Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anrī pēc Parīzes sudraba pamet Francijas U21 izlases trenera amatu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Anrī pēc Parīzes sudraba pamet Francijas U21 izlases trenera amatu
Tjerī Anrī. Foto: Zumapress/Scanpix

Francijas Futbola federācija šodien pavēstījusi, ka Tjerī Anrī personisku iemeslu dēļ atkāpies no U21 izlases turpmākas trenēšanas. Pušu līgums bija spēkā līdz nākamā gada vasaras beigām.

No Francijas U21 izlases galvenā trenera amata personisko iemeslu dēļ atkāpies Tjerī Anrī. Viņu šajā amatā iecēla pagājušā gada augustā, pie reizes Francijas futbola leģendai uzņemoties olimpiskās izlases vadības grožus. Parīzes spēlēs Francijas komanda aizspēlējās līdz finālam, kurā zaudēja Spānijai. 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā U21 izlasēm Francija četrās spēlēs tika pie trīs uzvarām, kas šobrīd ar deviņiem punktiem dod otro vietu H grupā.

''Francijas Futbola federācijas vārdā vēlos pateikties Tjerī Anrī par viņa ieguldīto darbu U21 un olimpiskās izlases sagatavošanā. Mēs pavisam noteikti šo lēmumu uzņemam ar nožēlu, jo viņš spēja sasniegt sev izvirzītos mērķus ar sudraba izcīnīšanu olimpiskajās spēlēs. Sekojot līdz šajā vasarā, redzēju viņa profesionālismu un mīlestību pret Francijas izlases kreklu. Vēlam viņam visu to labāko turpmākajā karjerā,'' citēts Francijas Futbola federācijas prezidents.

''Izcīnīt sudrabu olimpiskajās spēlēs savai valstij kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem brīžiem manā dzīvē. Esmu ļoti pateicīgs federācijai, spēlētājiem un visiem atbalstītājiem, kas ļāva man izbaudīt šo vienreizējo pieredzi,'' pēc aiziešanas no amata paudis Anrī.

Savulaik izcilais uzbrucējs trenera karjerā pirms Francijas U21 un olimpiskās izlases trenēšanas bijis Roberto Martinesa asistents Beļģijas izlasē, bet galvenā trenera amatā viņš debitēja 2018. gada oktobrī, pie "Monaco" stūres gan noturoties tikai trīs mēnešus. 2019. gada novembrī Anrī pārņēma Monreālas "Impact" un pēc trīs gadu pārtraukuma ieveda komandu MLS izslēgšanas spēlēs, tomēr 2021. gada janvārī pameta amatu, lai kovida ierobežojumu laikā būtu tuvāk ģimenei.

Izmantotie resursi:
https://www.fff.fr/article/13036-th...