Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Sieviešu Pasaules kausā trešo vietu izcīna Zviedrija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sieviešu Pasaules kausā trešo vietu izcīna Zviedrija
Zviedrijas futbolistes līksmo. Foto: SIPA/Scanpix

2019. gada Pasaules kausa izcīņā futbolā sievietēm atlikusi vairs tikai viena spēle – fināls. Šodien notikušajā cīņā par trešo vietu Zviedrija pirmajā puslaikā guva divus vārtus un noturēja uzvaru pret Anglijas izlasi ar 2:1.

Lai atklātu spēles rezultātu, skandināvietēm bija nepieciešamas tikai 11 minūtes. Pretinieču dāvanu bez žēlastības izmantoja Kosovare Aslani, kura tika pie netraucēta sitiena no 13 metriem un raidīja bumbu apakšējā stūrī – 1:0. Uzbrucējai tas bija trešais vārtu guvums turnīrā. Viņa izcēlās gan pirmajā, gan otrajā mačā, bet turpinājumā klusēja.

Pārsvaru izdevās dubultot 11 minūtes vēlāk, kad Sofija Jākobsone saņēma bumbu kreisajā malā, bez pretestības ielauzās soda laukumā un perfekti trāpīja tālajā stūrī, panākdama 2:0. Lai gan anglietēm pirmā puslaika turpinājumā izdevās vienus vārtus atspēlēt, turpinājumā izglābties viņas nespēja. Frančeska Kirbija pretuzbrukumā tika līdz soda laukumam, ar māņu kustību no ceļa novāca pretinieci un trāpīja neaizsniedzamā vietā – 1:2.

Vērts izcelt, ka 75. minūtē uz maiņu laukumā devās 31 gadu vecā Anglijas valstsvienības malējā uzbrucēja Karena Kernija, kura vakar paziņoja par atvadām no izlases. Atvadas gan neizdevās priecīgas, jo nācās samierināties ar palikšanu ceturtajā vietā.

Zviedrija trešo vietu ieguva arī 2011. gadā, kad ar 2:1 pārspēja Francijas izlasi. Savukārt pirms četriem gadiem skandināvietes zaudēja jau astotdaļfinālā, piekāpjoties Vācijai, kas vēlāk spēlē par trešo vietu ar 0:1 zaudēja anglietēm.

Rīt finālā tiksies pašreizējā čempione ASV, kurai pretī stāsies Nīderlandes valstsvienība, kas Pasaules kausa finālā spēlēs pirmo reizi. Izteiktas favorītes ir amerikānietes, bet Eiropas izlase nav triumfējusi kopš 2007. gada, kad labākā bija Vācija.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-06 20:14, pirms 5 gadiem
Bišķi paskatījos, teikšu, ka vizuāli izskatās interesantāk nekā viena otra vīriešu izlase
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-07-06 20:33, pirms 5 gadiem
dzintars_kants_105526614064137 rakstīja: Logiski ka skatijies, tavejie Shvedi speleja Aivar
taa jau neskatitos!!!
Tu atkal jau pālī?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-06 20:51, pirms 5 gadiem
dzintars_kants_105526614064137 rakstīja: Aivar, tev kaa Shvedam ir kadas Balta cilveka priekshrocibas???
Nu es domaju naudas,veselibas,pabalstu utt zinaa... Redz Baltais Franks Arteemijs regulari uzskaita savas priviligejas
Pabalstu privilēģijas lielākoties izmanto melnie. Artēmijs šo faktu smalkjūtīgi nepiemin.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-06 21:53, pirms 5 gadiem
Pierādījās atkal, ka Zviedrija ar Rolfo un bez viņas ir divas dažādas komandas. Kad viņa bija laukumā zviedrietes guva divus vārtus, taču pēc viņas traumas spēles raksturs mainījās un tikai ar zināmas veiksmes palīdzību izdevās nosargāt uzvaru. Tiesa, kad anglietes spēles beigās sāka pārāk steigties, arī zviedrietes bija tuvu trešajiem vārtiem. Prieks arī par Asllani, kuru iepriekšējā mačā beigās nonesa no laukuma bezsamaņā. Tagad viņa iznāca sākumsastāvā un guva pirmos vārtus.