Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" piederošais rezultatīvais uzbrucējs Baloguns maina izlasi un Anglijas vietā pārstāvēs ASV

Agris Suveizda

"Arsenal" piederošais rezultatīvais uzbrucējs Baloguns maina izlasi un Anglijas vietā pārstāvēs ASV
Folarins Baloguns. Foto: imago//Focus Images/Scanpix

Viens no Francijas futbola čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem Folarins Baloguns ir pieņēmis lēmumu turpmāk pārstāvēt ASV izlasi, pavēstījusi ASV Futbola federācija.

Bruklinā dzimušais Baloguns uzauga Anglijā, bet viņa vecāki ir nigērieši – līdz ar to Baloguns starptautiskā līmenī drīkst izvēlēties starp Angliju, ASV un Nigēriju. Viņš savulaik pārbaudes turnīrā Čehijā pārstāvēja ASV U18 izlasi, taču lielāko karjeras daļu spēlējis Anglijas jaunatnes izlasēs un šajā ciklā ar sešiem vārtiem desmit spēlēs palīdzēja Anglijai kvalificēties Eiropas U21 čempionātam, kas šovasar notiks Rumānijā un Gruzijā. Taču tā vietā Baloguns visdrīzāk spēlēs Ziemeļamerikas Zelta kausā ASV pieaugušo izlases sastāvā.

Londonas "Arsenal" piederošais uzbrucējs Anglijas Premjerlīgā ir aizvadījis tikai divas spēles un janvārī devās īrē līgu zemāk, "Middlesbrough" rindās sākot deviņas no astoņpadsmit spēlēm un gūstot trīs vārtus. Šo sezonu 21 gadu vecais uzbrucējs pavada īrē Francijā, "Reims" sastāvā 34 spēlēs izceļoties ar 19 precīziem sitieniem. "Reims" turnīra tabulā ieņem 11. vietu, bet Baloguns ir sestais starp labākajiem vārtu guvējiem. Līgums ar "Arsenal" ir spēkā vēl uz diviem gadiem.

"Lēmumu pārstāvēt ASV pieņēmu kopā ar ģimeni, un beigu beigās lēmums bija acīmredzams – šeit jūtos kā mājās, un ASV pārstāvēšana man nozīmē ļoti daudz, vairāk nekā cilvēki varētu domāt. Esmu ļoti lepns un pagodināts par šādu iespēju," teica Baloguns, kuram vajadzētu tikt izsauktam jau uz nākamo izlašu logu, kurā ASV pirms Zelta kausa aizvadīs Nāciju līgas spēli pret Meksiku.

Izmantotie resursi:
https://www.ussoccer.com/stories/20...

     [+] [-]

, 2023-05-17 16:15, pirms 11 mēnešiem
Tie paši anglosakši. Un jeņķu sastāvā tikt krietni lielākas iespējas

     [+] [-]

, 2023-05-17 20:25, pirms 11 mēnešiem
Tur līdz anglosaksim Vidusjūra jāpārvar un puse Eiropas. Un tad vēl balts nepaliks