Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Turcijas izlases vārtsargs līdzjutēju dēļ atsakās spēlēt pret Kazahstānu

Rolands Eliņš

Turcijas izlases vārtsargs līdzjutēju dēļ atsakās spēlēt pret Kazahstānu
Volkans Demirels
Foto: Turkpix/Scanpix

Turcijas izlases pamatvārtsargs Volkans Demirels, kurš pēc traumas sadziedēšanas atkal bija atgriezies izlases rindās, vakar atsacījās doties laukumā spēlē pret Kazahstānu.

Spēle notika "Galatasaray" kluba mājas stadionā, savukārt Demirels ikdienā pārstāv "Fenerbahce", un vietējie līdzjutēji viņu nesagaidīja atplēstām rokām, gluži otrādi, iesildīšanās laikā vietējie līdzjutēji veltīja vairākus izsaucienus un apvainojošus žestus 33 gadus vecā spēlētāja virzienā.

Demirela nervi neizturēja, un viņš nosvieda cimdus un devās uz ģērbtuvēm, kā arī atsacījās atgriezties laukumā spēles sākumā. Līdz ar to pret Kazahstānu stājās vārtos Volkans Babadžans, kurš palīdzēja uzvarēt ar 3:1. Babadžans bija turku vārtos arī spēlē pret Latviju (1:1), bet pirms pāris dienām aizvadītajā neveiksmīgajā pārbaudes spēlē pret Brazīliju (0:4) viņš nomainīja Demirelu pēc pirmā puslaika.

Pēc uzvaras Turcijas fani gan tik un tā nebija apmierināti un pie stadiona izejas sagaidīja Demirelu, kuru drošības apsvērumu dēļ uzreiz nogādāja pie pašām durvīm piebraukušajā mašīnā. Pats futbolists ātri tika prom, taču līdzjutēji tāpat sarīkoja nekārtības un uzsāka kautiņu savā starpā.

Izlases galvenais treneris Fatihs Terims pēcspēles konferencē atzina, ka centies pierunāt Demirelu iziet laukumā, taču tobrīd nezinājis visus notikušā apstākļus un uzticējies spēlētājam, kurš neesot bijis gatavs spēlei.

Demirels šajās dienās iesaistīts arī citā Turcijas futbola kāzusā - futbola kluba "Genclerbirligi" prezidents Ilhans Džavdžavs publiski paziņojis, ka sodīs katru savas komandas spēlētāju, kurš atļausies audzēt bārdu. Šādu šķietami absurdu ierobežojumu Džavdžavs ieviesis tādēļ, ka uzskata to par sliktu stilu un necieņu, un kā viens no negatīvajiem piemēriem tiek minēts tieši Demirels, kurš lepojas ar visai kuplu bārdu.

Demirela sagaidīšana ārpus stadiona

Izmantotie resursi:
Terim, Volkan Demirel'in sahayı terk...
Volkan Demirel REFUSES to play for Turkey after...

  +6 [+] [-]

, 2014-11-17 19:28, pirms 10 gadiem
Dzīvnieki...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-11-18 20:59, pirms 10 gadiem
Saprotu ja kluba rindās neieredz, bet viņi taču pārstāv valsts izlasi. Laikam man kā normālam cilvēkam šāds idiotisms nav aptverams...