Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Togo premjerministrs: "Izlasei šodien jāatgriežas mājās"

Agris Suveizda

Togo premjerministrs: "Izlasei šodien jāatgriežas mājās"
Emanuels Adebajors
Foto: AFP/Scanpix

Togo valdība joprojām nav mainījusi savu lēmumu un strikti noteikusi, ka izlasei šodien jāatgriežas mājās. Savukārt par incidentu atbildīgie nemiernieki draud ar atkārtotiem uzbrukumiem.

"Mēs saprotam futbolistu lēmumu šādi [spēlējot]] godināt kritušos biedrus. Tomēr no valdības puses tas būtu bezatbildīgi ļaut viņiem piedalīties turnīrā. Komandai šodien ir jāatgriežas [mājās]. Valdības lēmums nav mainījies," sarunā ar "L'Equipe" sacīja Togo premjerministrs Žilbērs Ungbo. "Lēmums ir spēkā kopš piektdienas. Ja komanda vai tās dalībnieks sevi pārstāvēs zem Togo karoga, tā būs viltus pārstāvniecība."

Togo valdības lēmumam jau piekritis izlases kapteinis Emanuels Adebajors: "Togo valdība izlēma, ka mums ir jāpako mantas. Vissvarīgākais ir tas, ka valdības galva izlēma, ka mums ir jāatgriežas. Mēs vēlam veiksmi tiem, kas paliks, īpaši Burkinafaso, Kotdivuārai un Ganai." Tādējādi joprojām nav skaidrs, vai Togo futbolisti piedalīsies ĀNK izcīņā.

"Šeit ir karš un visi līdzekļi ir atļauti. Mēs neuzbrukām speciāli Togo. Tā varēja būt Angola, Kotdivuāra, Gana...Viss ir iespējams," AFP sacīja Kabindas anklāva atbrīvošanas kustības līderis Rodrigešs Mingašs. "Mēs divus mēnešus pirms ĀNK sākuma brīdinājām Āfrikas Futbola savienības prezidentu Isamu Hjatū. Viņš to neuztvēra nopietni. Tas [uzbrukumi] turpināsies, jo šeit ir karš un Hjatū ir stūrgalvīgs un nolēma atļaut Kabindā norisināties spēlēm. Ieroči turpinās runāt. Tagad, kā allaž, mūs apspiedīs. Viņiem [valdībai] Kabindā ir 50 tūkstoši bruņotu vīru. Mēs esam nacionālās pretošanās kustība, nevis teroristi."

Tāpat, iespējams, maldīga bijusi Togo Futbola federācijas paustā informācija, ka autobusa vadītājs ir miris. Togo premjers vakar sarunā ar "L'Equipe" sacīja, ka šoferis ir dzīvs un atrodas intensīvajā aprūpē.

Izmantotie resursi:
lequipe.fr
francefootball.fr

  +7 [+] [-]

, 2010-01-10 15:01, pirms 14 gadiem
no tiem visiem neko nevaru saprats katru dienu savādākas ziņas!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-10 15:03, pirms 14 gadiem
Par skumjajiem notikumiem saistībā ar Togo izlasi esam ziņojuši jau vairākkārt. Lai arī Togo komanda godīgā cīņā (pavisam kvalifikācijas turnīrā piedalījās 53 vienības) nopelnīja tiesības piedalīties 16 spēcīgāko Āfrikas izlašu turnīrā, Angolas nespēja nodrošināt saviem ciemiņiem drošību. Lai arī sākotnēji Togo futbolisti viennozīmīgi apgalvoja, ka turnīrā nepiedalīsies un atgriezīsies dzimtenē, beigu beigās tika vienbalsīgi nolemts par palikšanu.

Bet valdība neļauj

  +7 [+] [-]

, 2010-01-10 15:04, pirms 14 gadiem
Skumji, ka valdība šādi jaucas sportā un nosaka, kas skaitās valsts pārstāvēšana un kas nē. Visi teroristi un militāri grupējumi tikai to vien vēlas - ar šantāžu un vardarbību izjaukt normālo dzīvi. Ja komanda pati izlēmusi, ka šādā situācijā tomēr vēlas un ir spējīga spēlēt, tad viņiem uz to ir visas tiesības.

Bet nu, cik es zinu, Togo ar demokrātiju ir tā pavājāk. Tad ko brīnīties.

  -4 [+] [-]

, 2010-01-10 15:05, pirms 14 gadiem
Kabindas anklāva atbrīvošanas kustības līderis Rodrigešs Mingašs.
Viņš ir spānis, portugālis vai tomēr ungārs?! Neko nevar saprast pēc vārda un uzvārda.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-10 15:06, pirms 14 gadiem
kasagrande rakstīja: Kabindas anklāva atbrīvošanas kustības līderis Rodrigešs Mingašs.
Viņš ir spānis, portugālis vai tomēr ungārs?! Neko nevar saprast pēc vārda un uzvārda.
Angola ieguva neatkarību no Portugāles. Spried pats

     [+] [-]

, 2010-01-10 15:07, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Angola ieguva neatkarību no Portugāles. Spried pats
Secinājums - Kabinda iegūs neatkarību no Angolas un prezidents diktators būs pa pusei portugālis, pa pusei ungārs

     [+] [-]

, 2010-01-10 15:15, pirms 14 gadiem
Vispareizākais būtu pārcelt spēles no Kabindas uz citu pilsētu, jo rādās, ka separātisti mierā neliksies. Jūtu līdzi Burkinafaso, Ganai un Kotdivuārai, kam tur jāspēlē...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-10 15:21, pirms 14 gadiem
TuziX rakstīja: no tiem visiem neko nevaru saprats katru dienu savādākas ziņas!
Nedaudz atgādina kaut kādas ziepju operas. Intriga baigā. Tad izlemj, ka nespēlēs, tad, ka spēlēs, bet valdība neļauj. Nedaudz amizanta situācija, bet smieties īsti negribas.

