Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Advokāts: "Nevajag salīdzināt mani ar Hidinku"

Advokāts: "Nevajag salīdzināt mani ar Hidinku"
Diks Advokāts
Foto: AFP/Scanpix

Holandiešu speciālists Diks Advokāts, kurš pašreiz strādā par Nīderlandes kluba "AZ Alkmaar" galveno treneri, bet jau tuvākajā laikā parakstīs līgumu ar Krievijas Futbola savienību (RFS) par izlases trenēšanu, atzinis, ka viņu nevajadzētu salīdzināt ar bijušo izlases treneri, viņa tautieti Gūsu Hidinku.

Jau esam ziņojuši, ka pēc krievu mediju informācijas, jau tuvākajā laikā Krievijas Futbola savienība parakstīs līgumu pēc sistēmas 2+2 gadi ar pašreizējo Nīderlandes kluba "AZ Alkmaar" galveno treneri Diku Advokātu. Tas nozīmē, ka ja abas puses būs apmierinātas ar paveikto, tad Advokāts turpinās strādāt ar komandu arī pēc 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla beigām. Darbā ar Krievijas izlasi Advokātam palīdzēs Berts van Lingens un Aleksandrs Borodjuks. Zināms, ka pēc neiekļūšanas 2010. gada Pasaules kausa izcīņā no Krievijas izlases galvenā trenera amata aizgāja Gūss Hidinks.

Advokāts, kurš savulaik trīs gadus sekmīgi strādāja Sanktpēterburgas klubā ''Zenit'', aizvedot komandu līdz triumfam Krievijas Premjerlīgā, Krievijas Superkausā, UEFA kausa izcīņā un UEFA Superkausā, tikai pērnā gada oktobrī kļuva par Beļģijas izlases treneri, parakstot līgumu uz diviem gadiem, taču, nesen saņemot piedāvājumu no Krievijas, to lauza. Jāatzīmē, ka Beļģijas Futbola federācijas vadība jau izteikusi savu sašutumu par Advokāta rīcību. Tuvākajā laikā federācijas vadība tiksies ar juristiem, lai domātu par tālāko rīcību un iespējamo vēršanos pret Advokātu.

Lai nu kā, 62 gadus vecais treneris jau ir domās par Krievijas izlasi, piebilstot, ka viņš nevarējis atteikties no iespējas vadīt tādu izlasi kā Krieviju, kā arī lūdzis viņu nesalīdzināt ar bijušo izlases treneri, viņa tautieti Gūsu Hidinku: "Mēs ar Gūsu esam holandieši, taču mūsu trenera karjeras ir izvērtušās citādi. Neskatoties uz šo, es vairākus gadus esmu strādājis "Zenit" un Krievijas futbolu pārzinu diezgan labi, kā rezultātā man būs vieglāk. Man nebūs jāsāk no paša sākuma – galvenos kandidātus esmu redzējis darbībā diezgan daudz.

Pieņemtais lēmums ir ļoti emocionāls un savā ziņā arī nepatīkams. Taču vilkt garumā es vairs nevarēju. Atzīšos, ka pēdējā laikā man bieži bija kontakti ar RFS, kura bija ļoti ieinteresēta manos pakalpojumos. Tāpēc es nolēmu – ja jāpamet Beļģijas izlase, tad tas jādara nekavējoties. Federācijai ir jādod laiks atrast jaunu treneri gaidāmajam 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklam, un tagad beļģiem būs pieci mēneši, lai to izdarītu. Kāpēc izvēlējos strādāt ar Krieviju? Tāpēc, ka tā ir lieliska iespēja strādāt ar tik interesantu un spēcīgu komandu. Protams, viens no galvenajiem plusiem ir tas, ka es labi pazīstu šo valsti, čempionātu un spēlētājus, kā arī RFS prezidentu Sergeju Fursenko, ar kuru man ir ļoti labas attiecības."

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

  -2 [+] [-]

, 2010-04-20 22:11, pirms 14 gadiem
Hidinks bija kā advokāts, Advokāts būs kā prokurors.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-21 01:04, pirms 14 gadiem
Nevajag, bet salidzinaas..