Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pēc iekļūšanas PK2022 Šveice pagarina līgumu ar galveno treneri Jakinu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc iekļūšanas PK2022 Šveice pagarina līgumu ar galveno treneri Jakinu
Murats Jakins. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA--DPA. Pēc Šveices futbola izlases kvalificēšanās 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, pagarināts līgums ar galveno treneri Muratu Jakinu, otrdien pavēstīja valstsvienības direktors Pjerluidži Tami.

Līgums ar 47 gadus veco Jakinu, kurš ar Šveices izlasi strādā kopš šī gada augusta, pagarināts līdz 2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Jakina vadībā Šveices izlase sešās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un trīs reizes spēlēja neizšķirti.

Bijušais aizsargs Šveices izlasē ir aizvadījis 49 spēles.

Kā jau ziņots, Šveices izlase pirmdien ar 4:0 (0:0) savā laukumā pieveica Bulgārijas futbolistus, pakāpās uz pirmo vietu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas Eiropas zonas C grupā un izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru.

Augustā Jakins pie valstsvienības stūres aizstāja Sarajevā dzimušo Šveices speciālistu Vladimiru Petkoviču, kurš pēc iekļūšanas Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pārcēlās uz Francijas virslīgas klubu "Bordeaux".

No 2018.gada septembra līdz 2019.gada maijam Jakins bija Latvijas izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētās Šveices komandas "Sion" galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
LETA