Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi divās valstīs un 32 komandas: sāksies Pasaules kauss dāmām

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirmo reizi divās valstīs un 32 komandas: sāksies Pasaules kauss dāmām
Sieviešu Pasaules kausa trofeja. Foto: FIFA

Rīt plkst. 10:00 pēc Latvijas laika ar spēli starp Jaunzēlandi un Norvēģiju sāksies 2023. gada Pasaules kauss futbolā dāmām, kas ilgs vienu mēnesi. Pirmo reizi to rīko divas valstis - Austrālija un jau minētā Jaunzēlandē, kā arī pirmo reizi turnīrā piedalīsies 32 valstu izlases. Atklāšanas spēles tiešraide LTV7.

• Rīt jau plkst. 10:00 pēc Latvijas laika ar spēli starp Norvēģijas un Jaunzēlandes izlasēm sāksies 2023. gada Pasaules kauss sievietēm. Kopumā nozīmīgais turnīrs dāmu futbolā notiks devīto reizi. Trīs stundas vēlāk laukumā dosies otra mājiniece, Austrālija, kas cīnīsies pret Īriju.

• Šoreiz 32 dāmu izlases par trofeju cīnīsies Austrālijā un Jaunzēlandē. Cīņā par tiesību iegūšanu abu valstu kopējais pieteikums pārspēja Kolumbijas pieteikumu, kas ieguva 13 balsis. Jaunzēlandei un Austrālijai tika 22.

• Austrālijā spēles gaidāmas piecās pilsētās un sešos stadionos – Sidnejā, Brisbenā, Melburnā, Adelaidā un Pērtā. Jaunzēlande mačus uzņems Oklendā, Velingtonā, Danīdinā un Hamiltonā.

• Šī kļūs par pirmo reizi, kad Pasaules kauss sievietēm tiek rīkots vienlaicīgi divās valstīs. Tāpat šī kļūs par pirmo reizi, kad turnīrā piedalās 32 komandas.

• Bez abām mājiniecēm caur kvalifikāciju vietu finālturnīrā ieguvušas tādas izlases kā Norvēģija, Filipīnas, Šveice, Kanāda, Nigērija, Īrija, Kostarika, Japāna, Spānija, Zambija, Ķīna, Dānija, Anglija, Haiti, Nīderlande, Portugāle, ASV, Vjetnama, Brazīlija, Francija, Jamaika, Panama, Argentīna, Itālija, Dienvidāfrika, Zviedrija, Kolumbija, Vācija, Dienvidkoreja un Maroka.

• Debiju Pasaules kausā sievietēm piedzīvos tādas izlases kā Haiti, Panama, Maroka, Filipīnas, Portugāle, Īrija, Vjetnama un Zambija. 20 valstis no šī gada dalībniecēm startēja Pasaules kausā arī pirms četriem gadiem, 2019. gadā.

• Kā čempiones turnīru sagaidīs ASV futbolistes, kuras pirms četriem gadiem finālā ar 2:0 pārspēja Nīderlandi. Kopumā amerikānietes par Pasaules kausa ieguvējām kļuvušas četras reizes. Visos turnīros tās tikušas labāko trijniekā – vēl reizi bijis sudrabs, bet trīs reizes bronza.

• Pēdējo reizi ASV turnīrā neuzvarēja 2011. gadā Vācijā, kad par planētas spēcīgāko dāmu izlasi kļuva Japāna. 2003. un 2007. gadā turnīrā triumfēja Vācija, bet otrajā turnīrā, 1995. gadā, par čempionēm kļuva norvēģietes.

• Izspēles formāts paredz, ka no katras apakšgrupas divas labākās iekļūs izslēgšanas fāzē. Tālāk līdz finālam tiks noteikta čempione. Sākot ar astotdaļfinālu neizšķirta gadījumā pēc pamatlaika mačs turpināsies divos 15 minūšu papildlaikos. Ja arī tad uzvarētājs netiks noteikts, sekos pēcspēles sitieni.

