Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dočkals: "Pret Latviju esam izteikti favorīti, par iznākumu daudz nesatraucos"

Rolands Eliņš

Dočkals: "Pret Latviju esam izteikti favorīti, par iznākumu daudz nesatraucos"
Boržeks Dočkals
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas izlases "Euro 2016" atlases pagaidām rezultatīvākais futbolists Boržeks Dočkals pavēstījis savas valsts medijiem, ka vajadzības gadījumā būs gatavs uzņemties 11 metru soda sitienu izpildījumu pret Latviju un ka uzskata savu komandu par izteiktu favorīti.

"Šobrīd varu pateikt, ka es uzdrīkstētos," uz jautājumu par gatavību sestdien izpildīt pendeli atbildēja Boržeks Dočkals. "(Spēlē pret Latviju) gan var gadīties tā, ka darbojos ļoti slikti, un tad būtu visai muļķīgi no manas puses tādā mirklī doties sist pendeli. Tas vienmēr ir atkarīgs no tā, cik futbolists tobrīd jūtas pārliecināts par sevi. Šobrīd domāju, ka esmu gatavs un šo uzdevumu izpildītu mierīgi."

Dočkals pēdējoreiz no 11 metru atzīmes kļūdījās 2008. gadā un kopš tā laika visai regulāri un nekļūdīgi izpilda Prāgas "Sparta" soda sitienus: "Domāju, ka man ir visi priekšnosacījumi, lai izpildītu pendeles. Komandā šādas lietas piekopējs ir vajadzīgs, un es negrasos slēpties aiz kāda muguras, bet tā vietā uzņemos atbildību."

26 gadus vecais pussargs pirmajās četrās "Euro 2016" spēlēs guvis trīs vārtus un ir rezultatīvākais savā izlasē, taču norāda, ka papildus spiedienu tādēļ neizjūt, bet gan uzskata, ka viņam paveicies būt rudenī lieliski spēlējošas komandas sastāvā, kas arī palīdzējis gūt vairākus vārtus.

"Situācija šobrīd ir daudz labāka nekā mēs būtu varējuši cerēt atlases cikla sākumā," 12 savāktos punktus novērtēja Dočkals. "Pret Latviju mēs esam izteikti favorīti. Mēs visi jūtam, ka priekšā ir trīs punkti, kuri ir jāpaņem, būtu kauns šādas sajūtas neatzīt."

Dočkals arī vismaz vārdos nesatraucās par čehu mediju pieņēmumu, ka Latvija spēlēs ar izteiktām aizsardzības barikādēm: "Pēdējā laikā redzu spēles stila pārmaiņas mūsu komandā. Vairs nevajadzētu būt problēmām spēlēt pret spēcīgu aizsardzību, kā agrāk, kad Čehija mocījās ar izlasēm, kas to vien darīja, kā aizstāvējās. Daudzi mūsu spēles elementi jau tiek izpildīti automātiski, spējam radīt vārtu gūšanas iespējas un reizē arī strādāt aizsardzībā. Līdz ar to par spēles iznākumu man lielu uztraukumu nav."

Dočkals Čehijas izlasē pagaidām aizvadījis 14 spēles un guvis piecus vārtus. Rezultatīvajās spēlēs pret Nīderlandi un Kazahstānu tieši viņš atklāja rezultātu, kas vēlāk noveda pie čehu uzvarām ar 2:1 un 4:2.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Čehija440010:512
2.Islande43019:29
3.Nīderlande420210:56
4.Turcija41125:74
5.Latvija40221:102
6.Kazahstāna40134:101

Izmantotie resursi:
Dočkal a penalta? Naposledy ji nedal v roce...
Ze zįpasu proti Loty

1 2 38 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2015-03-26 11:46, pirms 9 gadiem
Diemžēl pilnībā jāpiekrīt, visi tie teksti par cienīgiem pretiniekiem ir tikai dēļ politkorektuma. Ar retiem izņēmumiem izteikti favorīti pret Latviju no Eiropas valstīm nav tikai pundurvalstiņas.

     [+] [-]

, 2015-03-26 12:00, pirms 9 gadiem
5:0!

