Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pēkšņi miris Melnkalnes izlases un "Milwall" vārtsargs Šarkičs

Agris Suveizda

Pēkšņi miris Melnkalnes izlases un "Milwall" vārtsargs Šarkičs
Matija Šarkičs pret Beļģijas izlasi savā pēdējā futbola spēlē. Foto: imago/Photo News/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Milwall" paziņojis, ka 26 gadu vecumā mūžībā aizgājis komandas pamatvārtsargs Matija Šarkičs.

Vēl pirms desmit dienām Šarkičs aizvadīja spilgtu spēli Melnkalnes izlases vārtos pārbaudes spēlē Briselē (0:2 pret Beļģiju), taču šorīt ap pusseptiņiem miris savā dzīvoklī Budvā, Melnkalnē. Kā vēstī Melnkalnes sabiedriskais medijs, neoficiāla informācija liecina, ka Šarkičs vakar staigājis ar draugiem, vakariņojis restorānā un agri atgriezies dzīvoklī, bet šorīt ap sešiem pamodies un juties slikti. Draugi izsaukuši ātro palīdzību, tomēr jau bijis par vēlu.

Anglijā piedzimis melnkalniešu diplomāta un angļu žurnālistes ģimenē, Šarkičs bija Beļģijas "Anderlecht" un Anglijas "Aston Villa" audzēknis, 2020. gadā par velti pārgāja uz Vulverhemptonas "Wanderers", bet pagājušajā vasarā par 1,4 miljoniem eiro pievienojās "Milwall", kļuva par komandas pamatvārtsargu un palīdzēja iegūt 13. vietu Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā.

Premjerlīgā Šarkičs tā arī nedebitēja, 20 mačos paliekot rezervē, otrajā divīzijā aizvadīja 63 spēles, trešajā spēcīgākajā līgā – 26 spēles un vienu maču aizvadīja arī piektajā divīzijā. Melnkalnes izlasē Šarkičs piedalījās deviņās spēlēs, pagājušajā atlases ciklā gan tiekot pieteikts tikai vienai spēlei. Izlases pamatvārtsargs kvalifikācijā bija 36 gadus vecais Milans Mijatovičs, kurš spēlē Serbijas Superlīgā.

Jūlijā Šarkičam apritētu 27 gadi. Viņa dvīņu brālis Olivers, kurš arī ir "Anderlecht" audzēknis un pabijis arī tādos klubos kā "Benfica", "Leeds United" un "Blackpool", šogad kļuva par Melnkalnes čempionu un ar 11 vārtiem 34 spēlēs bija "Dečič" rezultatīvākais spēlētājs.

Izmantotie resursi:
https://www.millwallfc.co.uk/news/2...
https://rtcg.me/sport/fudbal/566113...