Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Prāgā Hidinka atgriešanās spēle pie Nīderlandes stūres

Andrejs Siliņš

Prāgā Hidinka atgriešanās spēle pie Nīderlandes stūres
Gūss Hidinks
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar norisināsies vēl vairākas 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, un Latvijas grupas mačā Čehija mājās uzņems Nīderlandes izlasi, pie kā stūres pirmo reizi oficiālā spēlē kopš 1998. gada atgriezīsies Gūss Hidinks.

Par Latvijas spēkošanos ar Kazahstānu šovakar var lasīt ŠEIT. Mūsu grupā notiks arī citas spēles, un viena no lielākajām intrigām būs Čehijas un Nīderlandes mačs Prāgā. Holandiešiem pēc Pasaules kausa izcīņas notika treneru maiņa - soliņu pameta Luiss van Gāls, kurš pievērsies "Manchester United" galvenā trenera pienākumiem. Vieta tukša nav palikusi, un komandu "Euro 2016" ciklā cīņās vedīs Gūss Hidinks. 67 gadus vecajam speciālistam šovakar būs pirmā oficiālā atgriešanās spēle Nīderlandes galvenā trenera amatā. Iepriekš viņš šos pienākumus veica no 1994. līdz 1998. gadam.

Abas komandas vispār vēsturiski tikušās bieži, bet pēdējo reizi tas notika 2006. gada Pasaules kausa kvalifikācijas grupas spēlē, kas risinājās 2005. gada oktobrī. Toreiz ar 2:0 uzvaru svinēja nīderlandieši, tieši tāpat kā pirmā apļa spēlē, un tika pie vietas finālturnīrā.

Atgriešanās pie Nīderlandes stūres gan Hidinkam solās būt sarežģīta, jo savainojumu dēļ komandai šovakar nevarēs palīdzēt tādi svarīgi spēlētāji kā Arjens Robens, Klāss Jans Huntelārs un Rafaels van der Vārts. Neviens no šiem kungiem nepiedalījās arī trešdien notikušajā pārbaudes spēlē pret Itāliju, kad nācās piedzīvot neveiksmi ar 0:2. Hidinks zina, ar ko jāsāk, lai uzlabotu sniegumu: "Pret Itāliju spēle beidzās jau pēc astoņām minūtēm. Bijām pārāk naivi aizsardzībā. Ar mums viegli tika galā un tā nedrīkst notikt. Tik slikti maču nedrīkst sākt."

Pie Čehijas izlases stūres stājies Pāvels Vrba un arī šim speciālistam pirmie mači nav izdevušies - divas reizes spēlēts neizšķirti, divas reizes piedzīvoti zaudējumi. Tostarp pagājušajā nedēļā ar 0:1 atzīts ASV pārākums. Pēdējo reizi Čehija uzvaru svinēja pirms gandrīz gada - 2013. gada 15. novembrī ar 2:0 tika uzveikta Kanādas izlase.

Citā mūsu grupas spēlē Reikjavikā Islande uzņems Turciju un centīsies izcīnīt kārtējo uzvaru šajā duelī. Abas komandas tikušās septiņas reizes un četrās no tām uzvaras svinējusi tieši Islande.

Interesanta cīņa norisināsies Oslo, kur norvēģu spēku mēģinās pārtrumpot Itālijas izlase, kurai pie stūres stājies Antonio Konte. Uzvara pār Nīderlandi pārbaudes spēlē (2:0) deva optimismu itāliešu futbola līdzjutējiem, kuriem pēdējā laikā nav klājies labi - viena uzvara pēdējās desmit komandas spēlēs. Itālijai nedrīkstēs palīdzēt Mario Balotelli, kuram jāizcieš diskvalifikācija. Čīro Imobile un debitants Simone Zaza pret nīderlandiešiem rādīja kvalitatīvu sniegumu un Konte licis noprast, ka tieši uz šo spēlētāju pleciem gulsies uzbrukuma noslēgums arī šovakar.

"Esam strādājuši pie dažādām uzbrucēju kombinācijām, saprašanās, dažādām iespējām un spēlētājiem," sacīja bijušais "Juventus" vadonis Konte. "Mums jāturpina strādāt, jo šodien tiksimies ar Norvēģijas komandu, kas pierādījusi, ka spēj būt sīksta pretiniece."

Euro 2016 kvalifikācija

9.septembris

LaiksGrupaSpēle
19:00AKazahstāna - Latvija
19:00HAzerbaidžāna - Bulgārija
21:45HHorvātija - Malta
21:45HNorvēģija - Itālija
21:45AČehija - Nīderlande
21:45AIslande - Turcija
21:45BAndora - Velsa
21:45BBosnija un Hercegovina - Kipra

     [+] [-]

, 2014-09-09 14:50, pirms 10 gadiem
Atgrieshanaas spele bija pret ITA.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-09 14:55, pirms 10 gadiem
Nedomāju, ka čehiem ir izredzes uz 1 punktu...

     [+] [-]

, 2014-09-09 16:00, pirms 10 gadiem
"Uzvara pār Itāliju pārbaudes spēlē (2:0) deva optimismu itāliešu futbola līdzjutējiem"...
Latvijas līdzjutēji gan pēc zāģiem parasti kļūst diezgan pesimistiski...

     [+] [-]

, 2014-09-09 17:44, pirms 10 gadiem
dakots rakstīja: Nedomāju, ka čehiem ir izredzes uz 1 punktu...
Domāju ka tieši punktu arī izcīnīs.
Kaut arī tiešām Čehijai pārāk spoži pēdējā laikā nav gājis Ir šodien kaut kāda neizšķirta sajūta