Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija krīzes dēļ izstājas no cīņas par Pasaules kausa rīkošanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brazīlija krīzes dēļ izstājas no cīņas par Pasaules kausa rīkošanu
Marta. Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas Futbola konfederācija pirmdien paziņojusi, ka tā nespēs nodrošināt FIFA prasītās finansiālās garantijas, tāpēc izstājusies no cīņas par 2023. gada Pasaules kausa sievietēm rīkošanas tiesību iegūšanu.

Ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas radītās sekas, Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru pārstāvji sarunās ar FIFA norādījuši, ka nav iespējams sniegt nepieciešamās finansiālās garantijas, jo nav zināms termiņš, cik ātri ekonomika spēs atgūties pēc lielā trieciena. Tiek prognozēts, ka Brazīlijas ekonomika šogad saruks par vismaz 7,4%. Valstī no vīrusa miruši 37 tūkstoši cilvēku, kas ir visvairāk Latīņamerikā.

Tādējādi Futbola konfederācijai nācies atteikties no sapņa par 2023. gada Pasaules kausa sarīkošanu. Tomēr tā paziņojumā paudusi atbalstu Brazīlijas valdībai, norādot, ka labi saprot piesardzību. Plānots, ka lēmums par tiesību piešķiršanu tiks pieņemts jau tuvākajā laikā – 25. jūnijā.

Brazīlija arī paziņojusi, ka pēc izstāšanās tā atbalstīs Kolumbijas kandidatūru. Sieviešu Pasaules kauss vēl nekad nav noticis Dienvidamerikā. Tiesības rīkot turnīru cer iegūt arī Japāna, kā arī Austrālijas un Jaunzēlandes kopā izveidotā kandidatūra.

Pēdējo desmit gadu laikā Brazīlijā noticis Pasaules kauss vīriešu izlasēm un olimpiskās spēles, un Brazīlijas Futbola konfederācija sacīja, ka tas varētu krietni samazināt izredzes iegūt sieviešu Pasaules kausa rīkošanas tiesības.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/brazil-withdraws...

  +2 [+] [-]

, 2020-06-09 11:31, pirms 4 gadiem
Ņemot vērā, kas notiek pasaulē, tad diez vai FIFA uzticēs čempi (lai gan tikai vēl 2023.gadā) rīkot D-Amerikas valstij. Es vairāk sliecos uz Japānas pusi. 2x čempione Japāna beidzot ir pelnījusi čempi uzņemt pie sevis

     [+] [-]

, 2020-06-09 11:41, pirms 4 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Ņemot vērā, kas notiek pasaulē, tad diez vai FIFA uzticēs čempi (lai gan tikai vēl 2023.gadā) rīkot D-Amerikas valstij. Es vairāk sliecos uz Japānas pusi. 2x čempione Japāna beidzot ir pelnījusi čempi uzņemt pie sevis
Gribēji teikt - 2x PK fināliste?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-09 12:13, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Gribēji teikt - 2x PK fināliste?
poļaki gan malači...
https://sportsinwinter.pl/nowy-tren...

šito lapu apmeklē?

     [+] [-]

, 2020-06-09 12:21, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: poļaki gan malači...
https://sportsinwinter.pl/nowy-tren...

šito lapu apmeklē?
Es apmeklēju tramplīnlēkšanas poļu lapu - skijumping.pl.

     [+] [-]

, 2020-06-09 13:10, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Gribēji teikt - 2x PK fināliste?
Jā, 2x fināliste un 2011. gada čempione