Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA soda Lietuvu un Angliju par fanu sarīkotām nekārtībām Viļņā

Rolands Eliņš

UEFA soda Lietuvu un Angliju par fanu sarīkotām nekārtībām Viļņā
Policisti ievieš kārtību tribīnēs Lietuvas un Anglijas spēlē Viļņā
Foto: PA Wire/PA Images

UEFA paziņojusi par četru futbola federāciju sodīšanu par pārkāpumiem "Euro 2016" grupu turnīra izskaņā - Lietuvai būs jāšķirās no 30 tūkstošiem eiro, bet kārtējo reizi šogad UEFA maciņu papildinās poļi.

Lietuvas un Anglijas spēlē (0:3) 12. oktobrī izcēlās sadursmes starp abu izlašu līdzjutējiem, par kurām abu valstu futbola federācijas būs spiestas norēķināties ar UEFA. Anglijai par līdzjutēju radītām nekārtībām būs jāmaksā 15 tūkstoši eiro, bet Lietuva šķirsies no 30 tūkstošiem par tādu pašu pārkāpumu, kā arī par neatbilstoši sagatavotu stadionu un tribīnēm.

Britu salu un Austrumeiropas duelis tika izspēlēts arī astotajā oktobrī Glāzgovā, kad Skotija spēlēja 2:2 pret Poliju, un arī šīs abas izlases pārskaitīs soda naudu UEFA. Skoti sodīti par drošības pārkāpumiem, nepārbaudot līdzjutējus pie ieejas, par neatbilstoši sagatavotu stadionu un līdzjutēju izskriešanu laukumā. Tas viss sasummējies 20 tūkstošu eiro lielā sodā.

Savukārt poļiem ticis divreiz lielāks rēķins, kas piespriests par līdzjutēju izmantoto pirotehniku, priekšmetu izsviešanu laukumā, kā arī nekārtībām tribīnēs, kad atsevišķi poļu fani iesaistījās sadursmēs ar stadiona apsardzi. LPar to Polijas federācija saņēmusi 40 tūkstošu eiro lielu soda naudu, taču var sevi mierināt, ka piedalīsies "Euro 2016" finālturnīrā, bet Skotija - nē.

Poļiem UEFA piespriests naudas sods gan nav nekāds jaunums. Piemēram, Eiropas līgā spēlējošā Poznaņas "Lech" šodien paziņoja vietējiem medijiem, ka sodīta ar 25 tūkstošu eiro soda naudu par līdzjutēju izkārtiem plakātiem ar uzsaucieniem "pārtraukt Eiropas islamizāciju". "Lech" šosezon Eirokausos aizvadījusi deviņas spēles un jau četras reizes (!) paspējusi saņemt UEFA sodu par dažādām fanu izdarībām, kas klubam kopumā izmaksājis vairāk nekā 250 tūkstošus eiro šoruden vien.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Lech Poznań znów ukarany przez UEFA za swoich...

  +2 [+] [-]

, 2015-10-23 22:18, pirms 9 gadiem
Lai arī Polija tika uz "Euro 2016", bet skoti nē, poļiem nāksies samaksāt 40 tūkstošus eiro. Neloģisks teikums. Kāds gan sakars komandas tikšanai uz čempi ar soda naudas lielumu???!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-23 22:31, pirms 9 gadiem
Tikko autors izmainīja tekstu. Tagad doma saprotama