Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Maradona: ''Pienācīgi nospēlējām pret vienu no labākajām pasaules izlasēm''

Maradona: ''Pienācīgi nospēlējām pret vienu no labākajām pasaules izlasēm''
Gūss Hidinks un Djego Maradona
Foto: ITAR-TASS

Vakar draudzības spēli savā starpā aizvadīja Krievijas un Argentīnas izlases. Rezultatīvā spēlē ar 3:2 pārāki bija argentīnieši. Piedāvājam ielūkoties abu valstsvienību treneru un spēlētāju izteiktajos pēcspēles komentāros.

Atgādinām, ka vakar Maskavā ''Lokomotiv'' stadionā Argentīnas futbola izlase ar 3:2 pieveica Krieviju. Vēl neilgi pirms pirmā puslaika beigām krievi bija vadībā ar 1:0, bet īsi pirms puslaika beigām Argentīna rezultātu līdzsvaroja. Turpinājumā argentīnieši guva vēl divus vārtus, bet Krievijas futbolisti atbildēja ar vieniem.

''Pozitīvi, ka mūsu izlases spēja pienācīgi turēties pretī vienai no labākajām pasaules izlasēm. Nav tā, ka negribēju doties tieši uz Krieviju. Saprotiet, ka drīzumā mums ir jāaizvada ļoti nozīmīgas spēles Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, tāpēc šie tālie pārlidojumi nav īsti laikā. Vēlos atzīmēt, ka ar Gūsu Hidinku mums ir ļoti labas attiecības. Prieks, ka mani spēlētāji tic saviem spēkiem. Ja Pavļučenko beigās nebūtu guvis otros vārtus, domāju, ka spēles gaitai vairāk atbilstu rezultāts 3:1,'' sacīja Argentīnas izlases treneris Djego Maradona.

''Pirmās 25-30 minūtes spēlējām mūsdienīgu futbolu, izveidojot trīs ļoti bīstamus momentus, kā arī gūstot vārtus. Diemžēl pirmā puslaika pēdējās 10 minūtēs, kā arī otrā puslaikā pirmajās 15 mēs zaudējām koncentrēšanos un darbojāmies statiski. Pieredzējusī Argentīnas izlase, parādot lielisku individuālo meistarību un momentu realizāciju, mūs sodīja. Viennozīmīgi, ka tāda veida mačos jābūt labi sagatavotiem tieši funkcionāli. Jāatzīmē, ka spēles beigās, kad zaudējām ar 1:3, mūsu komanda nepadevās. Man ļoti iepatikās, kā komanda sāka spēlēt. Varbūt mēs pat varējām rezultātu izlīdzināt. Ja Keržakovs pirmajā puslaikā būtu izmantojis savas izdevības, tad domāju, ka spēles rezultāts beigās varētu būt 4:4,'' atzina Krievijas izlases treneris Gūss Hidinks.

Arī Krievijas izlases uzbrucējs Andrejs Aršavins izteica savu viedokli par zaudēto spēli: ''Spēle bija ļoti laba, man ļoti patika. Pirmie guvām vārtus, bet pēc tam atslābinājāmies un ielaidām divus ātrus vārtus pirmā puslaika beigās un otrā sākumā. Iespējams, varējām rezultātu arī izlīdzināt, taču nedaudz pietrūka. Mūsu izlasei ir ļoti vajadzīgas tāda veida spēles, jo tās palīdz sagatavoties atbildīgajiem mačiem. Man nekas nebūtu pret, ja Pasaules kausa izcīņā mēs vēlreiz tiktos ar Argentīnu. Ja atceraties, tas Nīderlandei draudzības spēlē mēs zaudējām ar 1:4, bet vēlāk Eiropas čempionātā viņus uzvarējām.''

''Man arī ļoti patika spēle. Atbraukt uz izlases spēli pret tādu pretinieku bija lieliski. Mums (izlases spēlētājiem) vispār patīk vienmēr vienam otru satikt. Spēles gaita bija grūta. Pārtraukumā nedzirdēju, ko saka Hidinks, jo otrajā puslaikā gatavojos iziet laukumā. Protams, žēl, ka beigās zaudējām,'' atzina Krievijas izlases uzbrucējs Romāns Pavļučenko.

Argentīnas uzbrucējs Lisandro Lopezs, kurš šovasar no Portugāļu kluba ''Porto'' pārgāja uz franču ''Lyon'', vakar guva vienus no komandas vārtiem: ''Spēlēt pret Krieviju bija pietiekoši interesanti. Tā ir ļoti spēcīga un laba komanda. Spēle bija laba. Prieks, ka ar gūtajiem vārtiem, palīdzēju komandai izcīnīt uzvaru. Pašreiz mums ir svarīgi uzvarēt katrā spēlē un nav svarīgi, vai tā ir draudzības spēle vai oficiāla.''

Jāpiemin, ka, lai arī spēles laikā vietējie miliči nepieļāva nekādus konfliktus un nopietnus incidentus, tomēr pēc spēles par neadekvātu uzvedību tika aizturēti apmēram 50 līdzjutēju. Spēles laikā par kārtību rūpējās vairāk nekā divi tūkstoši Iekšlietu ministrijas pārstāvji, tai skaitā 900 iekšējo spēku pārstāvji, 730 miliči, 250 omonieši, kā arī 34 miliči, kuri ikdienā seko līdzi situācijai uz Krievijas autoceļiem.

Pārbaudes spēle

Krievija - Argentīna 2:3 (1:1) (Semšovs 18', Pavļučenko 79' – Aguero 45', Lopezs 46', Datolo 59')

Krievija - Argentīna 2:3

Saistītais raksts:
Argentīna rezultatīvā spēlē pieveic Krieviju

Izmantotie resursi:
AFP

  -4 [+] [-]

, 2009-08-13 15:42, pirms 15 gadiem
Nez kādā veidā abi treneri pēc spēles relaksējās?!

