Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Del Boske: "Pēc panākumiem seko kritieni"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Del Boske: "Pēc panākumiem seko kritieni"
Visente Del Boske
Foto: AP

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente Del Boske pirms gaidāmajām 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm pret Igauniju un Beļģiju brīdinājis savus futbolistus, ka pēc panākumiem mēdz sekot kritieni.

Spānijas izlase šobrīd atrodas FIFA futbola izlašu ranga pirmajā vietā, tāpat komanda vasarā uzvarēja "Euro 2008", kā arī nav zaudējusi jau 24 mačus pēc kārtas, taču Del Boske neslīgst eiforijā, bet brīdina, ka pēc sasniegumiem seko kritieni:

"Ceru, ka Spānijas laiks ir pienācis, taču viss nav tik vienkārši – pēc panākumiem mēdz sekot krtitieni. Tā bija gan ar Franciju, gan Itāliju pēc uzvarām lielajos turnīros. Frančiem problēmas radās 2002. gada Pasaules kausa finālturnīrā, bet itāļiem uzreiz pēc uzvaras Vācijā pirms diviem gadiem. Uzskatu, ka visiem, kas strādā ar Spānijas izlasi, ir jāsagatavojas, lai novērstu šo kritienu. Mums ir lielisks kolektīvs, visi ir profesionāļi. Sportistam galvenais ir tiekties pēc jauniem augstumiem.

Spānijas futbols tas ir pussargu futbols. Tieši uz tā pamata mēs arī izvēlamies sastāvu. Kad jūsu rīcībā ir tādi spēlētāji kā Čavi, Šabi Alonso, Andress Injesta, Markoss Senna, Česks Fabregass, kā arī Davids Silva, tas ievērojami ietekmē komandas stilu. Uzskatu, ka vairs nepastāv vietējais futbols. Gadus divdesmit atpakaļ varēja izdalīt angļu vai itāļu spēles stilu, bet tagad tā vairs nav, jo visas komandas spēlē pēc līdzīgām shēmām, tādēļ visu izšķir tas, kam ir meistarīgāki futbolisti."

Izmantotie resursi:
uefa.com