Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Gabona negaidīti pieveic Kamerūnu

Agris Suveizda

Gabona negaidīti pieveic Kamerūnu
Uzvaras vārtu guvējs Daniels Kuzāns
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Āfrikas Nāciju kausa izcīņas kārtējā spēlē tikās Kamerūnas un Gabonas futbolisti. Lai arī izteikta mača favorīte bija Kamerūna, ar 1:0 pārāka izrādījās Gabona. Vienīgos vārtus 17.minūtē guva Daniels Kuzāns.

Viena no turnīra galvenajām favorītēm Kamerūna šovakar tikās ar Gabonas futbolistiem. Uz papīra kamerūniešu pārākums bija milzīgs - pa kādam ļoti augsta līmeņa futbolistam Kamerūnai ir praktiski visās līnijās, uzbrukuma supertrio Amanā - Eto'o - Vebo ieskaitot. Savukārt savs duelis vērojams treneru korpusā - abas izlases vada franču futbola speciālisti (Pols Le Guens un Alēns Žiress).

Spēles sākumā abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, bet astotajā minūtē Kamerūna varēja izvirzīties vadībā, taču Ašila Emanas lielisko sitienu no 20m pašā vārtu apakšējā stūrī izvilka Francijas kluba "Le Mans" vārtsargs Didjē Ovono. Lai arī liels pārsvars bumbas kontrolē piederēja kamerūniešiem, 17.minūtē negaidīti vadībā izvirzījās Gabona. Izlases kapteinis Daniels Kuzāns saņēma bumbu uz soda laukuma līnijas, apstrādāja to, novērtēja situāciju un pārspēja "Espanyol" mūri Karlosu Kameni. Atlikušajā laikā Kamerūna turpināja daudz vairāk uzbrukt, taču tās sniegumā trūka radošas un negaidītas darbības. Gabona lieliem spēkiem aizsargājās un praktiski neitralizēja kamerūniešu lielāko zvaigzni Semjuelu Eto'o. Pēc pirmā puslaika Gabona atradās vadībā ar 1:0.

Otrajā puslaikā Kamerūna turpināja daudz uzbrukt, kamēr gabonieši prasmīgi veidoja ļoti ciešus un blīvus aizsardzības vaļņus. Kamerūnas pussargi dominēja laukuma vidusdaļā, taču sava soda laukuma tuvumā Gabona nedeva nekādu rīcības brīvību Eiropas spēcīgākajās līgās spēlējošajiem kamerūniešiem.

Spēle tuvojās tās noslēgumam, un situācija nemainījās. Kamerūna izmisīgi uzbruka, taču vai nu pašaizliedzīgi un meistarīgi darbojās Gabonas aizsargi, vai arī pēdējās briesmas likvidēja vārtsargs Ovono. Spēles izskaņā labas iespējas bija Eto'o, Emanam, Žeremi, pēc kura izpildītā tiešā brīvsitiena kārtējo reizi glāba Ovono. Taču nebūt nesnauda arī Gabonas priekšējā līnija, ik pa laikam izveidojot bīstamus pretuzbrukumus. Jau kompensācijas laikā lieliski tiešo brīvsitienu izpildīja Pjērs Emeriks Obamejangs, pēc kura sitiena no 36m Kamerūnu glāba vārtu pārliktnis. Mačs noslēdzās ar pārsteidzošu Gabonas uzvaru, kas ir jau kārtējais pārsteigums ĀNK izcīņā.

ĀNk, D grupa

Kamerūna - Gabona 0:1 (0:1) (Kuzāns 17')