Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pieredzējušais aizsargs Blinds noslēdz karjeru Nīderlandes izlasē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pieredzējušais aizsargs Blinds noslēdz karjeru Nīderlandes izlasē
Delijs Blinds. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Aizsargs Delijs Blinds 34 gadu vecumā noslēdzis karjeru Nīderlandes vīriešu futbola izlase, trešdien sociālās tīklošanās vietnē "X" paziņoja futbolists.

Kā uzsvēra Blinds, pēc sarunas ar izlases vadību viņš nonācis pie secinājuma, ka valstsvienībā ienāk jauni un talantīgi futbolisti, savukārt viņam laiks pievērsties darbam klubā un ģimenei.

Blinds Nīderlandes izlasē debitēja 2013.gadā un 108 mačos guva trīs vārtus. Ar viņu sastāvā nīderlandieši sasniedza 2014.gada Pasaules kausa pusfinālu un 2022.gada ceturtdaļfinālu, abos zaudējot Argentīnai. Šī gada Eiropas čempionātā viņš laukumā bija tikai vienu minūti.

Amsterdamas "Ajax" sistēmā futbola zinības apguvušais Blinds pēc nonākšanas pirmajā komandā kļuva par četrkārtēju Nīderlandes čempionu. 2014.gadā viņš pievienojās Mančestras "United", uzvarot FA kausā un Eiropas līgā, bet četrus gadus vēlāk Blinds atgriezās "Ajax" paspārnē.

2023.gada janvārī nīderlandietis pievienojās Minhenes "Bayern" un kļuva par Vācijas čempionu, bet aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Spānijas klubā "Girona", ar kuru viņam ir līgums uz vēl vienu gadu.

Izmantotie resursi:
LETA