Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vācijas leģenda Princa beidz futbolistes karjeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vācijas leģenda Princa beidz futbolistes karjeru
Birgita Princa
Foto: AFP/Scanpix

Bijusī Vācijas futbola izlases kapteine Birgita Princa 33 gadu vecumā paziņojusi par karjeras beigšanu. Lēmums beigt spēlētājas karjeru sekojis drīz pēc aiziešanas no izlases.

33 gadus vecā Princa savulaik bija Vācijas kapteine un ar izlasi divreiz uzvarēja Pasaules kausā, kā arī piecas reizes Eiropas čempionātā. Viņai ir arī trīs olimpiskās godalgas un tikpat pasaules labākās spēlētājas titulu (2003.-2005.).

Viena no visu laiku izcilākajām futbolistēm izlases sastāvā aizvadīja 214 mačus, kuros guva 128 vārtus. 14 no šiem vārtiem gūti pasaules čempionātos, kas ir dalīts labākais sasniegums ar pasaules labāko futbolisti, brazīlieti Martu.

Šovasar Vācijā notikušais Pasaules kausa finālturnīrs Princai izvērtās ļoti neveiksmīgs, spēles nācās skatīties no rezervistu soliņa. Pēc čempionāta sekoja lēmums aiziet no izlases, bet šodien Princa paziņoja, ka vairs nespēlēs arī klubu futbolu. Karjeras ilgākais posms pavadīts, spēlējot dzimtās Frankfurtes klubos.

"Futbola spēlēšana vienmēr ir bijusi mana kaislība, taču tagad uzskatu, ka ir pienācis īstais brīdis aiziet. Tas nav bijis viegls lēmums," iemeslus aiziet skaidroja Princa.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs: emssis_19

     [+] [-]

, 2011-08-12 23:34, pirms 13 gadiem
emssis_19 rakstīja: Komentāru vēl nav. Esi pirmais!
Tu esi pirmais!!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-13 09:32, pirms 13 gadiem
Futbola dieviete. Sieviešu futbola seja un pirmā leģenda. Sieviešu futbols man vienmēr pirmām kārtām asociēsies tieši ar Birgitu Princu.