Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ēģipte nodrošina pirmo vietu grupā

Agris Suveizda

Ēģipte nodrošina pirmo vietu grupā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Āfrikas Nāciju kausa )ĀNK) izcīņas spēlē seškārtējā čempione Ēģipte ar 2:0 pieveica Mozambikas futbolistus. Tādējādi ēģiptieši nodrošināja pirmo vietu C apakšgrupā.

Seškārtējie Āfrikas čempioni un pēdējo divu turnīru uzvarētāji ēģiptieši pirmajā puslaikā daudz vairāk kontrolēja bumbu, un viņiem piederēja teritoriālais pārsvars. Līdzīgi kā pret Nigēriju, arī šovakar faraoni veidoja lēnus, pozicionālus uzbrukumus, izdarot daudz īsu piespēļu un nekautrējoties atspēlēt bumbu arī atpakaļ aizsargiem. Pirmajā puslaikā Ēģiptei bija vairākas labas iespējas izvirzīties vadībā, taču ne Emads Moteebs, ne Mohameds Zidans, ne Ahmeds Hasans un Ahmeds Fati savas izdevības neizmantoja. Pēc pirmā puslaika rezultāta tablo rādīja divas nulles.

Ko pirmā puslaika pašā izskaņā neizdarīja Moteebs, to neilgi pēc mača atsākšanās paveica Mozambikas izlases aizsargs Dario Khans. Spēles 47.minūtē Zidans labajā flangā piespēlēja Hosni, kurš izdarīja lielisku piespēli soda laukumā, un no Mozambikas aizsarga Khana zemu lidojošā bumba iespurdza vārtu tīklā. Tiesa, ja Khans nebūtu guvis vārtus, visticamāk, to būtu izdarījis Moteebs.

Ēģipte turpināja daudz vairāk uzbrukt. Ēģiptieši, īpaši nesteidzoties, lēnām veidoja saspēli. Faraoniem vairākkārt izdevās labi saasināt situāciju, uzbrūkot pa laukuma malām, taču gan ar sitieniem no distances, gan ar centrējumiem soda laukumā Mozambikas aizsardzība tika galā. Mača 69.minūtē laukumā devās 23 gadus vecais Gedo, un viņš jau pēc 12 minūtēm panāca 2:0, gūstot otros vārtus ĀNK izcīņā. Gedo saņēma bumbu pie soda laukuma līnijas, ar pirmo pieskārienu viņš pacēla bumbu gaisā un no 16m ieraidīja to zem vārtu pārtlikņa. Spēles pašā izskaņā ēģiptieši jau svinēja uzvaru un pirmo vietu grupā. To izmantoja pretinieki, kas kompensācijas laikā sakūra pamatīgu pirti pie ēģiptiešu vārtiem, taču radīto haosu Ēģiptes soda laukumā nespēja pārvērst vārtu guvumā. Mačs noslēdzās ar pelnītu Ēģiptes uzvaru ar 2:0.

Trešajā grupu turnīra kārtā Ēģipte tiksies ar Beninu, bet Nigērija spēlēs pret Mozambiku. Šobrīd vistuvāk otrajai vietai ir Nigērija, kurai pietiks ar neizšķirtu. Savukārt rīt norisināsies spēles D apakšgrupā. Kamerūna pret Zambiju centīsies reabilitēties par pirmajā kārtā ciesto zaudējumu pret Gabonu. Savukārt gabonieši krustos šķēpus ar Tunisiju.

ĀNK, C grupa

Ēģipte - Mozambika 2:0 (0:0) (Khans 47' (s.v.), Gedo 81')

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ēģipte22005:16
2.Nigērija21012:33
3.Benina20112:31
4.Mozambika20112:41
Slēpts komentārs: Makis

  +3 [+] [-]

, 2010-01-16 22:40, pirms 14 gadiem
Makis rakstīja: Man kaut kā tas Afrikas čempis nepiesaista ..
Atvaino,neredzēju jautājumu-vai tevi piesaista šis turnīrs?

  +3 [+] [-]

, 2010-01-16 23:28, pirms 14 gadiem
Ēģipte pelnīti no C grupas kā pirmā iziet!
Mozambikas izlasē, saki ko gribi, bet vārtsargs ir vienkārši vēsais, kā viņš prikolojās šodien un 1ajā spēlē...
Khanam kaut kā neiet 2 spēles 2 OG...
Slēpts komentārs: Gušļiks

  +5 [+] [-]

, 2010-01-17 00:56, pirms 14 gadiem
ja nav ko rakstīt tad labāk paklusēt un iet uz tām sadaļām kas interesē

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 11:39, pirms 14 gadiem
Ēgipte spēlē pragmatisku futbolu. Atgādina itāļus, vāciešus. Ar tādu futbolu uzvar čempionātus

  +1 [+] [-]

, 2010-01-18 11:11, pirms 14 gadiem
mani gan piesaista, tāpat kā 17gadīgo pasaules čempis, visi tur spēlē no sirds, nevārtās pa zālīti, un kas par tālajiem sitieniem!