Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Eiropas čempione Itālija pirms ''Euro 2024'' izlozes ierindota ceturtajā grozā

Eiropas čempione Itālija pirms ''Euro 2024'' izlozes ierindota ceturtajā grozā
Mateo Darmians, Federiko Dimarko un Federiko Kjēza. Foto: SPO/Scanpix

Noslēdzoties ''Euro 2024'' kvalifikācijas pamatkārtai un kļūstot zināmai 21 no 24 dalībniecēm, UEFA paziņojusi izlozes grozus. Pašreizējā Eiropas čempione Itālija ierindota ceturtajā grozā.

Vācija kā finālturnīra rīkotāja ielozēta pirmajā izlozes grozā un jau skaidrs, ka spēlēs A apakšgrupā, bet trīs play-off kārtas uzvarētājas automātiski tika ielozētas ceturtajā grozā.

Pārējo 20 finālturnīra dalībnieču ielozēšana konkrētajā grozā bija balstīta uz rezultātiem kvalifikācijas spēlēs (secīgi) – vietas grupā, iegūto punktu skaita, gūto un zaudēto vārtu attiecības, gūto vārtu skaita, izbraukumā gūto vārtu skaita, uzvaru skaita, izbraukuma uzvaru skaita un disciplinārpārkāpumu skaita.

Pirmajā grozā bez rīkotājas Vācijas ir arī Eiropas vicečempione Anglija, Portugāle, Francija, Spānija un Beļģija, bet otrajā grozā ir Latvijas grupas uzvarētāja Turcija, Ungārija, Rumānija, Dānija, Albānija un Austrija.

Trešajā grozā ielozēta Nīderlande, Skotija, Horvātija, Slovēnija, Slovākija un Čehija, savukārt ceturtajā grozā bez Itālijas ir arī Serbija un Šveice.

2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīra grupu izloze 2. decembrī norisināsies Hamburgā.

''Euro 2024'' izlozes grozi

1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs
VācijaUngārijaNīderlandeItālija
PortugāleTurcijaSkotijaSerbija
FrancijaRumānijaHorvātijaŠveice
SpānijaDānijaSlovēnijaPlay-off A
BeļģijaAlbānijaSlovākijaPlay-off B
AnglijaAustrijaČehijaPlay-off C

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/euro2024/news/...


, 2023-11-22 15:03, pirms 8 mēnešiem
EURO turnīros autsaideru ir tik maz, ka tie grozi baigi neko nedod. Nu, vismaz negarantē divus vājus pretiniekus nekādā gadījumā.
, 2023-11-22 16:00, pirms 8 mēnešiem
Wilsons86 rakstīja: EURO turnīros autsaideru ir tik maz, ka tie grozi baigi neko nedod. Nu, vismaz negarantē divus vājus pretiniekus nekādā gadījumā.
2 vājas komandas grupā nebūs, bet var būt 4 spēcīgas: FRA, DAN, NED, ITA
, 2023-11-22 16:14, pirms 8 mēnešiem
Šī varētu būt baigā nāves grupa - Francija, Dānija, Nīderlande un Itālija.
, 2023-11-23 07:42, pirms 8 mēnešiem
Un tomēr ir pāris outsaideri un vajāka grupa būtu.

Beļģija, Rumānija, Slovākija,Šveice

šajā grupā pat Latvija pacīnitos par divnieku!
Kanādas valstsvienības futbolistes pēc vārtu guvuma. Foto: Thaier Al-Sudani/Reuters/Scanpix

Nokaitinātā Jaunzēlande nenoturas punktos pret olimpisko čempioni Kanādu

Olimpiskais futbola turnīrs sievietēm sākās ar olimpisko un pasaules čempioņu uzvarām. 2021. gadā Tokijā triumfējusī Kanāda un pērn Pasaules kausa izcīņā uzvarējusī Spānija atspēlējās un ar 2:1 pieveica attiecīgi Jaunzēlandi un Japānu.
Spānijas U19 valstsvienības futbolisti pēc Eiropas meistarsacīkšu fināla sasniegšanas Belfāstā. Foto: Selección Española Masculina de Fútbol

Spānija arī Eiropas U19 meistarsacīkšu finālā, franči pusfinālā pieveic Ukrainu

Eiropas U19 meistarsacīkšu titulētākā izlase Spānija šovakar Belfāstā desmito reizi šajā gadsimtā sasniedza turnīra finālu, pusfināla kaujā ar 1:0 papildlaikā pieveicot vienaudžus no Itālijas.
Foto: picture alliance / firo Sportphoto/Scanpix
1

"Euro 2024" atskaņas: UEFA par fanu rasistisku uzvedību sodījusi septiņas valstis

Pirms nepilnām divām nedēļām Berlīnē noslēdzās 2024. gada Eiropas čempionāts futbolā, 24 komandu konkurencē triumfējot Spānijas izlasei. UEFA paziņojusi, ka septiņas federācijas sodītas par fanu rasistisku uzvedību.