Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par Francijas izlases jauno kapteini kļuvis Mbapē, Grīzmans neapmierināts

Agris Suveizda

Par Francijas izlases jauno kapteini kļuvis Mbapē, Grīzmans neapmierināts
Kiljans Mbapē un Antuāns Grīzmans. Foto: AP/Scanpix

Francijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns pirms gaidāmās "Euro 2024" kvalifikācijas sākuma pavēstījis, ka par jauno komandas kapteini iecelts 24 gadus vecais Kiljans Mbapē.

Janvārī par karjeras beigām izlasē paziņoja 36 gadus vecais pamatvārtsargs un līdzšinējais kapteinis Igo Loriss, kurš valstsvienībā aizvadīja 145 spēles. Šonedēļ par jauno pamatvārtsargu paredzami apstiprināts "Milan" vārtu vīrs Maiks Meņāns, bet kapteiņa apsējs ticis uzbrukuma līderim Mbapē.

Kā ziņo franču mediji ar L'Equipe priekšgalā, kapteiņa izvēle gan nav apmierinājusi lielisku sezonu aizvadošo Antuānu Grīzmanu – 32 gadus vecais Madrides "Atletico" uzbrucējs, kurš iecelts par vicekapteini, esot vēlējies būt izlases kapteinis "Euro 2024" finālturnīrā un trenera izvēles dēļ pat esot apsvēris savu nākotni valstsvienībā.

PSG superzvaigzne Mbapē izlasē ir aizvadījis 66 spēles un guvis 36 vārtus, bet Grīzmans ir otrais pieredzējušākais spēlētājs (117 spēles un 42 vārti) aiz Olivjē Žirū (120 spēles un 53 vārti). Francija atlasi sāks piektdien ar mājas spēli pret Nīderlandi, bet pirmdien viesosies Īrijā.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Art...

     [+] [-]

, 2023-03-22 00:20, pirms gada
Tieši šāda iemesla dēļ man patīk Spānjas klubu tradīcija,kad par kluba kapteini kļūst nevis smukākais,pūkainākais un ar lielāko algas čeku,bet gan tas,kas konkreitajā klubā aizvadījis visvairāk spēļu.