Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija iznīcina Portugāli un iekļūst finālā

Agris Suveizda

Brazīlija iznīcina Portugāli un iekļūst finālā
Divu Brunu divcīņā pārāks bija brazīlietis
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas Pasaules kausa izcīņas pludmales futbolā pusfinālspēles. Brazīlija neatstāja nekādas cerības Portugālei - 8:2, savukārt Šveice pārliecinoši ar 7:4 pieveica Urugvaju.

Brazīlija pazemo portugāļus

Kaut arī pirms čempionāta Portugāle tika uzskatīta par Brazīlijas galveno konkurenti cīņā par zelta medaļām, šovakar laukumā varēja redzēt, ka arī portugāļi meistarības ziņā no pludmales futbola karaļiem atpaliek ļoti tālu. Maču abas komandas iesāka ļoti piesardzīgi. Allaž aktīvie brazīlieši uzbruka lēni un pozicionāli, taču sestajā minūtē izvirzījās vadībā. Portugāles izlases vārtsarga atsistā bumba nonāca pie Sidnija, kurš pavisam viens atradās pie pašas vārtu līnijas. Sidnijs pat paguva pacelt galvu un lēnām ielikt bumbu vārtos. Vēl pēc divarpus minūtēm pēc stūra sitiena izspēles Bendžamins uzreiz no gaisa ietrieca bumbu vārtos.

Brazīlija, atrodoties vadībā ar 2:0, nebūt nenomierinājās. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē Brunu divreiz pārspēja savu vārda brāli Portugāles izlases vārtsargu Brunu. Otrā trešdaļa eiropiešiem iesākās ideāli. Uzreiz pēc centra izspēles bumba tika adresēta Bilru, kurš akrobātiskā lecienā no gaisa ieraidīja bumbu vārtu augšējā stūrī. Bilru nelielas cerības atjaunoja, viņš pats tās arī praktiski iznīcināja, kad trešdaļas vidū par pēdējās cerības pārpākumu saņēma sarkano kartīti. Ja Daniels šo pendeli nerealizēja, tad jau pēc pārdesmit sekundēm, kad viņu nogāza portugāļu vārtsargs, viņš ieguva otro iespēju un to izmantoja. Trešdaļas beigās Betinju vēl vairāk palielināja Brazīlijas pārsvaru. Trešās divpadsmitminūtes sākumā Buru panāca jau 7:1. Pēc tam brazīlieši spēlēja pārsvarā ar rezervistiem, un abas izlases apmainījās ar vārtu guvumiem. Spēle moslēdzās ar pārliecinošu Brazīlijas uzvaru ar 8:2.

Stankovičs turpina uguņot

Otrā pusfinālā savā starpā tikās abas turnīra pārsteiguma autores. Līdz šim šveicieši rādīja ļoti saturīgu sniegumu, tāpēc tieši viņi tika uzskatīti par spēles favorītiem. Un Alpu zemes pārstāvji savu statusu apliecināja. Spēles 20.minūtē Šveice izvirzījās vadībā ar 3:0. Spēles gaita neliecināja, ka urugvajieši spētu lauzt spēles gaitu. Dienvidamerikāņi otrās trešdaļas beigās gan atguva vienus vārtus un kaut uz brīdi atjaunoja intrigu, tomēr tā diezgan ātri apdzisa. Trešajā trešdaļā ceturtos vārtus Šveicei guva Dejans Stankovičs, panākot 4:1. Drīz pēc tam kārtējo reizi izcēlās šveiciešu vārtsargs Niko, kurš otrajā trešdaļā paspēja gan pretiniekam pateikt visu, ko par viņu domā, gan arī saņemt dzelteno kartīti par savu komandas biedru nolamāšanu, uz saviem vārtiem nopelnīja pendeli, taču pats to arī atvairīja. Pēcāk gan urugvajieši vārtus atguva, tomēr izglābties nespēja - Šveice uzvarēja ar 7:4. Fantastiski turpināja spēlēt Šveices izlases līderis Dejans Stankovičs, kurš guva četrus vārtus. Kopumā Stankovičs jau guvis 15 vārtus (pokers pret Nigēriju un Urugvaju, hat-trick pret Krieviju, pa diviem vārtiem pret Brazīliju un Bahreinu). Šķiet, lai kā rīt noslēgtos finālspēle, čempionāta rezultatīvākā un labākā spēlētāja balva jau ir rezervēta tieši Stankovičam.

Pusfināli

SpēleRezultāts
Portugāle - Brazīlija2:8 (0:4; 1:2; 1:2)
Šveice - Urugvaja7:4 (2:0; 1:1; 4:3)
SpēleLaiks
FinālsBrazīlija - Šveice19:00
Par 3.v.Portugāle - Urugvaja17:30

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomanda
1.Dejans StankovičsŠveice15
2.Ludoviks EhunūKotdivuāra8
BrunuBrazīlija8
4.MadžersPortugāle6
Rašeds SalemsBahreina6
AndrēBrazīlija6
RikārsUrugvaja6
BuruBrazīlija6
9.BelkiorsPortugāle5
Roberto PaskvaliItālija5

Izmantotie resursi:
fifa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-11-21 18:47, pirms 15 gadiem
AndrisC rakstīja: Nu to nu tikai ritdien redzēs!
Ļoti šaubos, ka Šveice varētu vinnēt. Bīčsokerā Brazīlija ir galvas tiesu pārāka pār visiem. Ļoti reti kad brazīliešiem viss mačs jāspēlē ar pilnu spēku.
Bet nu, ja Stankovičam būs lielā diena, varbūt var sagaidīt arī sensāciju. Grupā vismaz šveicieši spēja ieķerties spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-21 19:50, pirms 15 gadiem
Stankovičs 2 HT, pokers un vēl 2reiz pa 2 vārtiem. Vidēji nesanāk kādi 3?

     [+] [-]

, 2009-11-21 20:28, pirms 15 gadiem
Barca7 rakstīja: Stankovičs 2 HT, pokers un vēl 2reiz pa 2 vārtiem. Vidēji nesanāk kādi 3?
Tieši 3 15 vārti piecās spēlēs.

  -1 [+] [-]

, 2009-11-21 23:13, pirms 15 gadiem
Tas ir tas pats Stankevičs no Dienvidlāvijas izlases, kurš Interā uguņoja kādreiz??

     [+] [-]

, 2009-11-22 09:55, pirms 15 gadiem
ex-clusive9 rakstīja: Tas ir tas pats Stankevičs no Dienvidlāvijas izlases, kurš Interā uguņoja kādreiz??
Tas Stankovičs joprojām ir Inter, bet šis ir cits Dejans Stankovičs.

     [+] [-]

, 2009-11-22 09:57, pirms 15 gadiem
ex-clusive9 rakstīja: Tas ir tas pats Stankevičs no Dienvidlāvijas izlases, kurš Interā uguņoja kādreiz??
http://en.wikipedia.org/wiki/Dejan_Stankovic_(beach_soccer)

     [+] [-]

, 2009-11-22 10:14, pirms 15 gadiem
cikos finaals???

     [+] [-]

, 2009-11-22 10:16, pirms 15 gadiem
yesyes rakstīja: cikos finaals???
19.00