Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Gabona tuvojas ceturtdaļfinālam

Agris Suveizda

Gabona tuvojas ceturtdaļfinālam
Amine Šermiti krīt visnepiemērotākajā brīdī
Foto: AFP/Scanpix

Šodien norisinās kārtējās Āfrikas Nāciju kausa izcīņas spēles. D apakšgrupā Tunisijas futbolisti tikās ar Gabonas izlasi. Neviena no komandām tā arī nespēja atslēgt pretinieku vārtus, un mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgā cīņā kā Gabonas un Kamerūnas mačā, kurā ļoti negaidīti ar 1:0 pārāki bija gabonieši. Tunisija gluži kā Kamerūna jau ar pirmajām sekundēm pārtvēra iniciatīvu, daudz vairāk nekā Gabona kontrolējot bumbu. Tomēr Gabonas izlases pamatvārtsargam Didjē Ovono nebija pārāk daudz darba. Savukārt Gabona ļoti sekmīgi pielietoja pretuzbrukumu taktiku, diezgan ātri pārejot no aizsardzības uzbrukumā.

Labākā (un praktiski arī vienīgā) izdevība gūt vārtus tunisiešiem bija 27.minūtē, kad, atspēlējot vārtsargam, rupji kļūdījās Gabonas aizsargs. Pārāk vājo piespēli sekmīgi pārtvēra Amine Šermiti, pameta bumbu garām vārtsargam, taču tieši pirms sitiena nenoturēja līdzsvaru un nokrita. Saūda Arābijā spēlējošais uzbrucējs ātri pietrausās kājās, taču pasteidzās ar sitienu, un raidīja bumbu tieši virsū aizsargam. Lai arī neliels pārsvars piederēja Kartāgas ērgļiem, vairāk izdevības bija Gabonai. Pantēras regulāri no distances pārbaudīja Tunisijas vārtsarga modrību, kā arī ļoti bīstami izpildīja standartsituācijas, un divreiz pēc sitieniem ar galvu tikai veiksme paglāba Tunisiju. Pēc pirmā puslaika rezultāta tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Kopš spēles sākuma Tunisijas teritoriālais pārsvars pakāpeniski samazinājās, un otrajā puslaikā Gabona gan biežāk uzbruka, gan vairāk kontrolēja bumbu. Gaboniešiem vairākkārt izdevās veiksmīgs reids pa laukuma malu, taču ar centrējumiem soda laukumā tunisiešu aizsardzība spēja tikt galā. Viens no redzamākajiem vīriem Gabonas rindās bija kapteinis Daniels Kuzāns, kurš guva arī vienīgos vārtus pret Kamerūnu. Jo tuvāk nāca mača beigas, jo vairāk steidzās Tunisija. Kartāgas ērgļi lieliem spēkiem devās iekarot Gabonas cietoksni, taču pārāk lielais brāķis piespēlēs liedza izveidot patiesi reālas izdevības gūt vārtus.

Mača 82.minūtē uz maiņu iznākušais Zuheirs Dauadi lieliski centrēja soda laukumā, taču arbitra asistents kļūdaini fiksēja aizmuguri. Tiesa, Dauadi partneris, neviena netraucēts, tāpat neizmantoja fantastisko iespēju, no vārtu priekšas no gaisa raidot bumbu pret pārliktni. Izraut uzvaru neizdevās arī Gabonai, un spēle noslēdzās neizšķirti 0:0.

Tādējādi Tunisija nokļuvusi ļoti sarežģītā situācijā, jo trešajā kārtā, visticamāk, nāksies uzvarēt spēcīgo Kamerūnu. Savukārt ceturtfaļfinālam vēl vienu nelielu solīti pietuvojusies Gabona, kam pret Zambiju acīmredzot derēs arī neizšķirts.

ĀNK, D grupa

Gabona - Tunisija 0:0

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Gabona21101:04
2.Tunisija20201:12
3.Zambija10101:11
4.Kamerūna10010:10

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 19:56, pirms 14 gadiem
iespejas bija daudz laba spele
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-17 21:08, pirms 14 gadiem
Alexij rakstīja: Kamerūnai tagad noteikti jāuzvar Zambija. bet tas moments bija foršs Gabonas - Tunisijas mačā, biju gar zemi. tas ir Āfrikas futbols - bagāts kļūdām bet aizraujošs
Starp citu. Kamerūna pagaidām zaudē Zambijai ar 0:1. Iespējams, briest pirmā nopietnā sensācija, jo zaudējuma gadījumā vairs nebūs nekādu cerību uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 21:40, pirms 14 gadiem
šī grupa laikam izcelsies ar vismazāko rezultivitāti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja