Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bijušais Krievijas izlases kapteinis Deņisovs pret Putina karu: "Mēs visi esam pie tā vainīgi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bijušais Krievijas izlases kapteinis Deņisovs pret Putina karu: "Mēs visi esam pie tā vainīgi"
Igors Deņisovs. Foto: imago/DeFodi/Scanpix

Bijušais Krievijas izlases futbolists Igors Deņisovs, kurš karjeras laikā nav vairījies no konfliktiem, taču bijis arī valstsvienības kapteinis, atklāti paudis sašutumu par Vladimira Putina sākto karu Ukrainā.

"Uzskatu, ka tas ir pareizi," par lēmumu liegt Krievijas izlasēm un klubiem piedalīties starptautiskās sacensībās teica Igors Deņisovs. "Kā teicu savai māsai, un tas ir mans viedoklis: es un mēs visi esam vainīgi pie tā, kas notiek. Tas ir mans viedoklis. Neesmu īpaši dziļi iekšā politikā. Gribētos ticēt, ka mēs izvēlamies valdību – un tad notiek šādi. Patiesībā gribu redzēt vēl apjomīgākas sankcijas. Jo vajag pārtraukt to, kas pašlaik notiek."

"No tā, ka es viens teikšu, ka notiekošais ir nepareizs, nekas nemainīsies. Ja to darīs tūkstotis – nekas nemainīsies. Miljons – nemainīsies. Tikai tad, kad runāt sāks visi 140-150 miljoni, kaut kas droši vien mainīsies. Taču diemžēl mums laikam ir 50/50, 60/40 – kāds uzskata, ka pareizi, kāds, ka nepareizi. Ja reiz mūsu valsts tur ir nonākusi, tā ir kopējā vaina," pauda Deņisovs.

"Gribu pateikt: neskatieties televizoru. Ja es pats to būtu darījis pēdējos astoņus gadus, nezinu, iespējams, arī man tagad būtu cits viedoklis. Es vienkārši neskatos."

"Man ir trīs dēli. Pirmais jautājums, ko uzdevu sievai: ja nu viņiem tagad būtu 18-20 gadu un viņus iesauktu? Pat nevaru izskaidrot, ko tobrīd jutu. Pilnīgas šausmas un iekšējā katastrofa. Runājām ar sievu, un nesapratu, kā dzīvot tālāk. Braukt prom vai palikt… Taču – mīlu savu valsti un netaisos nekur braukt. Nedēļu domājām un izdomājām palikt."

Deņisovs atklāja, ka bijis gatavs vērsties pie Vladimira Putina un ierakstījis ziņu, taču mediji nav vēlējušies to publicēt. "Pat teicu, ka esmu gatavs mesties viņa priekšā ceļos, lai tikai viss apstātos. Es, lepns puisis… Tā bija kara trešā vai ceturtā diena. Kas ir viena cilvēka dzīvība – kaut kāda Deņisova? Lepnumu noliku malā, jo sapratu, uz kurieni tas viss iet. Diemžēl neviens nepublicēja."

"Varbūt mani iemetīs cietumā vai nogalinās, bet es saku to, ko domāju."

Deņisovs karjeras lielāko daļu aizvadīja Sanktpēterburgas "Zenit" rindās, ar komandu trīs reizes kļūstot par Krievijas čempionu, tāpat izcīnot UEFA Kausu un UEFA Superkausu. Karjeras turpinājumā pussargs pārstāvējis arī Mahačkalas "Anzhi", kā arī Maskavas "Dynamo" un "Lokomotiv".

Krievijas izlasē Deņisovs aizvadījis 54 spēles. Kad komandu vadīja slavenais Fābio Kapello, Deņisovam tika uzticēts kapteiņa apsējs.

Taču Deņisovam karjeras laikā nav trūcis skandālu. 2008. gadā viņš netika iekļauts izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionātā. Pēc tam, kad vairāki futbolisti iedzīvojās traumās, Deņisovs tika izsaukts, bet atteicās. Klubos viņš vairākkārt lamājies ar treneriem un ticis nosūtīts uz dublieriem, tāpat ticis sodīts par atteikšanos spēlēt laikā, kad nebija apmierināts ar līgumu un vēlējās panākt labākus nosacījumus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.sports.ru/football/1109...
https://www.sports.ru/football/1109...

  +7 [+] [-]

, 2022-06-16 20:47, pirms 2 gadiem
Vairāk tādus kā viņš! No izmantotajiem resursiem saprotu, ka viņš mitinās Krievijā. Visu cieņu par drosmi.

  +5 [+] [-]

, 2022-06-16 21:19, pirms 2 gadiem
Kārtējais pierādījums, ka ruslandē dzīvo pa kādam normālam cilvēkam, kas nav nozombēts no TV!

  +3 [+] [-]

, 2022-06-17 00:11, pirms 2 gadiem
..žēl, ka šādu cilvēku tai zemē ir tik maz. vajag daudz vairāk.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-17 01:54, pirms 2 gadiem
Krietns vīrs.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-17 10:54, pirms 2 gadiem
gandrīz apraudājos no smiekliem , bet krieveļiem ticēt , ne šajā gadsimtā

     [+] [-]

, 2022-06-19 07:14, pirms 2 gadiem
https://youtu.be/948BDzlo6Qk
Laba intervija, rakstā drusku tendenciozi citēts, bet čalis rada simpātijas. Pirms tam domāju, ka vnk pižons