  +7 [+] [-]

, 2009-08-13 15:43, pirms 15 gadiem
nja.... 14 Minūtēs gūt 3golus.... Tīri tā neko
Slēpts komentārs: FK22

  +6 [+] [-]

, 2009-08-13 15:46, pirms 15 gadiem
Ka man patika vakardienas spele..
Pirmais argentinieša gols vienk perfekts..
visi ka iznak no mainjas.. taa iesit

  -2 [+] [-]

, 2009-08-13 15:46, pirms 15 gadiem
FK22 rakstīja: Nu krieviem žopa pret zemi aiz priekiem jāsit,ka Maradona nosauc viņus par vienu no labākajām izlasēm
bet tā jau ir.
malacis Maradonna. pareiz saka.

  -4 [+] [-]

, 2009-08-13 15:54, pirms 15 gadiem
Viņš to nopietni? Man kaut kā tā neliekas nemaz!
Slēpts komentārs: Jaguars

  -2 [+] [-]

, 2009-08-13 16:21, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Viņš to nopietni? Man kaut kā tā neliekas nemaz!
Tādā gadījumā tu no futbola neko nejēdz!

  +7 [+] [-]

, 2009-08-13 16:22, pirms 15 gadiem
Datolo cieši, cieši apskāva Maradonnu pēc gūtajiem vārtiem

     [+] [-]

, 2009-08-13 16:34, pirms 15 gadiem
Djēgo runā lietu.

  -2 [+] [-]

, 2009-08-13 16:46, pirms 15 gadiem
A kaapeec bija klusuma briidis pirms pasha macha? Kaads zin kas par iemeslu?

     [+] [-]

, 2009-08-13 16:52, pirms 15 gadiem
Maradona jau zin ko saka,tikaj te kādam uzrejz stress!!

  -1 [+] [-]

, 2009-08-13 17:23, pirms 15 gadiem
Brazīļi arī spēlēja pret vienu no pasaules spēcīgākajām izlasēm un tikai knapi vinnēja

Komplimentus nu nevajag pieņemt kā patiesību, sportā ar šādām frāzēm bārstās nepārtraukti. Tās ir pieklājības frāzes, ko saprotams ir ir glaimojoši dzirdēt, it sevišķi, ja to saka Maradonna.

Konkrēti šajā spēlē Krievijas izlase nolaida atzīstami, bet līdz pasaules līmenim vēl jāaug.

  -1 [+] [-]

, 2009-08-13 17:40, pirms 15 gadiem
treneri vnk viens otram izteica laipniibas un viss.. kaa parasti!
ne tur krievi vieni no speeciigakajiem pasaulee, ne visas paareejaas pasakas

     [+] [-]

, 2009-08-13 18:17, pirms 15 gadiem
Hidings ļoti precīzi raksturoja savus pretiniekus,augsta individuālā meisterība un laba momentu realizācija.Uz to arī Argentīna paņēma krievus.Salīdzinājumam,ja Keržakovs 1.puslaikā noraka pāris labus momentus,tad Argentīna savas iespējas garām nepalaida.

     [+] [-]

, 2009-08-14 00:19, pirms 15 gadiem
khm, tas komentētājs toč izklausījās nedaudz komiski

     [+] [-]

, 2009-08-14 01:36, pirms 15 gadiem
Latviešiem kā vienmēr skaudība, ka krieviem viss labi iet !!!
Paskataties uz prognozeem 2.6 pret 2.6
Un, ja kas, Krievija ir 6. vietā FIFA reitingā.
Jūs vienkārši pretrunājat visiem faktiem, sakot, ka Krievija spēlēt nemāk.... bet nu tādi jūs esat - skauduļi - citus noliekat nepelnīti, bet sevi neredzat

     [+] [-]

, 2009-08-14 14:00, pirms 15 gadiem
babjor rakstīja: Latviešiem kā vienmēr skaudība, ka krieviem viss labi iet !!!
Paskataties uz prognozeem 2.6 pret 2.6
Un, ja kas, Krievija ir 6. vietā FIFA reitingā.
Jūs vienkārši pretrunājat visiem faktiem, sakot, ka Krievija spēlēt nemāk.... bet nu tādi jūs esat - skauduļi - citus noliekat nepelnīti, bet sevi neredzat
Neviens jau te baigi nenoliek Krieviju, ka šamējie spēlēt nemāk. Krievijas izlase tik tiešām kopš Hidinks stājās pie izlases stūres ir progresējusi, un palikusi interesanta komanda ko skatīties. Bet nu pasaules līmenis - tas tok nav. Ir 3-4 augsta līmeņa spēlētāji.

Un, tas rangs, atvainojos, ir pilnīgs sviests, lai neteiktu vairāk! Viens veiksmīgs turnīrs, un teiksim, USA ir 8.vietā - ka tik ne ar! Un Krievijai tur kādā 25.-30.vietā būtu jātrodas.

P.S. Un par to latviešu skaudību runājot attiecībā uz Krievijas izlasi, tā ir normāla parādība, zinot kontekstu.
Ja esat ievērojuši, krievi īpaši izceļas ar lielummāniju un pārlieku savu spēku glorificēšanu. Un, ja nu gadās, necerēti panākumi sportā - kā Eiropas čempī basītī toreiz, vai Eiropas čempī fūzī, kad Holandi vinēja, tad deguns uzreiz ir gaisā - un nu jau ir šo sportveidu lielvalsts bez minūtes pasaules čempji gan basī, gan fūzī. Un es domāju latviešu mentalitātei šāds izturēšanās veids nav simpātisks - tas viss.