Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Zaudējumu sērija noved pie Lietuvas izlases galvenā trenera atlaišanas

Rolands Eliņš

Zaudējumu sērija noved pie Lietuvas izlases galvenā trenera atlaišanas
Valds Ivanausks. Foto: LFF

Lietuvas Futbola federācija (LFF) pavēstījusi, ka no vīriešu izlases galvenā trenera amata atbrīvots Valds Ivanausks. Līdz gada beigām viņu aizvietos LFF tehniskais direktors Reinholds Breu.

Lietuvas futbola izlase gada pirmajā spēlē martā ar 2:1 pieveica Sanmarīno pārbaudes spēlē, bet tam sekojuši pieci zaudējumi pēc kārtas - pret Īriju, Luksemburgu, Fēru salām un divreiz pret Turciju, ieskaitot drausmīgo 0:6 savā laukumā.

Šodien federācijas izpildkomitejas sēdē tika nolemts uzteikt amatu galvenajam trenerim Valdam Ivaunaskam.

"Izlases rezultāti ir pilnībā neapmierinoši, tādēļ pēc izlases trenera ziņojuma uzklausīšanas tika nolemts atbrīvot pašreizējo treneru štābu," vēstīts federācijas paziņojumā.

Ivanauska vietā līdz 2022. gada beigām kā trenera pienākumu izpildītājs nozīmēts Reinholds Breu, kurš ir izlases tehniskais direktors. Vācu speciālists līdz gada beigām apvienos abus amatus. Breu līdz šim kā treneris tik augstā līmenī nav strādājis.

Lietuvas izlasei šogad vēl paredzētas divas spēles Nāciju līgā - pret Fēru salām un Luksemburgu. Lietuva vēl saglabā cerības nepalikt pēdējā vietā un neizkrist uz D līgu, taču Luksemburgai šobrīd ir par četriem punktiem vairāk.

Ivanausks par Lietuvas izlases galveno treneri kļuva iepriekšējā gadā, pārņemot amatu no Valda Urbona. Lietuvas izlasi kopš 2013. gada vadījuši tikai vietējie speciālisti, un FIFA rangā tā atkāpusies uz 142. vietu.

Izmantotie resursi:
https://lff.lt/news/13757/v-ivanaus...

     [+] [-]

, 2022-06-28 17:31, pirms 2 gadiem
Nezinu, vai autors to zina, bet pēdējā vieta C līgas grupā nenozīmēs izkrišanu. Tā nozīmēs to, ka vajadzēs piedalīties pārspēlēs par vietas saglabāšanu šajā līgā.