Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kamerūna izglābjas un saglabā cerības

Andrejs Siliņš

Kamerūna izglābjas un saglabā cerības
Samjuels Eto'O (Kamerūna) un Reinfords Kalaba (Zambija)
Foto: AP/ Scanpix Sweden

Kopumā aizvadot nepārliecinošu spēli, Kamerūnas valstsvienības futbolisti Āfrikas Nāciju kausa izcīņā tomēr spēja uzveikt Zambijas izlasi ar rezultātu 3:2, saglabājot cerības kvalificēties nākamajai kārtai.

Spēle sākās ātrā tempā, pie pirmā soda sitiena tika kamerūnieši, tomēr nekas pārāk bīstams neizveidojās. Mača astotajā minūtē milzīgu kļūdu, atspēlējot bumbu vārtsargam, pieļāva kamerūnieši, kas deva iespēju Džeikobam Mulengam izvirzīt Zambiju vadībā, ko futbolists arī teicami izmantoja - 1:0. Lai arī varētu šķist, ka kamerūnieši nekavējoties metīsies atspēlēties, notika tieši pretējais - pavisam īsu mirkli vēlāk Mulenga atkal bija laba pozīcijā, tomēr šoreiz neveiksmīgi. Kopumā pirmajā puslaikā Kamerūnas sniegums pavisam noteikti nebija tāds, lai rezultāts uz tablo mainīties.

Otrā puslaika sākumā Indrisū izvirzījās labā pozīcijā Zambijas vārtu tuvumā, taču kamerūnieša sistā bumba lidoja krietni pāri vārtiem. 59. mača minūtē Rigoberts Songs ieraidīja bumbu Zambijas vārtos, taču līnijtiesnesis jau bija pacēlis karogu, signalizējot par fiksēto aizmugures stāvokli, un vārtus mača galvenais tiesnesis neieskaitīja. 63. minūte vēlreiz teicamā vārtu gūšanas situācijā nonāca Mulenga, bet neizdevās dubultot Zambijas pārsvaru. Neiesit tu, iesit tev - 68. minūtē Zambijas vārtsargs pieļāva muļķīgu kļūdu, ļaujot kamerūniešiem gūt izlīdzinājumu, bet vēl četras minūtes vēlāk Eto'O izvirzīja Kamerūnu vadībā - 2:1.

Vēl viens pavērsiens notika 81. minūtē, kad kārtējo reizi uzbrukuma smailē Zambijai nonāca Mulenga, bet šoreiz uzbrucēju apstādināt kamerūniešu vārtsargs Kameni spēja tikai ar noteikumu pārkāpumu. Ta kā soda laukumā, tad tiesnesis piešķīra 11 metru sitienu, ko Katongo arī veiksmīgi realizēja, panākot vēlreiz neizšķirtu - 2:2. Prieki gan bija īsi - jau pēc pāris minūtēm Džeremijs uzcēla bumbu soda laukumā, kur Indrisū to raidīja vārtos, pieliekot punktu uzvarai - 3:2.

ĀNK, D grupa

Kamerūna - Zambija 3:2 (0:1) (Džeremi 68' Eto'O 72' Idrisu 86' - Mulenga 8' Katongo 82' (11m))

Tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Gabona21101:04
2.Kamerūna21013:33
3.Tunisija20201:12
4.Zambija20113:41

  +4 [+] [-]

, 2010-01-17 22:37, pirms 15 gadiem
es jau domaaju ka CAM viss cauri bet tomēr prieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 22:49, pirms 15 gadiem
Zambijas vārtusargs tiešām pieļāva muļķīgu kļūdu.

     [+] [-]

, 2010-01-17 23:23, pirms 15 gadiem
Zambijas vaartsargs peec Drogbas izskatiijaas! Bet speeleeja gan visai nepaarliecinoshi uz kaa reeķina principaa arii Kameruunai izdevaas uzvareet. Shajaa grupaa intriga saglabaajas. Gaidaam peedeejo kaartu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-18 10:33, pirms 15 gadiem
mazais esporta lietotājs rakstīja: Fantastiska spēle Nu kur vēl, ja na ĀNK izcīņā tu redzēsi, ka vārtsargam ir jāglābj komanda pēc sava spēlētāja sitiena un, ka vārti tiek gūti no sāna līnijas
tā ir. tieši tapēc man tā patīk, un daudziem patīk afrikāņu futbols. tur tiešām ir ko redzēt, un lai arī ir padaudz brāķa ir ļoti interesanti skatīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja