Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglijas treneris Sautgeits: "Magvairam veltītā kritika ir izsmiekls"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Anglijas treneris Sautgeits: "Magvairam veltītā kritika ir izsmiekls"
Harijs Magvairs. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas futbola izlases galvenais treneris Garets Sautgeits pēc pārbaudes spēles uzvaras pret Skotiju (3:1) paudis, ka attieksme, kas valda pret centra aizsargu Hariju Magvairu, ir izsmiekls. Skotu labā vienīgos vārtus guva tieši Magvairs, bumbu ieraidot savā cietoksnī.

"Nekad neesmu redzējis spēlētāju, pret kuru valdītu šāda attieksme. Viņš bijis absolūts balsts otrajā visu laiku sekmīgākajā Anglijas izlasē. Viņš ir atslēgas spēlētājs," pēc uzvaras teica Garets Sautgeits. Laukumā dodoties pēc puslaika pārtraukuma, Harijs Magvairs bumbu savos vārtos ieraidīja 67. minūtē.

"Viņš ir augstākā līmeņa spēlētājs. Mēs esam kopā ar viņu, mūsu fanu attieksme pret viņu bija lieliska," pauda Sautgeits. Savukārt Skotijas izlases līdzjutēji apcēla centra aizsargu, kurš vietu Anglijas sastāvā saglabājis arī pēc tam, kad kļuvis par "Manchester United" rezervistu.

"Saprotu skotu rīcību, nevaru par to sūdzēties. Taču tas ir iznākums attieksmei, kas pret viņu valdījusi ilgāku laiku. Tas ir izsmiekls. Mūsu pašu komentētāji, eksperti… Viņi izveidojuši ko tādu, ko iepriekš neesmu pieredzējis. Man šķiet, mūsu fani šajā spēlē saprata: neļausim citiem apcelt savējos," teica galvenais treneris.

30 gadus vecais Magvairs aizvadījis 59 spēles Anglijas izlases rindās. Viņš palīdzēja 2018. gada Pasaules kausā izcīnīt trešo vietu un sasniegt 2021. gada vasarā notikušā Eiropas čempionāta finālu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...