Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pārvilina ne tikai klubi, bet arī izlase: Eiropas čempions Mančīni vadīs Saūda Arābiju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pārvilina ne tikai klubi, bet arī izlase: Eiropas čempions Mančīni vadīs Saūda Arābiju
Roberto Mančīni un Džordžo Kjellīni. Foto: AFP/Scanpix

58 gadus vecais Roberto Mančīni pirms divām nedēļām pameta Itālijas izlases galvenā trenera posteni, lai kļūtu par Saūda Arābijas valstsvienības vadītāju. Jaunajā amatā viņš debitēs 8. septembrī ar pārbaudes spēli pret Kostariku.

2021. gada vasarā Itālijas izlase Roberto Mančīni vadībā kļuva par Eiropas čempioni, Vemblija stadionā notikušajā finālā pendelēs pārspējot mājiniekus angļus. Itāļi aizvadīja perfektu turnīru – septiņas uzvaras septiņās spēlēs.

Lai gan Itālija laboja rekordus un palika nepārspēta 37 mačos pēc kārtas, neizdevās kvalificēties 2022. gada Pasaules kausam, tomēr Mančīni palika amatā arī pēc fiasko. Taču pirms divām nedēļām tika paziņots, ka galvenais treneris atkāpies.

Tagad Saūda Arābija paziņojusi, ka Mančīni parakstījis līgumu līdz 2027. gadam. Debija gaidāma 8. septembrī Ņūkāslā, kad pārbaudes spēlē pretī stāsies Kostarikas izlase.

Pērnajā rudenī notikušajā Pasaules kausā Saūda Arābija šokējoši ar 2:1 pieveica topošo čempioni Argentīnu, bet neizkļuva no apakšgrupas. Izlasi vadīja francūzis Ervē Renārs, kurš martā atkāpās no amata, lai kļūtu par Francijas sieviešu izlases galveno treneri.

2012. gadā Mančīni aizveda "Manchester City" līdz pirmajam Anglijas Premjerlīgas titulam. Itāļu speciālists vadījis arī Florences "Fiorentina", Romas "Lazio", Milānas "Inter", Stambulas "Galatasaray".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2023-08-28 12:36, pirms 10 mēnešiem
ar ierastu pasaules kārtību futbolā ir beigas
tie naudas maisi visu nonesīs