeit visiem ir vienāda pozīcija - par to esam runājuši arī ar Lietuvas un Igaunijas futbola federāciju vadītājiem."

"Jā, šī ir sarežģīta tēma, par ko runāt EČ kvalifikācijas cikla sākumā, taču arī saprotama," teica Ļašenko. "Man Ukrainā ir daudz radinieku, un šī tēma un jautājumi par to man ir ļoti labi saprotami, un arī mana pozīcija šajā sakarā ir skaidra. Šobrīd ir tā, ka likums ir likums, un mums nepieciešams to ievērot."

Jāatgādina, ka pirms dažām nedēļām Latvijas sportu saviļņoja valdības un LOK lēmums apturēt finansējumu sportistiem, kuri piedalās sacensībās, kurās ir arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti, proti, tenisā un riteņbraukšanā. Šajos sporta veidos gan viņiem jāpiedalās kā neitrālajiem sportistiem, un šeit var salīdzināt ar situāciju futbolā, kur Baltkrievijas izlase uz savām EČ atlases spēlēm pret Šveici un Rumāniju spēlēja ar visu ierasto nacionālo simboliku, spēlējot tajā pašā turnīrā, kurā Latvijas izlase.

Lai arī šis IZM lēmums par finansējuma iesaldēšanu tika mainīts, principā šobrīd tas attiektos arī uz futbola izlasi. Vai LFF nepaspēja sākt satraukties, ka tas attieksies arī uz tās darbību? "Par šo tematu mums bija sarunas ar Komandu sporta spēļu asociāciju, kā arī ministres Andas Čakšas padomnieku Ainaru Bagatski. Likuma maiņa nav vienkārša lieta, bet esmu pārliecināts, ka visas iesaistītās personas šeit bija ar vienu kopīgu mērķi," teica Ļašenko.

Slēpts komentārs: Igors Amelka

     [+] [-]

, 2023-03-31 13:59, pirms gada
Haha! Tas ir PR gājiens stadiona sakarā?

  +8 [+] [-]

, 2023-03-31 14:30, pirms gada
Igors Amelka nu aizbrauc atsūc sardeli un atvainojies savam Batjkam... Zudusī saikne...

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 14:46, pirms gada
Par vēlu dzert Boržomi.Vilciens aizgājis un spēļu grafikus neviens nemainīs.Būtu ļoti pārsteigts,ja tā notiktu.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 14:49, pirms gada
Pandora rakstīja: Haha! Tas ir PR gājiens stadiona sakarā?
Kāds sakars ar stadionu?! PALDIES LFF vadībai par ieguldīto darbu, līdzekļiem, nerviem, lai pārliecināt tādus ka Tu, ka futbola stadions Latvijai ir vajadzīgs! Bet vienmēr atradīsies "pandorveidīgie" lai apliet ar samazgām tos kuri dara.

  +5 [+] [-]

, 2023-03-31 14:59, pirms gada
coman rakstīja: Kāds sakars ar stadionu?! PALDIES LFF vadībai par ieguldīto darbu, līdzekļiem, nerviem, lai pārliecināt tādus ka Tu, ka futbola stadions Latvijai ir vajadzīgs! Bet vienmēr atradīsies "pandorveidīgie" lai apliet ar samazgām tos kuri dara.
Stadions ir vajadzīgs, to neviens nenoliedz, bet izmaksas un izvēlētā vieta gan rada jautājumus.

     [+] [-]

, 2023-03-31 15:50, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Stadions ir vajadzīgs, to neviens nenoliedz, bet izmaksas un izvēlētā vieta gan rada jautājumus.
Man jau šķēt, ka tas ir izmisuma solis no LFF puses, jo izskatās ka stadions vajadzīgs tikai viņiem. Nevaru tik saprast, kāpēc LFF vispār ar mieru kaut ko maksāt?! Vai pārejas sporta organizācijas arī maksā par sporta bāzēm? Cik bobslejisti ieguldīja Siguldas trasē? Cik vieglatlēti ieguldīs Daugavas vieglatlētikas manēža? Cik basketbolisti iegulda basketbola namā?

  +5 [+] [-]

, 2023-03-31 17:00, pirms gada
coman rakstīja: Man jau šķēt, ka tas ir izmisuma solis no LFF puses, jo izskatās ka stadions vajadzīgs tikai viņiem. Nevaru tik saprast, kāpēc LFF vispār ar mieru kaut ko maksāt?! Vai pārejas sporta organizācijas arī maksā par sporta bāzēm? Cik bobslejisti ieguldīja Siguldas trasē? Cik vieglatlēti ieguldīs Daugavas vieglatlētikas manēža? Cik basketbolisti iegulda basketbola namā?
Cik LFF saņem katru gadu no UEFA un FIFA un cik pārējie tevis nosauktie? To, ka stadionu vajag, nav strīda, bet tas kā, cik nesagatavoti, iet prasīt 35 miljonus, ir nožēlojami. Un, ja tu to nesaproti, tad esi vēl lielāks auns, nekā LFF prezidents un viņa padotie.