     [+] [-]

, 2010-01-10 15:21, pirms 14 gadiem
BREAKING NEWS: Emmanuel Adebayor Tells French Radio Togo Will Come Home From Angola Today.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-10 15:27, pirms 14 gadiem
Nu tagad apmēram ir skaidrs ap ko lieta grozās- nemiernieki vēlas neatkarību no Angolas un ir pasludinājusi sevi par atbrīvotājiem, savukārt Angola, neņemot vērā briesmas sportistiem, spītīgi nav atkāpusies no mērķa rīkot mačus arī "karstajā" punktā demonstrējot, ka Angola ir vienota un nekādas neatkarīgas Kabindas nebūs.
Šobrīd visi sportisti, ne tikai Togo, ir kļuvuši par situācijas ķīlniekiem, jo redzams, ka Angolas valdība nespēj garantēt drošību savā valstī.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-10 15:37, pirms 14 gadiem
tad spēlēm bija jānotiek Kabindas stadionā? Visai naivi no Angolas puses labi zinot ka šie tur cīnās par neatkarību. Paskatījos kartē - tāda ļoti neliela teritorija okeāna krastā, atdalīta no pārējās Angolas, pašiem savs karogs, ģerbonis

  +2 [+] [-]

, 2010-01-10 15:42, pirms 14 gadiem
Nesaprotu īsti,par ko smejas pirmie 2 komentētāji. jā,situācija mainās katru brīdi,ir intriga,bet smieties točna negribas... sevišķi izlasot,ko Mingašs saka

  +1 [+] [-]

, 2010-01-10 15:43, pirms 14 gadiem
Nu murgs kaut kāds !!

     [+] [-]

, 2010-01-10 15:43, pirms 14 gadiem
amstel rakstīja: tad spēlēm bija jānotiek Kabindas stadionā? Visai naivi no Angolas puses labi zinot ka šie tur cīnās par neatkarību. Paskatījos kartē - tāda ļoti neliela teritorija okeāna krastā, atdalīta no pārējās Angolas, pašiem savs karogs, ģerbonis
Kabindā ir paredzētas septiņas spēles - pieci B apakšgrupas mači, viens A apakšgrupas, kā arī viens no ceturtdaļfināliem (un ir liela iespējamība, ka tajā spēlēs Angola).
Slēpts komentārs: BookiesNightmare

     [+] [-]

, 2010-01-10 17:15, pirms 14 gadiem
No vienas puses malachi ka Togo futbolisti ir apnjemushies tomeer speeleet! No otra puses vinji vareetu buut taa safanojushies par futbolu un ir tik ljoti liels gribas speeks speeleet ka aizmirst par savu dziiviibu droshiibu! No vienas puses es piekriitu premjerministram jo vinjsh ir atbildiigs par saviem tautieshiem un vinjhs neveeleetos lai tie ciesh veelreiz jo tad vinjam par to pienaaktos sankcijas! No otras puses ja pashi futbolisti ir ar mieru speeleet un ir tam gatavi tad kapeec jaaiejaucas premjerministram!

     [+] [-]

, 2010-01-10 17:39, pirms 14 gadiem
Dandris rakstīja: No vienas puses es piekriitu premjerministram jo vinjsh ir atbildiigs par saviem tautieshiem un vinjhs neveeleetos lai tie ciesh veelreiz jo tad vinjam par to pienaaktos sankcijas!
Kādā sakarā premjerministram varētu būt kādas sankcijas? No kā un par ko? Vai tad sacīsim, Latvijas valdība ir jebkādā veidā atbildīga par to, kas ārzemēs notiek ar Latvijas hokeja vai basketbola izlasi? Normālā gadījumā, pēc kā Togo neizklausās, valdībai nav nekādas daļas gar sportistu startēšanu vai nestartēšanu sacensībās.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-10 21:06, pirms 14 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Kādā sakarā premjerministram varētu būt kādas sankcijas? No kā un par ko? Vai tad sacīsim, Latvijas valdība ir jebkādā veidā atbildīga par to, kas ārzemēs notiek ar Latvijas hokeja vai basketbola izlasi? Normālā gadījumā, pēc kā Togo neizklausās, valdībai nav nekādas daļas gar sportistu startēšanu vai nestartēšanu sacensībās.
Man gan liekas, ka jebkuras valsts valdībai ir sakars, ja tiek pakļautas briesmām pilsoņu (kas Togo futbolisti ir) dzīvības. Tas, kas notika ar Togo izlasi jau ir politika nevis sports. Vēl jau nedrīkst aizmirst, ka futbolisti ceļo par valsts naudu, kas neļauj daudz brūķēt muti un izlemt uz savu roku.