  -2 [+] [-]

, 2015-03-26 12:08, pirms 9 gadiem
jonsons rakstīja: 5:0!
Optimists!

  -2 [+] [-]

, 2015-03-26 12:20, pirms 9 gadiem
Man liekas, ka shabala izshaus un LV 1:1 nokapās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2015-03-26 12:33, pirms 9 gadiem
...es zinu tikai to, ka es skaistā sestdienas rītā noskriešu krosiņu, tad izdarīšu mājas darbus un ja būs labs laiks uzcepšu dārzā gaļu un mierīgi sagaidīšu spēles sākumu, uzvilkšu Latvijas izlases kreklu un sākšu skatīties, būšu lepns, ka man Latvijas izlases krekls ir mugurā un spēle sākas ar 0:0...

skumīgi būs, ja zaudēs, liels prieks, ja labi nospēlēs, kur nu vēl, ja uzvarēs,.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 12:43, pirms 9 gadiem
Bez ironijas - visu cieņu tiem, kuri šādas spēles var skatīties.

Scenārijs - Latvijas izlase sēž tikai aizsardzībā, meistarības nepietiek, lai varētu sakarīgus pretuzbrukumus izveidot, ja tiek pāri laukuma pusei, tad tas ir uz veiksmes pamata, ja iesit kādus vārtus, tad tā ir milzīga veiksme. Vienīgā intriga - cik ilgi noturēsimies vārtus neielaiduši.
Izlasei jūtu līdzi un novēlu veiksmi, bet to noskatīties vienkārši nevaru sevi piespiest.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 12:53, pirms 9 gadiem
KristsT rakstīja: Bez ironijas - visu cieņu tiem, kuri šādas spēles var skatīties.

Scenārijs - Latvijas izlase sēž tikai aizsardzībā, meistarības nepietiek, lai varētu sakarīgus pretuzbrukumus izveidot, ja tiek pāri laukuma pusei, tad tas ir uz veiksmes pamata, ja iesit kādus vārtus, tad tā ir milzīga veiksme. Vienīgā intriga - cik ilgi noturēsimies vārtus neielaiduši.
Izlasei jūtu līdzi un novēlu veiksmi, bet to noskatīties vienkārši nevaru sevi piespiest.
Jā, mans tēvs arī savulaik pie 0:2 Stambulā gulēt aizskrējis. Jo vairāk sūras spēles atskaties, jo lielāks gandarījums veiksmes gadījumā.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-26 12:58, pirms 9 gadiem
Neuzskatu, ka tu ir visu cieņu, kas skatās LV izlases spēles. Esmu vienmēr skatījies un skatīšos. Man patīk futbols un es to izbaudu. Ja ne no vienas komandas puses, tad no pretinieku puses, kā tas bija spēlē pret NED.
Katrā spēlē ceru uz pārsteigumu
Taču žēl, ka praktiski visi mūsu pretinieki pēdējā laikā saka - par iznākumu esmu drošs, par spēli pret Latviju nesatraucos, mēs esam milzīgi favorīti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-26 13:11, pirms 9 gadiem
KristsT rakstīja: Diemžēl pilnībā jāpiekrīt, visi tie teksti par cienīgiem pretiniekiem ir tikai dēļ politkorektuma. Ar retiem izņēmumiem izteikti favorīti pret Latviju no Eiropas valstīm nav tikai pundurvalstiņas.
Tiesi taa. Briziem labak ir pateikt jaa esam favoriti, ceram sagraut ar 4:0 nevis piemeram Portugale- Sanmarino klausities kur pirms speles CR7 loti labi izsakas par gaidaamo pretinieku

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:13, pirms 9 gadiem
jonsons rakstīja: 5:0!
Nebuus. Chehi ir 2 pakapes labaka izlase bet viniem nav taadu strikeru un pussargu kadu ir Holandei. Ne velti Holande ir pasaules top10 stabila izlase. Cehi vieni no pelekas masas. Saku bus 1:2 vai 1:3. Nez kapeec bet liekas ka vienu iebakstisim. Un Vanins arii galu galaa ir uz vilna

