Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

U-17: Pasaules kausa finālā spēlēs Urugvaja un Meksika

Agris Suveizda

U-17: Pasaules kausa finālā spēlēs Urugvaja un Meksika
Hulio Gomesa vārti 90.minūtē ieveda Meksiku finālā
Foto: AP/Scanpix

Meksikā aizvadītas U-17 Pasaules kausa izcīņas futbolā pusfinālspēles. Pirmajā mačā Urugvaja pārliecinoši ar 3:0 Dienvidamerikas derbijā pieveica Brazīliju, savukārt mājiniece Meksika atspēlējās un uzvarēja Vāciju – 3:2. Cīņa par trešo vietu notiks svētdien plkst. 23:00 pēc Latvijas laika, bet fināls – trīs stundas vēlāk.

Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās Dienvidamerikas U-17 čempione Brazīlija un vicečempione Urugvaja. Martā notiekošajā finālturnīrā abas izlases tikās vienreiz un nospēlēja neizšķirti 0:0. Finālturnīrā Meksikā Brazīlija savā grupā, apsteidzot Kotdivuāru, Austrāliju un Dāniju, ieņēma pirmo vietu, savukārt Urugvaja apsteidza Kanādu un Ruandu, bet atpalika no Anglijas.

Izslēgšanas mačos Brazīlija ar 2:0 uzvarēja Ekvadoru, bet ar 3:2 apspēlēja Japānu. Spēles gaitā Brazīlijas pārsvars bija arī trīs vārti. Tikmēr Urugvaja vispirms ar 2:0 uzvarēja Uzbekistānu, bet tad ar 2:1 – Kongo. Interesanti, ka no astoņiem līdz šim turnīrā gūtajiem vārtiem Urugvaja sešus bija guvusi otrajā puslaikā, bet piecus – pamatlaika pēdējo piecu minūšu laikā. Urugvaja tradīcijas turpināja arī pusfinālā.

Vispirms 20.minūtē Elbio Alvaress realizēja 11m soda sitienu, 72.minūtē Huans Sanmartins pārsvaru dubultoja, bet kompensācijas laika piektajā minūtē punktu pielika Giljermo Mendess. Brazīlijai mača laikā bija izteikts pārsvars lielā daļā statistisko rādītāju – bumbas kontrole 55%, sitieni pa vārtiem 27:10 (sitieni rāmī gan tikai 5:5) un stūra sitieni 9:3. Taču vissvarīgākajā rādītājā – vārtu guvumos – pārāka bija Urugvaja, kas kļuva par pirmo finālisti.

Otrā pusfinālā mājiniece Meksika spēkus samēroja ar Vāciju. Abas izlases bija savu grupu uzvarētājas, apsteidzot attiecīgi Kongo, Ziemeļkoreju un Nīderlandi, kā arī Ekvadoru, Panamu un Burkinafaso. Play-off Meksika tika galā ar Panamu (2:0) un Franciju (2:1), bet Vācija – ar ASV (4:0) un Angliju (3:2). Meksikai jau trešajā minūtē izdevās izvirzīties vadībā, taču pēc septiņām minūtēm Vācijas rezultatīvākais spēlētājs Sameds Jesils izlīdzināja rezultātu, bet 60.minūtē Vācija jau izvirzījās vadībā. Tomēr Meksikai, kas krietni vairāk kontrolēja bumbu, izdevās ne tikai izglābties, bet arī pamatlaikā izraut uzvaru. 76.minūtē precīzs bija Džonatans Esperikveta, bet 90.minūtē otros vārtus mačā guva Hulio Enrike Gomess – 3:2!

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Urugvaja – Brazīlija3:0 (1:0)Alvaress 20' (11m) Sanmartins 72' Mendess 90'+5
Vācija – Meksika2:3 (1:1)Jesils 10' Džans 60' – Gomess 3'90' Esperikveta 76'

Rezultatīvākie spēlētāji

SpēlētājsKomandaV
1.Suleimans KulibalīKotdivuāra9
2.Sameds JesilsVācija6
3.Jasins BenzijaFrancija5
AdemilsonsBrazīlija5
5.Karloss FjerroMeksika4

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...

Slēpts komentārs: LJames23W

  -2 [+] [-]

, 2011-07-08 14:34, pirms 13 gadiem
Kāpēc Spānija nespēlē šajā čempionātā?
Vai tad Spānijas U-17 ir tik vāji?

     [+] [-]

, 2011-07-08 14:38, pirms 13 gadiem
Meksiku nevaram pieskaitīt pie D-Amerikas, pareizāk būtu Latīņamerikas.
Urugvaja nodemonstrēja šim vecumam neraksturīgi taktiski gudru un nosvērtu spēli visa turnīra gaitā, īpaši pret individuāli spēcīgajiem brazīliešiem, un ir rezultāts. Par Vāciju nedaudz žēl.

     [+] [-]

, 2011-07-08 14:51, pirms 13 gadiem
Spānijas U-17 netika līdz Eiropas finālturnīram, kas bija atlase uz pasauli, izšķirošajā kval. spēlē zaudējot angļiem.