  +8 [+] [-]

, 2023-03-31 17:16, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Stadions ir vajadzīgs, to neviens nenoliedz, bet izmaksas un izvēlētā vieta gan rada jautājumus.
Man šķiet es sapratu kur suns ir aprakts Lucavsalas projektā. No gaisa šis stadions izskatīsies grandiozi. Ja noķert pareizo bildi, tad no vienas puses būs Vecrīgas gaiļi, bet no otras Pārdaugavas augstceltnes. Upes vidū, burvīga aina. Vizuāli tiešām būs viens no skaistākajiem Eiropā. Uz sitienu nāk atmiņā stadions Bragā, kur Jāņu naktī bija dabūts pa mizu no holandiešiem Eiropas čempī, tas bija kalnā iebūvēts. Gan jau vēl kas ir, bet bilde būs skaista un varēs atrādīt UEFA. Kā tauta uz šo paradīzi ceļos nevienu neinteresē.

Loģiskā vieta Uzvaras parks, bet tur apkārtne nav tik smukas bildes. Kaut arī pēc loģikas vieta ideāla, visa Pārdaugava tiek bez problēmām, bet Purvciems, Pļavnieki, Ķengarags var tikt pāri Dienvidu tiltam, neradot traģiskus sastrēgumus. Plus lieliski braukt ar sabiedrisko - električkas līdz Torņakalnam + tramvaji, kuri var bez problēmām īsā laika aizvest cik vien vajag tautas no centra neradot korķus.

  -3 [+] [-]

, 2023-03-31 17:26, pirms gada
alguns rakstīja: Par vēlu dzert Boržomi.Vilciens aizgājis un spēļu grafikus neviens nemainīs.Būtu ļoti pārsteigts,ja tā notiktu.
Nezinu, es borjomi dzeru un daridu

  +5 [+] [-]

, 2023-03-31 17:26, pirms gada
Cerams, ka visi tagad saak saprast - kamdeelj tik ljoti Ljashenko gribeeja buut par LFF vadiitaaju ...
ieteiktu KNAB un Valsts kontrolei jau laiciigi saakt "pieveersties" shim kungam ...

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 17:42, pirms gada
alguns rakstīja: Par vēlu dzert Boržomi.Vilciens aizgājis un spēļu grafikus neviens nemainīs.Būtu ļoti pārsteigts,ja tā notiktu.
Baltkrievu opozīcijas žurnālisti saka ,ka nav izslēgts variants ,ka viņus izmet no starptautiskām spēlēm.Un daļ belaru futbola sabiedrības to pat gaidot cerībā ,ka viņus pārcels uz Āziju kā vaņkas.

     [+] [-]

, 2023-03-31 17:54, pirms gada
relax81 rakstīja: Cerams, ka visi tagad saak saprast - kamdeelj tik ljoti Ljashenko gribeeja buut par LFF vadiitaaju ...
ieteiktu KNAB un Valsts kontrolei jau laiciigi saakt "pieveersties" shim kungam ...
Ko tur pievērsties, ja viens otru baro? Tev Ļašenko un LFF krēsls liekas tik prasts lai tur sēdētu standarta pilsonis? Tur visur plūst nauda, kontakti un vara. Tu domā ka viņam baigi interesē futbols tikai tik, lai izskatītos kā kaut ko dara. Viss pārējais ir naudas sadale.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 18:26, pirms gada
Pandora rakstīja: Cik LFF saņem katru gadu no UEFA un FIFA un cik pārējie tevis nosauktie? To, ka stadionu vajag, nav strīda, bet tas kā, cik nesagatavoti, iet prasīt 35 miljonus, ir nožēlojami. Un, ja tu to nesaproti, tad esi vēl lielāks auns, nekā LFF prezidents un viņa padotie.
Apgaismo nezinīti, cik LFF saņem no FIFA un UEFA priekš stadiona būvniecības?

     [+] [-]

, 2023-03-31 19:22, pirms gada
coman rakstīja: Apgaismo nezinīti, cik LFF saņem no FIFA un UEFA priekš stadiona būvniecības?
Tie ir aptuveni 15 miljoni. Visas citas federācijas, basketbolu un hokeju ieskaitot, tādas summas no FIBA vai IIHF nesaņem.