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:16, pirms 9 gadiem
Skaidrs ,ka čehi ir favorīti un nav jābrīnās ,ka viņi paši to zin.Galvenais būtu,lai viņu pārliecība pāraugtu pašpārliecinātībā.Lai cik tas banāli skanētu,bet bumba ir apaļa

  -1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:17, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Skaidrs ,ka čehi ir favorīti un nav jābrīnās ,ka viņi paši to zin.Galvenais būtu,lai viņu pārliecība pāraugtu pašpārliecinātībā.Lai cik tas banāli skanētu,bet bumba ir apaļa
Zaale ir zala, vaarti ir lieli un Sinelnikovs joprojam ir Sinelnikovs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:21, pirms 9 gadiem
Pēc bukmeikeriem ticamākais rezultāts ir 2:0, tas manuprāt arī izklausās puslīdz objektīvi.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:28, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Skaidrs ,ka čehi ir favorīti un nav jābrīnās ,ka viņi paši to zin.Galvenais būtu,lai viņu pārliecība pāraugtu pašpārliecinātībā.Lai cik tas banāli skanētu,bet bumba ir apaļa
Jā, jā gaidi ar maisu!

     [+] [-]

, 2015-03-26 13:30, pirms 9 gadiem
LV lielākā problēma pagaidām - nespēja gūt vārtus!!! 4 spēlēs tikai vieni gūti vārti!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-03-26 13:37, pirms 9 gadiem
Tad labāk zaudēt 7:2,bet spēlēt futbolu,nevis ielikt busu un šaut ārā

  +2 [+] [-]

, 2015-03-26 13:38, pirms 9 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Neuzskatu, ka tu ir visu cieņu, kas skatās LV izlases spēles. Esmu vienmēr skatījies un skatīšos. Man patīk futbols un es to izbaudu. Ja ne no vienas komandas puses, tad no pretinieku puses, kā tas bija spēlē pret NED.
Kļūdies. Izlases sniegumam un visam par un ap izlasi sekoju līdzi. Ilgāku laiku skatījos katru spēli. Gribētos pieskaitīt sevi pie tās līdzjutējiem arī tagad. Senāk, lai vai cik bezcerīgs bija rezultāts, praktiski vienmēr bija sajūta, ka spēle varēja izvērsties arī savādāka, mūsējiem bija bīstami pretuzbrukumi, kas nebija tikai veiksme vai nejaušība. Tagad šīs spēles noskatīties vienkārši nespēju. Nespēju izbaudīt pretinieku izlases futbolu, jo jūtu līdzi mūsējai. Beigās ir garastāvoklis sabojāts uz visu atlikušo dienu, sajūta tāda, ka būtu piedalījies kaut kādā publiskā pazemošanas aktā cietušā lomā. Kaut kā tā... Arī tajās retajās spēlēs, kurās mums ir bijis pozitīvs rezultāts spēles beigās, parasti nav bijis gandarījums par spēles gaitu. Tāda sajūta, kā skatoties šīs spēles, nav noķerama nav hokejā, ne basketbolā, ne arī kādā citā sporta veidā, neatkarīgi no beigu rezultātiem.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:49, pirms 9 gadiem
Var gadīties visādi brīnumi , tieši tāpēc mēs mīlam futbolu! Uz priekšu , Latvija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:57, pirms 9 gadiem
KristsT rakstīja: Kļūdies. Izlases sniegumam un visam par un ap izlasi sekoju līdzi. Ilgāku laiku skatījos katru spēli. Gribētos pieskaitīt sevi pie tās līdzjutējiem arī tagad. Senāk, lai vai cik bezcerīgs bija rezultāts, praktiski vienmēr bija sajūta, ka spēle varēja izvērsties arī savādāka, mūsējiem bija bīstami pretuzbrukumi, kas nebija tikai veiksme vai nejaušība. Tagad šīs spēles noskatīties vienkārši nespēju. Nespēju izbaudīt pretinieku izlases futbolu, jo jūtu līdzi mūsējai. Beigās ir garastāvoklis sabojāts uz visu atlikušo dienu, sajūta tāda, ka būtu piedalījies kaut kādā publiskā pazemošanas aktā cietušā lomā. Kaut kā tā... Arī tajās retajās spēlēs, kurās mums ir bijis pozitīvs rezultāts spēles beigās, parasti nav bijis gandarījums par spēles gaitu. Tāda sajūta, kā skatoties šīs spēles, nav noķerama nav hokejā, ne basketbolā, ne arī kādā citā sporta veidā, neatkarīgi no beigu rezultātiem.
Nu tad ko lai saka? Pec akcijas starkov atkaapies visi bija ekstazee un pirmajas speles bija manams ari futbols no musu puses. Tagad viss atpakal vecajas sliedes, antifutbols un impotence uzbrukumaa. Tad kas pie taa vainigs? Visticamak jau speletaji kuriem meistariba nelauj iesakuma pat 3 precizas piespeles pec kartas atdot. Tada gadijumaa pat Mourinju nebutu glabeejs. Vaina jau musu kadros un resursos ne tik daudz treneros