     [+] [-]

, 2011-07-08 15:19, pirms 13 gadiem
Šajā čempionātā tiešām spēlēja parastā Kongņ, nevis Kongo DR(bij.Zaira). Un spēle ar Kongo bija jau 1/8F, t.i. pirms 1/4F ar Uzbekistānu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-08 15:27, pirms 13 gadiem
LJames23W rakstīja: Hmm... Dienvidamerikas fināls
Meksika neatrodas Dienvidamerikā
Īstenībā žēl ka Vācija zaudēja

  -4 [+] [-]

, 2011-07-08 15:32, pirms 13 gadiem
Andi rakstīja: Meksiku nevaram pieskaitīt pie D-Amerikas, pareizāk būtu Latīņamerikas.
Urugvaja nodemonstrēja šim vecumam neraksturīgi taktiski gudru un nosvērtu spēli visa turnīra gaitā, īpaši pret individuāli spēcīgajiem brazīliešiem, un ir rezultāts. Par Vāciju nedaudz žēl.
jā, bet Urugvaja jau arii ir Latīņamerika, tā kā Meksika ir vai nu Ziemelamerikā vai nav nekur

     [+] [-]

, 2011-07-08 17:00, pirms 13 gadiem
Z-Amerikas vs. D-Amerikas komandu fināls. Prieks par šādu finālu. Izskatās, ka Urugvajai un Meksikai aug laba nomaiņa. Domāju, ka Urugvajas pagājušajā pasaules čempionātā izcīnītā 4.vieta nebija nejaušība, šī izlase drīzumā ļoti bieži dominēs līdzās Brazīlijai un Argentīnai. Tomēr laikam izlēmuši viņi atjaunot kādreizējo Urugvajas futbola slavu.

Arī Meksika agru vai vēlu izšaus pasaules kausā.

     [+] [-]

, 2011-07-08 18:56, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Z-Amerikas vs. D-Amerikas komandu fināls. Prieks par šādu finālu. Izskatās, ka Urugvajai un Meksikai aug laba nomaiņa. Domāju, ka Urugvajas pagājušajā pasaules čempionātā izcīnītā 4.vieta nebija nejaušība, šī izlase drīzumā ļoti bieži dominēs līdzās Brazīlijai un Argentīnai. Tomēr laikam izlēmuši viņi atjaunot kādreizējo Urugvajas futbola slavu.

Arī Meksika agru vai vēlu izšaus pasaules kausā.
Urugvajai ir 3,5 miljoni iedzīvotāju, kas ir pārāk maz, lai varētu runāt par to kā par globālu spēku futbolā pretstatā tādām lielvalstīm ar lielu iedzīvotāju skaitu un spēcīgu futbola kultūru kā Brazīlija un Vācija. To, kas viņiem tagad ir, viņi ir panākuši ar mērķtiecīgu darbu jauniešu izlasēs, pakāpeniski sagatavojot tos spēlēšanai pieaugušo izlasē un iepazīstinot ar savas valstsvienības futbola identitāti.
Mazā iedzīvotāju skaita dēļ Urugvaja nevar atļauties pazaudēt savus talantus, bet tie jebkurā gadījumā pāriet vai nu uz Eiropu, vai bagātākām Latīņamerikas līgām, tāpēc urugvajieši ļoti koncentrējas darbam ar spēlētājiem jauniešu izlasēs.

     [+] [-]

, 2011-07-09 08:07, pirms 13 gadiem
Mjā, meksikāņi pelnīti uzvarēja spēcīgo Vāciju. Uzvaras vārti vispār bija īsts saldais ēdiens...nu, man varbūt nē, un tomēr. Apsveicu! Arī Urugvaja kā pēc notīm apspēlēja brazīliešus.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-09 08:09, pirms 13 gadiem
Assasinss' rakstīja: Meksika neatrodas Dienvidamerikā
Nu, nebūs gan tā Meksika - Vikipēdija
Vienīgi piekristu, ja teiktu Latīņamerika.

     [+] [-]

, 2011-07-09 14:10, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Urugvajai ir 3,5 miljoni iedzīvotāju, kas ir pārāk maz, lai varētu runāt par to kā par globālu spēku futbolā pretstatā tādām lielvalstīm ar lielu iedzīvotāju skaitu un spēcīgu futbola kultūru kā Brazīlija un Vācija. To, kas viņiem tagad ir, viņi ir panākuši ar mērķtiecīgu darbu jauniešu izlasēs, pakāpeniski sagatavojot tos spēlēšanai pieaugušo izlasē un iepazīstinot ar savas valstsvienības futbola identitāti.
Mazā iedzīvotāju skaita dēļ Urugvaja nevar atļauties pazaudēt savus talantus, bet tie jebkurā gadījumā pāriet vai nu uz Eiropu, vai bagātākām Latīņamerikas līgām, tāpēc urugvajieši ļoti koncentrējas darbam ar spēlētājiem jauniešu izlasēs.
Un tomēr Urugvaja ir divkārtējie pasaules čempioni! Tas nekas, ka pasen - arī toreiz daudzas valstis nopietni spēlēja futbolu. Arī pēdējā čempionātā - četriniekā! Šīs viņu jauniešu izlases rezultāts ir viens no labākajiem vēsturē. Vismaz pēdējos 20-30 gados nekas tāds nebija. Tādēļ domāju, ka ja šie spēlētāji tāpat progresēs, tad viņiem ir iespēja kļūt par ļoti labiem futbolistiem, kas pastiprinās lielo izlasi.