Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bosniju un Hercegovinu turpmāk trenēs Mehmeds Baždarevičs

Bosniju un Hercegovinu turpmāk trenēs Mehmeds Baždarevičs
Mehmeds Baždarevičs
Foto: "Grenoble Foot"

Bosnijas un Hercegovinas Futbola federācija šodien pieņēma lēmumu izlasi uzticēt 54 gadus vecajam bosniešu speciālistam Mehmedam Baždarevičam, kurš savulaik 2006. gadā jau pretendēja uz šo amatu.

"Sanāksmē pildāmo darbu sarakstā bija tikai viens punkts – Bosnijas un Hercegovinas A izlases galvenā trenera izvēle," teikts federācijas paziņojumā. Pēc detalizētas informācijas sniegšanas, rūpīgas analīzes un konstruktīvām diskusijām balsojumā tika nolemts, ka paliks tikai divi kandidāti – Mehmeds Baždarevičs un Milovans Rajevacs. Vienbalsīgi par jauno galveno treneri tika iebalsots Baždarevičs."

Baždarevičs lielu daļu spēlētāja karjeras pavadīja Francijā, kur arī sāka trenera gaitas. Baždarevičs vadījis "Istres", "Grenoble" un "Sochaux", kā arī vairākus gadus strādājis Āfrikā – Tunisijā, Katarā un Alžīrijā. Viņa pēdējā pieturvieta bija Alžīrijas klubs "Alger".

Iepriekšējais Bosnijas un Hercegovinas izlases galvenais treneris bija Safets Sušičs, kurš amatā stājās 2010. gada martā, bet pirms mēneša katastrofālā atlases cikla sākuma dēļ viņa un federācijas ceļi šķīrās. Vasarā bosnieši debitēja Pasaules kausa finālturnīrā, grupā zaudējot Argentīnai (1:2) un Nigērijai (0:1) uzvarot Irānu (3:1), un ieņemot trešo vietu.

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā bosniešu rēķinā četrās spēlēs ir tikai divi punkti – neizšķirti ar Velsu (0:0) un Beļģiju (1:1) un zaudējumi Kiprai (1:2) un Izraēlai (0:3). Ar divām acēm bosnieši grupā ieņem piekto vietu, apsteidzot tikai savu nākamo pretinieci Andoru (neviena punkta). Grupas līdere ir Izraēla, kas uzvarējusi visās trīs spēlēs.

Izmantotie resursi:
Mehmed Baždarević novi selektor |...


Kanādas valstsvienības futbolisti aizsardzībā. Foto: John Raoux/AP/Scanpix

Kanāda debijā Amerikas kausā izkļūst no grupas, Argentīna uzvar arī bez Mesi

Savā pirmajā Amerikas kausa izcīņas finālturnīrā ceturtdaļfinālu sasniegusi Kanādas valstsvienība, kura A grupas pēdējā spēlē spēkojās 0:0 pret Čīles futbolistiem.
Mirklis pēc Rubena Vargasa (Nr. 17) vārtu guvuma astotdaļfinālā pret Itāliju. Foto: Ronny Hartmann/AFP/Scanpix
29

Šveice vēsturiskajā Berlīnes olimpiskajā stadionā pārliecinoši gāž no troņa Itāliju

Iepriekšējā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra uzvarētāja Itālija turpināja rādīt blāvu sniegumu, astotdaļfināla spēlē Berlīnes olimpiskajā stadionā bez ierunām kapitulējot (0:2) Šveicei.
Brazīlijas valstsvienības futbolisti pēc vārtu guvuma spēlē pret Paragvaju. Foto: Lucas Peltier/USA Today Sports/Scanpix

Kolumbija nodrošina dalību ceturtdaļfinālā, Brazīlija reabilitējas par pirmo spēli

Amerikas kausa izcīņā futbolā D grupas otrajā spēļu kārtā pārliecinošus panākumus nopelnīja Kolumbijas un Brazīlijas valstsvienības.