     [+] [-]

, 2023-03-31 20:03, pirms gada
Plus vēl UEFA viņiem solīja piemest stadionam.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 21:16, pirms gada
Pandora rakstīja: Tie ir aptuveni 15 miljoni. Visas citas federācijas, basketbolu un hokeju ieskaitot, tādas summas no FIBA vai IIHF nesaņem.
Kur atradi šādu informāciju? Kāpēc FIBA un IIHF nedod?

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 22:28, pirms gada
Garais1606 rakstīja: Man šķiet es sapratu kur suns ir aprakts Lucavsalas projektā. No gaisa šis stadions izskatīsies grandiozi. Ja noķert pareizo bildi, tad no vienas puses būs Vecrīgas gaiļi, bet no otras Pārdaugavas augstceltnes. Upes vidū, burvīga aina. Vizuāli tiešām būs viens no skaistākajiem Eiropā. Uz sitienu nāk atmiņā stadions Bragā, kur Jāņu naktī bija dabūts pa mizu no holandiešiem Eiropas čempī, tas bija kalnā iebūvēts. Gan jau vēl kas ir, bet bilde būs skaista un varēs atrādīt UEFA. Kā tauta uz šo paradīzi ceļos nevienu neinteresē.

Loģiskā vieta Uzvaras parks, bet tur apkārtne nav tik smukas bildes. Kaut arī pēc loģikas vieta ideāla, visa Pārdaugava tiek bez problēmām, bet Purvciems, Pļavnieki, Ķengarags var tikt pāri Dienvidu tiltam, neradot traģiskus sastrēgumus. Plus lieliski braukt ar sabiedrisko - električkas līdz Torņakalnam + tramvaji, kuri var bez problēmām īsā laika aizvest cik vien vajag tautas no centra neradot korķus.
Izklausās diezgan ticami. Rīgas Dome, kur diez vai ir cilvēki, kas saprot kaut ko no transporta plūsmām arī Uzvaras Parkā cer taisīt parastu atpūtas parku, kamēr Lucavsalas variantu atbalsta. Tikai to, ka jau tagad tur nereti ir korķu korķi, sabiedriskais transports vājā līmenī un pie lielākiem pasākumiem vienkārši pusRīga būs ciet nemaz neaizdomājas. Toties būs skaists reprezentatīvais materiāls.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 22:46, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Izklausās diezgan ticami. Rīgas Dome, kur diez vai ir cilvēki, kas saprot kaut ko no transporta plūsmām arī Uzvaras Parkā cer taisīt parastu atpūtas parku, kamēr Lucavsalas variantu atbalsta. Tikai to, ka jau tagad tur nereti ir korķu korķi, sabiedriskais transports vājā līmenī un pie lielākiem pasākumiem vienkārši pusRīga būs ciet nemaz neaizdomājas. Toties būs skaists reprezentatīvais materiāls.
Tieši tā. Es te brīvdienās negaidīti aizbraucu uz Sāāremā, tak tur jebkurā miestā, kur dzīvo 300 purni, domā ir ielikts daudz vairāk. Kuresāāre salīdzinot ar Rīgu ir plānošanas kalngals. Tur gan bilde, gan loģika ir un nav uz ceļiem bedres, kas Rīgā ir kaut kas ārpus domes kompetences.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 23:12, pirms gada
coman rakstīja: Kur atradi šādu informāciju? Kāpēc FIBA un IIHF nedod?
Ja par futbolu interesējas dziļāk, tad visu var uzzināt un zināt.
Nedod tāpēc, ka futbols ir karalis, nekur citur tādas naudas nav.

Šis ir kopējam ieskatam: FIFA distributes a significant amount of money each year to its member countries to support the development of football. According to the most recent financial reports available, FIFA distributed over $1.5 billion in 2020 to its member countries. These funds were primarily used for investment in football development programs and infrastructure projects.

Ne basketbolam, ne hokejam $1.5 billion pat sapņos nerādās!

  -2 [+] [-]

, 2023-04-01 00:13, pirms gada
Pandora rakstīja: Ja par futbolu interesējas dziļāk, tad visu var uzzināt un zināt.
Nedod tāpēc, ka futbols ir karalis, nekur citur tādas naudas nav.

Šis ir kopējam ieskatam: FIFA distributes a significant amount of money each year to its member countries to support the development of football. According to the most recent financial reports available, FIFA distributed over $1.5 billion in 2020 to its member countries. These funds were primarily used for investment in football development programs and infrastructure projects.