  -1 [+] [-]

, 2015-03-26 13:58, pirms 9 gadiem
Tā jau arī ir Latvijas futbols ir tur,kur viņš ir,tas ir - pakaļā!

  -2 [+] [-]

, 2015-03-26 14:00, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS5 rakstīja: Loģiski ka čehi favorīti.

Zinot ka Latvijas izlasei taktikas zīmē neveiksmīgākais virslīgas treneris... Neko labu nevar sagaidīt...
Rokas nost no Riherta! Vins katru gadu veerpj audeklu pa diegiem lai 2020. gadaa butu Virsligas chempions. Visa taa cinisanas ar vietu virsligaa pieder pie lietas un ir dala no plaana

     [+] [-]

, 2015-03-26 14:20, pirms 9 gadiem
TOTO=MaizeIrBack rakstīja: Nu tad ko lai saka? Pec akcijas starkov atkaapies visi bija ekstazee un pirmajas speles bija manams ari futbols no musu puses. Tagad viss atpakal vecajas sliedes, antifutbols un impotence uzbrukumaa. Tad kas pie taa vainigs? Visticamak jau speletaji kuriem meistariba nelauj iesakuma pat 3 precizas piespeles pec kartas atdot. Tada gadijumaa pat Mourinju nebutu glabeejs. Vaina jau musu kadros un resursos ne tik daudz treneros
Vaina ir abos.
Nekad neesmu sapratis, kāpēc Latvijas izlase savstarpējās spēlēs var spēlēt līdzvērtīgi vai pat kā favorīts ar Igauniju un Lietuvu, bet kā pienāk izlašu spēles, tā bieži var tikai redzēt, ka tā pati Igaunija vai Lietuva ir sekmīgi aizvadījusi spēles ar grandiem, ne tikai bez pretuzbrukumiem iesēžoties aizsardzībā, bet rādot labu sniegumu.
Starkova vietā bija jānāk pieredzējušam trenerim no malas, esmu drošs, ka tādus varēja atrast. Un viņam būtu jādot tiesības pieņemt neatkarigus lēmumus. Pahars varbūt ir labs treneris, bet viņš bija iepriekšējās sistēmas cilvēks, lai varētu cerēt uz pārmaiņām.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-26 14:36, pirms 9 gadiem
Vedējtēvs rakstīja: ...es zinu tikai to, ka es skaistā sestdienas rītā noskriešu krosiņu, tad izdarīšu mājas darbus un ja būs labs laiks uzcepšu dārzā gaļu un mierīgi sagaidīšu spēles sākumu, uzvilkšu Latvijas izlases kreklu un sākšu skatīties, būšu lepns, ka man Latvijas izlases krekls ir mugurā un spēle sākas ar 0:0...

