Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

No Itālijas izlases un leģendārā Saki štābam līdz Sanmarīno un vēsturiskam punktam

Agris Suveizda

No Itālijas izlases un leģendārā Saki štābam līdz Sanmarīno un vēsturiskam punktam
Franko Varrella. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlase šovakar plkst. 19:00 pēc Latvijas laika pārbaudes spēlē tiksies ar Sanmarīno, kas oktobrī tika pie punkta Lihtenšteinā (0:0) un pārtrauca 40 zaudējumu sēriju.

"Kas mani satrieca visvairāk, bija tas, ka neviens spēlētājs nepriecājās par spīti vēsturiskajam rezultātam," sarunā ar portālu dpa sacīja Franko Varrella, kurš ir dzimis Itālijas ostas pilsētā Rimini, kas atrodas pavisam netālu no Sanmarīno. "Neviens no mums nebija priecīgs, jo izšķērdējām divus izcilus izgājienus pret vārtsargu. Pa vārtiem sitām 17 reižu, kamēr Lihtenteina – tikai sešreiz."

"Rezultāts tika sasniegts pēc tam, kad šī pati komanda ieradās pie mums [spēle gan notika nevis Sanmarīno, bet tieši Rimini – A.S.] un mūs diezgan viegli apspēlēja [2:0]. Spējām mainīt šo līkni, un tas bija lielisks rezultāts gan man, gan arī komandai," turpināja Varrella, kura divu gadu termiņš rit uz beigām un kurš labprāt pagarinātu līgumu, ja tas tiks piedāvāts.

Varrella ir trenējis lērumu Itālijas klubu, taču viņa skaļākais ieraksts CV ir strādāšana kā asistentam, nevis galvenajam trenerim. Pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū viņš divus gadus bija leģendārā Arrigo Saki palīgs Itālijas izlasē, kas "Euro 1996" finālturnīrā gan neizkļuva no grupas. Atšķirība starp Itālijas un Sanmarīno izlasēm, saprotams, ir milzīga: "Te man bija spēlētāji, kuri dažnedažādāko iemeslu dēļ neparādījās izlasē, un tas mani darīja traku. Bet es sapratu, ka es esmu tas, kuram ir jāpielāgojas. Ātri to izdarīju un pakāpeniski spēju mainīt viņu domāšanu. Mums, treneriem, svarīgāk ir tas, kā mēs kaut ko darām, nevis tas, ko mēs darām. Tādēļ ļāvu viņiem sajust manu entuziasmu, atdevi, pārliecību. Esmu viņiem paaugstinājis pašvērtējumu, un viņi katrā spēlē cenšas paveikt visu iespējamo."

Sanmarīno izlases kodolu veido vietējo klubu vai arī Itālijas zemāko līgu spēlētāji, taču divi futbolisti ir arī no C sērijas jeb Itālijas trešās spēcīgākās līgas, kuru pārstāv arī Latvijas valstsvienības pussargs Aleksejs Saveļjevs. Viens no viņiem – Filipo Berrardi – Covid-19 simptomu dēļ gan šovakar visdrīzāk nespēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.dpa-international.com/t...