Ne basketbolam, ne hokejam $1.5 billion pat sapņos nerādās!
Tu vai nu esi i.diots, vai nu k.retīns ( neesmu ārsts lai noteikt diagnozi). Kur, šajā citate ir minēta Latvija? Cik no šīs naudas saņem LFF?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-01 00:37, pirms gada
coman rakstīja: Tu vai nu esi i.diots, vai nu k.retīns ( neesmu ārsts lai noteikt diagnozi). Kur, šajā citate ir minēta Latvija? Cik no šīs naudas saņem LFF?
https://www.lsm.lv/raksts/sports/fu...
9 miljonus gadā no UEFA. Kopā no FIFA/UEFA gandrīz visu savu budžetu ikgadējo. Nevienai citai lv sporta federācijai sapņos nerādās 14 miljonu budžets, turklāt no kura absolūti lielāko daļu iešķinķo IIHF, FIBA/ULEB vai, kāda cita starptautiskā federācija

  +2 [+] [-]

, 2023-04-01 00:41, pirms gada
coman rakstīja: Tu vai nu esi i.diots, vai nu k.retīns ( neesmu ārsts lai noteikt diagnozi). Kur, šajā citate ir minēta Latvija? Cik no šīs naudas saņem LFF?
Un šeit par stadionu, kur pats Ļašenko norāda, ka UEFA varētu izmaksāt 12 no 44 miljoniem par stadiona projektu https://sportacentrs.com/futbols/la...
Infrastruktūras uzlabojumi vajadzīgi ir jebkurā no sporta veidiem, ņemsim par piemēru, kaut vai to pašu hokeju. Lai normāli rīkotu bez partneriem būtu vajadzīga otra arēna rīga. Nav dzirdēts, ka IIHF solītu izmaksāt daļu no jaunas arēnas celtniecības. Tāpat nav dzirdēts, ka, piemēram, IBSF palīdzētu uzlabot Siguldas trasi. Futenē naudas ir kā spaļu. Tur apzinās, ka ieguldot atpakaļ dalībvalstīs aug interese, līmenis un līdz ar to paši nopelna vairāk. Ne velti futene ir arī vienīgais sporta veids, kur klubi saņem piķi par to, ka viņu sportisti piedalās pasaules vai eiropas čempionātos.

     [+] [-]

, 2023-04-01 08:01, pirms gada
Labs! Te arī atbilde, kur un no kā LFF var ieguldīt stadiona! Nu un ko Valst? Spriežot pēc rakstiem LFF pateicoties partneriem jau iegulda futbola un Valst attistiba (samaksājot visus nodokļus valstij) ap 5-6 milj katru gadu!

  +1 [+] [-]

, 2023-04-01 09:17, pirms gada
coman rakstīja: Tu vai nu esi i.diots, vai nu k.retīns ( neesmu ārsts lai noteikt diagnozi). Kur, šajā citate ir minēta Latvija? Cik no šīs naudas saņem LFF?
I.diots un k.retīns esi tu, ja nesajēdz, kur tur ir pieminēta Latvija, turklāt vēl, spriežot pēc taviem komentāriem, esi kaut kāds federācijas darbinieciņš, kurš ielīdis te aizstāvēt savus glumos priekšniekus, kas vairāk par prezentāciju astotās klases līmenī, dodoties izlūgties 35 miljonus, sastādīt nevar. S.tulbs kā vectēva zābaks! Izpidiet mājas darbu kā nākas un tad čīkstiet, ka jūs valsts, žurnālisti vai fani nemīl, v.iduvējības!

     [+] [-]

, 2023-04-03 02:36, pirms gada
idiots.

     [+] [-]

, 2023-04-03 02:40, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Izklausās diezgan ticami. Rīgas Dome, kur diez vai ir cilvēki, kas saprot kaut ko no transporta plūsmām arī Uzvaras Parkā cer taisīt parastu atpūtas parku, kamēr Lucavsalas variantu atbalsta. Tikai to, ka jau tagad tur nereti ir korķu korķi, sabiedriskais transports vājā līmenī un pie lielākiem pasākumiem vienkārši pusRīga būs ciet nemaz neaizdomājas. Toties būs skaists reprezentatīvais materiāls.
Tipiska mūsdienu rietumnieciskā domāšana. PR izskatīsies uz visiem 100%, bet praksē nestrādā.

     [+] [-]

, 2023-04-03 07:56, pirms gada
Oj kā pēc kara visi metīs kažokus otrādi, cik tagad sacenšas kurš skaļāk un skaistāk izteiks nosodījumu, tad liela daļa šo pašu darboņu skries bučot pēcpusi lai tiktu pirmie pie labākā kumosa.