skumīgi būs, ja zaudēs, liels prieks, ja labi nospēlēs, kur nu vēl, ja uzvarēs,.
komentē biežāk, lai pārējie troļļi iemācās mīlēt savu izlasi, lai arī kāda tā būtu.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-26 15:00, pirms 9 gadiem
KristsT rakstīja: Vaina ir abos.
Nekad neesmu sapratis, kāpēc Latvijas izlase savstarpējās spēlēs var spēlēt līdzvērtīgi vai pat kā favorīts ar Igauniju un Lietuvu, bet kā pienāk izlašu spēles, tā bieži var tikai redzēt, ka tā pati Igaunija vai Lietuva ir sekmīgi aizvadījusi spēles ar grandiem, ne tikai bez pretuzbrukumiem iesēžoties aizsardzībā, bet rādot labu sniegumu.
Starkova vietā bija jānāk pieredzējušam trenerim no malas, esmu drošs, ka tādus varēja atrast. Un viņam būtu jādot tiesības pieņemt neatkarigus lēmumus. Pahars varbūt ir labs treneris, bet viņš bija iepriekšējās sistēmas cilvēks, lai varētu cerēt uz pārmaiņām.
Ne Igaunija, ne Lietuva nav spēlējusi EURO finālturnīrā. Tāpat, ja uzlūko FIFA reitingu, tad Lietuva ir turpat, kur mēs, un Igaunija tikai kādu gabaliņu augstāk. Tad rodas jautājums - varbūt nemaz tādas starpības nav?

  +1 [+] [-]

, 2015-03-26 15:14, pirms 9 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ne Igaunija, ne Lietuva nav spēlējusi EURO finālturnīrā. Tāpat, ja uzlūko FIFA reitingu, tad Lietuva ir turpat, kur mēs, un Igaunija tikai kādu gabaliņu augstāk. Tad rodas jautājums - varbūt nemaz tādas starpības nav?
Tur jau tā lieta, ja tā pati Igaunija vai Lietuva var sekmīgi aizvadīt spēles ne tikai no aizsardzības bez pretuzbrukumiem, kāpēc pieņemt, ka to nevarētu arī Latvija? Tāpēc negribas visu norakstīt tikai uz spēlētāju kvalitāti.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-26 15:33, pirms 9 gadiem
KristsT rakstīja: Tur jau tā lieta, ja tā pati Igaunija vai Lietuva var sekmīgi aizvadīt spēles ne tikai no aizsardzības bez pretuzbrukumiem, kāpēc pieņemt, ka to nevarētu arī Latvija? Tāpēc negribas visu norakstīt tikai uz spēlētāju kvalitāti.
ir gadījies redzēt Lietuvas izlases spēles, neteikšu, ka viņu spēle pret stipriem pretiniekiem kaut kā sevišķi atšķirtos, tā pati spēle no aizsardzības

     [+] [-]

, 2015-03-26 18:47, pirms 9 gadiem
"Dočkals pēdējoreiz no 11 metru atzīmes kļūdījās 2008. gadā un kopš tā laika visai regulāri un nekļūdīgi izpilda Prāgas "Sparta" soda sitienus"

Šeit nu gan...
Tas ir TAS PATS Dočkals, kurš Norvēģijas slavenākajā klubā spēlēja.

Patiesībā, nemaz nezināju, ka vairs tur nespēlē.

     [+] [-]

, 2015-03-26 21:08, pirms 9 gadiem
Favorīti jūs esat, bet 3 punktus dāvanā vieglā pastaigā nedabūsiet! Par to es nešaubos! Lai tik mēles trin, kas ta mums...paši, ka neieberžas vēl....

Bet par kādu Lietuvas momentiem bagātajām spēlēm jūs te runājat???

     [+] [-]

, 2015-03-26 21:12, pirms 9 gadiem
Vienīgais leitis, kurš man interesē vai un kā nospēlēs pret Angliju ir Simonas Stankevicius! Leicester City uzbrucējs! Visticamāk labā noskaņojumā devās uz izlasi, jo U-21 spēlē guva vārtus uzvarā pret Spurs jauniešiem!

     [+] [-]

, 2015-03-26 23:47, pirms 9 gadiem
lai jau nesatraucas,tik galvenais lai peec speeles tas satraukums nepiezogas

     [+] [-]

, 2015-03-27 00:34, pirms 9 gadiem
jonsons rakstīja: 5:0!
2:0
1 2 38 komentāri