Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglija izglābjas pret Nīderlandi; Spānija pret Maķedoniju

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Anglija izglābjas pret Nīderlandi; Spānija pret Maķedoniju
Epizode no Anglijas un Nīderlandes izlašu spēlēm
Foto: AP

Trešdien tika aizvadītas virkne interesantu pārbaudes spēļu. Īpaši jāizceļ Nīderlandes un Anglijas izlašu spēle, kas noslēdzās ar rezultātu 2:2, kā arī Igaunijas minimālais zaudējums Brazīlijai - 0:1. Tāpat Spānija viesos ar 3:2 uzvarēja Maķedoniju, visus vārtus gūstot otrajā puslaikā.

Par Latvijas izlases zaudējumu Bulgārijai (0:1), kā arī par Argentīnas izlases uzvaru pār Krieviju (3:2) jau ziņojām, taču tika aizvadītas arī daudzas citas interesantas pārbaudes spēles. Īpašu uzmanību piesaistīja Nīderlandes un Anglijas izlašu spēle.

Spēles pirmajās minūtēs mazliet pārliecinošāk darbojās Anglijas izlases spēlētāji, taču rupja Rio Ferdinanda kļūda desmitajā minūtē (neveiksmīgi atspēlēja bumbu atpakaļ vārtsargam) ļāva Dirkam Kujtam izvirzīt vadībā mājiniekus holandiešus. Labas iespējas izlīdzināt rezultātu bija Lampardam un Bekhemam, taču savas iespējas viņi neizmantoja. Ar to pašu atbildēja arī Kujts, kurš atradās labā sitiena pozīcijā, taču vārtsargs Grīns glāba komandu.

Anglijas izlases aizsardzība puslaika izskaņā pieļāva vēl vienu kļūdu, kad Berijs centās atspēlēt bumbu atpakaļ, taču piespēle atkal tika pārtverta. Šoreiz pie bumbas piesteidzās Robens, bet viņa sitienu Grīns atvairīja, pirmais pie bumbas bija van der Vārts, kurš savu iespēju garām nepalaida.

Otrā puslaika trešajā minūtē tiko uz maiņu uznākušais Defo pēc lieliskas Lamparda piespēles panāca 1:2, pie tam turpinājumā varēja gūt arī vēl vienus vārtus. Vairākas iespējas viņš izniekoja, taču 15 minūtes pirms spēles beigām vārtus viņš guva, panākot 2:2. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi uzņēma slaveno Brazīliju. Lai arī brazīliešu uzvara bija gaidāma, tā nebija tik pārliecinoša, kā daudzi prognozēja. Vienīgos vārtus pirmā puslaika beigās guva Luišs Fabiano. Jāpiemin, ka spēles pēdējās minūtes igauņi spēlēja mazākumā.

No citiem rezultātiem jāizceļ Šveices un Itālijas bezvārtu neizšķirts. Fabio Kanavaro pēc šīs spēles kļuva par Itālijas izlases rekordistu izlasē aizvadīto spēļu skaita ziņā. Kopumā viņš aizvadījis 127 spēles.

Lietuvas izlase izbraukumā tikās ar Latvijas izlases pretinieci Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā - Luksemburgu. Lai arī viegli neklājās, Lietuva uzvarēja ar 1:0. Par zināmu pārsteigumu parūpējās Moldova, kas viesos ar 4:1 sagrāva Armēniju. Citas Latvijas izlases konkurentes Izraēla un Grieķija arī nospēlēja neveiksmīgi. Izraēla viesos nospēlēja 1:1 ar Ziemeļīriju, bet Grieķija ar 0:2 zaudēja Polijai. Tāpat jāpiemin Spānijas minimālā uzvara pār Maķedoniju - 3:2. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 2:0 maķedoniešu labā (abus vārtus guva Pandevs), bet otrā puslaika sākumā piecu minūšu intervālā Spānija guva trīs vārtus, nodrošinot uzvaru.

