Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA balsos par slepenā "Garsijas ziņojuma" publicēšanu

Rolands Eliņš

FIFA balsos par slepenā "Garsijas ziņojuma" publicēšanu
Maikls Garsija
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules vadošā futbola organizācija FIFA nākamajā nedēļā veiks oficiālu balsojumu, kurā tiks lemts par ASV advokāta Maikla Garsijas savākto materiālu publiskošanu Kataras un Krievijas PK finālturnīru un korupcijas apsūdzību lietā.

FIFA un tās Ētikas komisijas vadītājs Hanss Joahims Ekerts iepriekš bija skaidri pauduši nostāju, ka Kataras PK2022 lietā savāktie materiāli nedrīkst tikt publiskoti, jo tas pārkāptu konfidencialitātes likumus un radītu problēmas lieciniekiem, kurus izmeklētājs Maikls Garsija uzklausīja, pētot divus Pasaules kausa finālturnīru rīkošanas tiesību piešķiršanas gaitu.

Par materiālu slēpšanu gan plaši iebilduši vairāku valstu futbola federāciju vadītāji, un vācietis Teo Zvancigers, FIFA Izpildkomitejas loceklis, iesniedzis ierosinājumu attiecīgo FIFA Ētikas kodeksa punktu, kas aizstāv iesaistīto personu konfidencialitāti, piemērot īpaši šim gadījumam, proti, publicēt "Garsijas ziņojumu", taču ar izdarītiem labojumiem, kas neatklātu liecinieku identitātes.

FIFA nāksies oficiālā balsojumā lemt par šo iesniegumu, un nākamā šīs organizācijas pārstāvju tikšanās paredzēta nākamajā nedēļā Marokas pilsētā Marakešā, kur norisinās FIFA klubu Pasaules kausa izcīņa.

Garsijas ziņojums sastāv no apmēram 430 lappusēm, kas vēsta par pirms pāris gadiem notikušo balsojumu, kura rezultātā Krievija un Katara ieguva tiesības rīkot Pasaules kausa finālturnīru. Ekerts pēc šī materiāla izvērtēšanas paziņoja, ka pierādījumi pret abu valstu kandidatūru nelikumībām ir nepietiekami, taču viņš atklātībai nodeva vien desmitreiz īsāku sevis veidotu konspektu par Garsijas ziņojumu, kuru turklāt kā kļūdainu diskriminēja pats Garsija.

Jāatgādina, ka FIFA šajā sakarā arī iesniegusi kriminālsūdzību varas iestādēs, kurām sniegta pilna pieeja Garsijas ziņojumam. Savukārt pašā FIFA organizācijā to pilnā apmērā skatījušas tikai četras personas.

Izpildkomiteja sanāksme notiks 18. un 19. decembrī.

Izmantotie resursi:
fifa.com

  +2 [+] [-]

, 2014-12-12 12:10, pirms 10 gadiem
Katarai vēl pēdējais balsojums jānopērk un tad viss būs ok!

     [+] [-]

, 2014-12-12 12:21, pirms 10 gadiem
Nu gan jedzigi, kaut kam tur jabut slikts par FiFu, protams ka vini nobalsos pret

  +2 [+] [-]

, 2014-12-12 12:32, pirms 10 gadiem
Vēlviena iespēja FIFA locekļiem dabūt 'dāvanas' no Krieviem un Kataras....

     [+] [-]

, 2014-12-12 14:15, pirms 10 gadiem
Kāpēc vispār balsot? Als Kapone jau visu pateica: "No comments" 8)

Visu lielo sporta organizāciju virsotnes ir apmēram tādos noziedzības līmeņos kā viduslaiku pāvesti un kardināli.

     [+] [-]

, 2014-12-12 22:42, pirms 10 gadiem
Pa šo laiku Garsijam ir samaksāts, ziņojums ir pielabots un publiski tiks izlikta jaunā versija.