Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ceturtais vēsturē labākais vārtu guvējs izlašu futbolā aiziet no Indijas izlases

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ceturtais vēsturē labākais vārtu guvējs izlašu futbolā aiziet no Indijas izlases
Sunils Čhetri. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Par karjeras noslēgšanu izlasē paziņojis Indijas futbola valstsvienības veterāns Sunils Čhetri.

39 gadus vecais uzbrucējs savu pēdējo spēli valstsvienībā aizvadīs šodien, kad Indijas izlase savā laukumā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Kalkutā uzņems Kuveitas futbolistus.

Čhetri izlases rindās aizvadījis 150 mačus un guvis 94 vārtus, esot ceturtais visu laiku labākais vārtu guvējs izlašu rindās. Vairāk par indieti vārtus valstsvienību sastāvā guvuši vien portugālis Krištianu Ronaldu (128), Ali Daei no Irānas (108) un argentīnietis Lionels Mesi (106).

Čhetri ir arī savas izlases rekordists aizvadītajās spēlēs.

"Jūtos gandarīts, ka man izdevusies šāda karjera," laikrakstam "The Economic Times" atzinis pats futbolists. "Kad sāku spēlēt futbolu, nedomāju, ka kas tāds būs iespējams. Nemainītu to ne pret ko pasaulē."

Uzbrucējs Indijas izlasē debitēja 2005.gadā, kad mačā ar Pakistānu izcēlās ar vārtu guvumu, palīdzot spēli noslēgt ar neizšķirtu 1:1.

Karjeras lielāko daļu Čhetri spēlējis Indijā, bet savus spēkus izmēģinājis arī ASV un Portugālē, kur gan nostiprināties attiecīgi Kanzassitijas "Wizards" un Lisabonas "Sporting" rindās neizdevās.

Kopš 2016.gada uzbrucējs pārstāv pašmāju vienību "Bengaluru".

2009.gadā Čhetri saņēma uzaicinājumu no Anglijas tobrīd pēc spēka otrās līgas kluba Londonas "Queens Park Rangers"(QPR), tomēr nesaņēma darba atļauju.

Indijas izlase 2026.gada Pasaules kausa kvalifikācijas Āzijas zonas otrajā kārtā savā grupā ieņem otro vietu aiz Kataras, un uzvaras gadījumā pār Kuveitu būs ļoti tuvu iekļūšanai trešajā un noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā dalībai finālturnīrā.