Interesantāko pārbaudes spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Bulgārija - Latvija1:0
Nīderlande - Anglija2:2
Igaunija - Brazīlija0:1
Krievija - Argentīna2:3
Zviedrija - Somija1:0
Maķedonija - Spānija2:3
Šveice - Itālija0:0
Polija - Grieķija2:0
Luksemburga - Lietuva0:1
Ziemeļīrija - Izraēla1:1
Armēnija - Moldova1:4
Čehija - Beļģija3:1
Albānija - Kipra6:1
Ungārija - Rumānija0:1
Dienvidāfrika - Serbija1:3
Malta - Gruzija2:0
Ukraina - Turcija0:3
Dānija - Čīle1:2
Lihtenšteina - Portugāle0:3
Islande - Slovākija1:1

  +5 [+] [-]

, 2009-08-13 01:25, pirms 15 gadiem
šodien ļoti patīkams futbola vakars.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-13 01:36, pirms 15 gadiem
Pirmo puslaiku neredzeeju, bet sapratu to, ka Anglija pieljaava vairaakas kljuudas savaa laukuma pusee. Otrajaa puslaikaa tas arii bija redzams un paaris kljuudas bija, bet par laimi bez vaartu zaudeejumiem. Dzeimss Millners savaa atveeleetajaa laikaa nospeeleeja fantastiski, Kaartons Kouls arii bija ljoti aktiivs un bija viens no manaamaakajiem speeleetaajiem uz laukuma. Gaidiiju vairaak no Puules jaunieguvuma Glena Dzonsona, neizskatiijaas puisis paarliecinoshi.

  +3 [+] [-]

, 2009-08-13 01:38, pirms 15 gadiem
Igauņiem pieklājīgs rezultāts, spāņi tomēr izglābās.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-13 01:56, pirms 15 gadiem
ohtuleht.ee: Järgmine suur mäng: Argentinaga - Õhtuleht

Looks like the next big game for Estonia could be against Argentina.

The president of the EFF said: ''Our next big game will be with Argentina. The date (of the match) should be clear in the next coming six or eight months.''

  -3 [+] [-]

, 2009-08-13 02:20, pirms 15 gadiem
Prieks skatiities kaa speeleeja igaunji. ar tadu speeli vinji starkova antifutbolu sabaastu vienos vartos.

     [+] [-]

, 2009-08-13 04:02, pirms 15 gadiem
rronijs rakstīja: Prieks skatiities kaa speeleeja igaunji. ar tadu speeli vinji starkova antifutbolu sabaastu vienos vartos.
starkova "antifutbols" ir devis daudz patikamakus rezultatus, neka igaunju uzbrukums annnd, nu tas rezultats neatbilst istenibai, ja brazilijai shi spele butu kaut cik izshkiriga, tad nemaz nedomaju, ka rezultats butu tikai 1 :0
P.S.
Malta - Gruzija 2:0
Ukraina - Turcij 0:3
shie rezultati gan mani parsteida, ipashi pirmais, par otro, bija zinams, ka turcija ir favorite, bet nebiju gaidijis sagravi

  +3 [+] [-]

, 2009-08-13 07:48, pirms 15 gadiem
Ukraina gan ar nepieklājīgu rezultātu zaudējusi.

     [+] [-]

, 2009-08-13 08:58, pirms 15 gadiem
Nu angli izskatijaas....daudz paaraaki par niiderlandi ..speeles zinaa.....!!Kapelo tieshaam ir paveicis labu darbu...!!

     [+] [-]