• Rīt atklāšanas maču tiešraidē translēs LTV7.

Pasaules kausa futbolā dāmām grupas

Gr.KomandasGr.KomandasGr.KomandasGr.Komandas
AJaunzēlandeBAustrālijaCKostarikaDĶīna
NorvēģijaKanādaJapānaDānija
FilipīnasNigērijaSpānijaAnglija
ŠveiceĪrijaZambijaHaiti
Gr.KomandasGr.KomandasGr.KomandasGr.Komandas
ENīderlandeFBrazīlijaGArgentīnaHKolumbija
PortugāleFrancijaItālijaVācija
ASVJamaikaDienvidāfrikaDienvidkoreja
VjetnamaPanamaZviedrijaMaroka

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/fifaplus/en/to...

     [+] [-]

, 2023-07-19 21:40, pirms gada
Var gaidīt 10:0 un lielākus rezultātus grupu spēlēs. Nu nevar salīdzināt Angliju un Haiti. Anglijā spēlē visas profesionāles, kamēr Haiti nez via ir kaut 1 profesionāla spēletāja.
Būs aptuveni tas pats, kas tika Latvijai ar 0:20

     [+] [-]

, 2023-07-19 22:18, pirms gada
rihardilio rakstīja: Var gaidīt 10:0 un lielākus rezultātus grupu spēlēs. Nu nevar salīdzināt Angliju un Haiti. Anglijā spēlē visas profesionāles, kamēr Haiti nez via ir kaut 1 profesionāla spēletāja.
Būs aptuveni tas pats, kas tika Latvijai ar 0:20
Anglija tur viena no galvenām favorītēm. Viņas, piemēram, pēdējā Eiropas čempionātā ar 8-0 uzvarēja Norvēģiju, kas ir valsts ar visai labi attīstītu sieviešu futbolu un daudziem panākumiem agrākos čempionātos.

     [+] [-]

, 2023-07-19 22:29, pirms gada
Es varbūt ko jaucu, bet tas tak pirmoreiz notiks ziemā?

     [+] [-]

, 2023-07-20 07:00, pirms gada
Petrus rakstīja: Es varbūt ko jaucu, bet tas tak pirmoreiz notiks ziemā?
Jā, jauc gan. Vīriešu pasaules kuass notika ziemā pirmo un iespējams pēdējo reizi. Šis kā parasti.

     [+] [-]

, 2023-07-20 07:27, pirms gada
rihardilio rakstīja: Jā, jauc gan. Vīriešu pasaules kuass notika ziemā pirmo un iespējams pēdējo reizi. Šis kā parasti.
Tu gan pacis jaucies. Petrus domāju to, ka Dienvidu puslodē šobrīd ir ziema. Šajā ziņā Pasaules kauss sievietēm tiešām pirmo reizi notiks ziemā.
Tikmēr Katarā Pasaules kauss vīriešiem pirmo reizi notika Ziemeļu puslodes ziemā. Tomēr šādā Dienvidu puslodes gadalaikā tas noticis daudzkārt - Urugvaja (1930), Brazīlija (1950, 2014), Čīle (1962), Argentīna (1978), DĀR (2010).

     [+] [-]

, 2023-07-20 08:54, pirms gada
Kāds kanāls arī spēles rādīs?

     [+] [-]

, 2023-07-20 09:17, pirms gada
dido rakstīja: Kāds kanāls arī spēles rādīs?
• Rīt atklāšanas maču tiešraidē translēs LTV7.

Manuprāt Tev nikcname pietrūkst burts L

     [+] [-]

, 2023-07-20 09:26, pirms gada
Krisons_bez_olām2 rakstīja: • Rīt atklāšanas maču tiešraidē translēs LTV7.

Manuprāt Tev nikcname pietrūkst burts L
Šodien ir atklāšanas spēle!

     [+] [-]

, 2023-07-20 09:59, pirms gada
Bet cik kopumā plānots rādīt?