Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA izskatīs Rūnija lietas apelāciju 9.decembrī

Jānis Pārums

UEFA izskatīs Rūnija lietas apelāciju 9.decembrī
Veins Rūnijs saņem sarkano kartīti
Foto: AP/Scanpix

Eiropas futbola asociāciju savienība (UEFA) paziņojusi, kurā datumā tiks izskatīta Anglijas Futbola asociācijas iesniegtā apelācija par angļu futbolistam Veinam Rūnijam piešķirto triju spēļu diskvalifikāciju. Tas notiks 9.decembrī Šveices pilsētā Nionā.

7.oktobra spēlē pret Melnkalni (2:2) mača 73.minūtē Rūnijs rupji pārkāpa noteikumus pret Miodragu Dzudoviču, iesperot Melnkalnes futbolistam pa kāju no aizmugures. Futbolistam tika piešķirta sarkanā kartīte, bet vēlāk UEFA nolēma uzbrucēju diskvalificēt pat uz trijām spēlēm. Tas nozīmē, ka Rūnijam būs jāizlaiž visas 2012.gada Eiropas futbola čempionāta grupu turnīra spēles.

Anglijas Futbola asociācija gan iesniedza apelāciju, bet šodien UEFA paziņoja lietas izskatīšanas datumu – apelācija tiks izskatīta 9.decembrī Nionā. Tajā piedalīsies arī Rūnijs.

Dzudovičs aizstāv Rūniju

Jāpiebilst, ka arī pats cietušais Dzudovičs nostājies Rūnija pusē, uzskatot, ka triju spēļu diskvalifikācija par pārāk bargs sods. Viņš uzskata, ka Rūniju nevajadzētu diskvalificēt par uz vienu spēli. Savā vēstulē UEFA viņš norādīja: "Nemanīju nekādas agresijas pazīmes Rūnija darbībās. Konkrētajā situācijā viņš darbojās emociju nevis dusmu iespaidā. Svarīgākā lieta, ko vēlētos, lai UEFA ņem vērā, ir Rūnija atvainošanās. UEFA pievērš lielu uzmanību "Godīgas spēles" principiem, bet Veina atvainošanās ir spilgtākais godīguma apliecinājums."

Izmantotie resursi:
UEFA
AP

  +3 [+] [-]

, 2011-11-15 19:18, pirms 13 gadiem
Dzudoviča teiktajam - ne ko pielikt, ne ko atņemt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-15 21:48, pirms 13 gadiem
Rūnijs ganjau piedraudēja, ka sagaidīs aiz stūra Dzudoviču, tāpēc aizlika par viņu labu vārdu

  +1 [+] [-]

, 2011-11-16 09:56, pirms 13 gadiem
Dzudovičs malacis,cerams,ka ieklausīsies viņa vārdos un nu vismaz samazinās diskābeli,lai var ar grupu turnīrā paspēlēt,tomēr tagadējā Anglijas izlase ar Rūniju un bez ir divas dažādas lietas un ar skatītāji tak nāk skatīties pārsvarā uz zvaigznēm,biznes iegūs īsāk teikt