, 2009-08-13 09:07, pirms 15 gadiem
Protams, ka rezultāts pārbaudes spēlē nav galvenais un ka vēl joprojām tiek eksperimentēts ar sastāvu, bet izskatās, ka van Mārvaikam joprojām ir jāķīmiķo, lai atrastu optimālo. Vairākas izspēles patika, bet trūka tādu momentu kā angļiem, kur bumba nonāk pie savējā spēlētāja pretinieku soda laukumā, daudz tālo, kas nav slikti, bet var jau mēģināt izkārtot tuvāku sitienu.
Kā arī - nonāca nost Robens, uzreiz iztrūka liela daļa asuma uzbrukumā.
Interesanti, ka holandiešu lažas aizsardzībā sākās, kad viņi spēlēja tajā pašā laukuma pusē, kur angļi 1. puslaikā. Bet šitādas līdz PČ ir jāizskauž.
Vienīgais jaunums, ko uzzināju - Brāfhaids ir labs 1 pret 1 aizsardzībā. Džonsons Bābelu neitralizēja gandrīz pilnībā, 1 labs izrāviens varbūt sanāca. Prasījās vairāk through balls no Sneidera.
Angļiem Kapello izvilka pilno lozi, laižot laukumā Milneru, Defo un Karltonu Koulu. Defo iesita 2, Kouls un Milners visu savu spēles laiku radīja problēmas oranžo aizsardzībai. Kaut gan brīnos, kā Heitinga neatšifrēja, ka Milners centrē tikai ar labo kāju, 3 reizes iekrita uz to, ka anglis pavelk bumbu atpakaļ, pagriežas ar muguru pret vārtu līniju un iecentrē no kreisās malas ar labo kāju.

     [+] [-]

, 2009-08-13 09:44, pirms 15 gadiem
kingland rakstīja: Pirmo puslaiku neredzeeju, bet sapratu to, ka Anglija pieljaava vairaakas kljuudas savaa laukuma pusee. Otrajaa puslaikaa tas arii bija redzams un paaris kljuudas bija, bet par laimi bez vaartu zaudeejumiem. Dzeimss Millners savaa atveeleetajaa laikaa nospeeleeja fantastiski, Kaartons Kouls arii bija ljoti aktiivs un bija viens no manaamaakajiem speeleetaajiem uz laukuma. Gaidiiju vairaak no Puules jaunieguvuma Glena Dzonsona, neizskatiijaas puisis paarliecinoshi.
Tavejais Ferdinands pilnigi zem jeb kadas kritikas--- lohs!!! Ja butu atbildiga spele vinu noestu fani un prese. Atdot pretiniekam bumbu un tad sekundes 5 stav un skatas ka 2 dachi skrien uz vartiem.

     [+] [-]

, 2009-08-13 09:45, pirms 15 gadiem
^ tas bij koments sakara ar 1 ielaisto golu.

     [+] [-]

, 2009-08-13 09:51, pirms 15 gadiem
Skotiem paveicas ka tie nezaudeja 6:0.
vienkarshi slikta spele no skotiem un tiesnesis atkal zem kritikas par neieskaititajiem norvegu vartiem, kur vareja skaidri redzet ka bumba ir pilnigi ieksha vartos.

     [+] [-]

, 2009-08-13 10:00, pirms 15 gadiem
Skaists futbola vakars, redzēju divas spēles Argentīna-Krievija un Anglija-Nīderlande. Par Angliju, nu kā var pieļaut tādas kļūdas savā laukuma pusē, protams par kļūdām vajadzēja maksāt ar abiem ielaistajiem vārtiem. Otrajā puslaika vismaz mazliet saņēmā ENG.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-13 11:23, pirms 15 gadiem
Alexij rakstīja: Anglijas - Nīderlandes mačs bija futbola paraugstunda, īpaši nīderlandiešu izpildījumā
Nu nu. Kā jau pārbaudes spēle, daudz eksperimentu laukumā.
Es tomēr redzēju arī mīnusus. Paškritika nenāk par sliktu.

Pozicionālās kļūdas aizsardzībā 2. puslaikā - tādas līdz PČ ir vienkārši jāizskauž.
Joprojām atklāts jautājums, vai Heitinga ir labākais, kam spēlēt labajā malā aizsardzībā - Milners viņu 3 reizes apčakarēja ar elementāru cutback.
Pēc pārtraukumā veiktajām spēlētāju maiņām 2. puslaikā labais flangs netika izmantots vispār. Un vēl šis tas, ko pieminēju augstāk. It kā sīkumi, bet arī tiem jāpievērš uzmanība, jo no tiem sanāk kopējā aina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-13 19:19, pirms 15 gadiem
Niiderlande krietni paaraaka