Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Francija pieveic Nīderlandi, Bosnija tikai beigās sasit Luksemburgai

Krišs Upenieks

Francija pieveic Nīderlandi, Bosnija tikai beigās sasit Luksemburgai
Olivjē Žirū
Foto: AFP/Scanpix

Arī šovakar vairākas futbola izlases izmantoja iespēju un aizvadīja pārbaudes spēles. Bez Latvijas līdzjutējiem interesējošā mača Slovākijā par centrālo spēli uzskatāma Nīderlandes un Francijas spēkošanās, kurā nedaudz labāka šoreiz bija Francija, svinot minimālu panākumu ar 3:2.

Ļoti cienījamu spēli pret Bosniju un Hercegovinu šovakar aizvadīja Luksemburgas izlase. Mača pirmajā puslaikā komandas nospēlēja neizšķirti 0:0, bet otrajā nogrieznī abas vienības veica pa piecām maiņām, Luksemburgai spēle nedaudz pajuka, pie tam pirmos vārtus mājinieki iesita savos vārtos un noslēgumā Bosnija uzvarēja ar itin pārliecinošu 3:0.

Centrālā spēle risinājās starp Nīderlandes un Francijas futbolistiem, kur nīderlandieši pirmajā puslaikā nedaudz vairāk kontrolēja bumbu, bet Francija bija krietni produktīvāka uzbrukumā. No sākuma sestajā minūtē izcēlās Antuāns Grīzmans, bet septiņas minūtes vēlāk precīzs sitiens arī Olivjē Žirū kontā - 2:0. Nīderlande pirmajā puslaikā izdarīja tikai vienu sitienu vārtu rāmī, kamēr francūži atbildēja ar pieciem.

Pretējs scenārijs bija otrajā puslaikā - nedaudz vairāk bumbu jau kontrolēja Francijas futbolisti, bet biežāk līdz bīstamiem momentiem tika Nīderlande. Jau pašā puslaika sākumā Lūks de Jongs atguva vienus vārtus, bet 86. minūtē nīderlandiešu līdzjutēji pēc Ibrahima Afelaja sitiena varēja gavilēt, jo rezultāta tablo jau vēstīja 2:2. Turpinājumā gan sekoja neliels atslābums, un praktiski uzreiz Francija nodrošināja uzvaru, kad vārtus 88. minūtē guva Blēzs Matuidī.

Īrijas un Šveices spēlē vairāk dominēja aizsardzībā, un vienīgie vārti tika gūti jau spēles otrajā minūtē, kad izcēlās Siarans Klārks. Tāpat kā Slovākijas un Latvijas spēlē bezvārtu neizšķirts tika fiksēts arī Armēnijas un Baltkrievijas cīņā.

Pārbaudes spēles futbolā, 25. marts

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Armēnija - Baltkrievija0:0 (0:0)
Luksemburga - Bosnija un Hercegovina0:3 (0:0)Šano 73' (s.v.) Djuričs 75' Pjaničs 90+2'
Īrija - Šveice1:0 (1:0)Klārks 2'
Slovākija - Latvija0:0 (0:0)
Nīderlande - Francija2:3 (0:2)de Jongs 47' Afelajs 86' - Grīzmans 6' Žirū 13' Matuidī 88'
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-26 00:45, pirms 9 gadiem
Portugālei vispār nožēlojama spēle. Pēc Euro 2004 nekas tur nav uzlabojies.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-26 02:00, pirms 9 gadiem
Jaymen rakstīja: Portugālei vispār nožēlojama spēle. Pēc Euro 2004 nekas tur nav uzlabojies.
Nu jaa, bet tajaa laikaa Portugaale bija pavisam cita komanda ar Figo priekshgalaa, tagad shii ir tipiska viena speeleetaaja komanda!

     [+] [-]

, 2016-03-26 02:05, pirms 9 gadiem
edvins_straume_107735 rakstīja: Nīderlandes aizsardzība joprojām traģiska - tur nekas nav mainījies. Portugālei Ronaldo pat pendeli nevar iesist.
Nu uzreiz varu pateikt, ja Ronaldu neiesitiis Portugaalei, tad nebuus arii neviens cits, kursh to izdariis...Visa komanda ir uz CR pleciem un vinjam tur buutu vismazaak kko paarmest...Un POR tas ir modee, Kvalifikaacijaas vai paarbaudes speelees komanda var nospeeleet nesaprotami un nozheelojami, bet pashos finaalturniiros parasti tiiri teicami nospeelee!