Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Arī ECA kategoriski iestājas pret FIFA plāniem par Pasaules kausa izcīņu

Rolands Eliņš

Arī ECA kategoriski iestājas pret FIFA plāniem par Pasaules kausa izcīņu
Džanni Infantīno. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA jau iepriekš bija paudusi savus iebildumus pret FIFA plāniem rīkot Pasaules kausa izcīņu reizi divos gados, nevis četros, kā tradicionāli ierasts. Ar nosodījumu tam pievienojusies arī Eiropas Klubu asociācija (ECA), norādot, ka FIFA uzņemtais virziens varētu atstātu graujošu iespaidu uz klubu futbolu.

ECA, kas pārstāv vairāk nekā 230 vadošos Eiropas futbola klubus, savā paziņojumā piekrita, ka būtu lietderīgi pārskatīt starptautisko maču kalendāra formātu, padarot to modernāku un vienkāršāku, taču iebilda par veidu, kā FIFA to šobrīd dara.

"Ar lielām rūpēm un satraukumu sekojam FIFA aktīvajai darbībai pašreklāmā un mārketinga aktivitātēs," vēstīts ECA paziņojumā. "Šie centieni izskatās vērsti uz to, lai par spīti visam nonāktu pie saviem mērķiem, ieskaitot Pasaules kausa rīkošanu ik pēc diviem gadiem."

"Neskaitot to, ka nav notikušas patiesas (vai vispār kaut kādas) konsultācijas ar klubiem, vairāki ECA pārstāvji iepriekšējās dienās norādījuši, ka FIFA priekšlikumi novestu pie tieša un graujoša iespaida uz klubu futbolu, gan vietējā, gan starptautiskā līmenī," norāda ECA, vēršot uzmanību arī uz sieviešu un jauniešu futbola ietekmes mazināšanos. ECA uzsver, ka šādu lēmumu pieņemšana var notikt tikai tad, ja vispirms atbildēts uz klubu bažām par iespējamajām izmaiņām kalendārā.

FIFA aktivitātes sociālajos tīklos, lobējot PK formāta maiņu, patiešām ir viegli pamanāmas, un FIFA nekautrējas aicināt par to izteikties slavenus bijušos futbolistus. Tāpat FIFA pirms dažām dienām publicēja pasūtītās aptaujas rezultātus, kurā norādīts, ka 55% aptaujāto personu atbalsta PK formāta maiņu un ka versija par PK izcīņu reizi divos gados bijusi populārākā starp iespējamajām pārmaiņām.

Tiesa, FIFA relīzē izdevīgā veidā bija "aizmirsies" pieminēt, ka aptaujā bija norādīti četri atbilžu varianti – Pasaules kausu rīkot reizi četros, trīs vai divos gados vai reizi gadā. No šīm četrām atbildēm lielāko balsu skaitu saņēma pašreizējais formāts (45%), ko FIFA savā paziņojumā nepieminēja.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2021-09-24 19:56, pirms 3 gadiem
Piekrītu UEFA
Nevajag PK ik pa 2 gadiem.FIFA to vēlas tikai naudas pēc
Ņemot vērā ka ik pa 2 gadiem tā jau iekrīt Euro vai PK,šāds FIFA vēlamais scenārijs izraisītu tikai bardaku
Plus,vēl prestiža lieta...
Tagadējā formāta ik pa četriem gadiem,tas ir visvairāk gaidītais,skatītais utt.sporta notikums,ja būs ik pa 2 gadiem prestižs kritīsies un tas palils par to kas tagad ir PČ hokejā......

     [+] [-]

, 2021-09-24 19:57, pirms 3 gadiem
Rīkosim divreiz gadā: ziemā Katarā un vasarā Maskavā! Būs nauda, būs valdības atbalsts.