Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

180 minūtes bez gūtiem vārtiem divās spēlēs, kanādieši atsakās doties laukumā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

180 minūtes bez gūtiem vārtiem divās spēlēs, kanādieši atsakās doties laukumā
Meksika pret Ekvadoru. Foto: Kamil Krzaczynski/AFP/Scanpix

Šonakt ASV pilsētās Čikāgā un Kanzassitijā tika aizvadītas pārbaudes spēles, kurās Meksikas un ASV izlases spēkojās neizšķirti (0:0) attiecīgi pret Ekvadoras un Urugvajas valstsvienību.

• Gan Meksika, gan Ekvadora šonakt izdarīja pa deviņiem sitieniem pa vārtiem, meksikāņiem iegūstot minimālu pārsvaru (51-49 (%)) bumbas kontrolē.

• Meksika un Ekvadora savā starpā 21. gadsimtā spēkojušās 18 reizes, 12 no tām uzvarot meksikāņiem, savukārt pa trijām reizēm panākumu izcīnot ekvadoriešiem un komandām cīnoties neizšķirti.

• Jūnijā Meksikas izlase aizvadīs CONCACAF Nāciju līgas A divīzijas cīņas pret Surinamu un Jamaiku. Ekvadora 11. jūnijā pārbaudes cīņā spēlēs pret Mali.

• ASV un Urugvajas cīņā labāko iespēju gūt vārtus neizmantoja urugvajiešu līderis Edinsons Kavani, kurš kompensācijas laika izskaņā veica bīstamu sitienu no soda laukuma robežas, bumbai lidojot nedaudz garām Šona Džonsona sargātajam cietoksnim.

• Vienības 21. gadsimtā savā starpā tikušās tikai trīs reizes, vienreiz uzvarot amerikāņiem, savukārt divreiz uzvarētājam netiekot noskaidrotam.

Šonakt savā starpā bija jāspēlē arī Kanādas un Panamas izlasēm, tomēr kanādiešu futbolisti atteicās doties laukumā, pieprasot paskaidrojumus no Kanādas futbola asociācijas par to, kādiem mērķiem aizplūdusi par kvalificēšanos Pasaules kausa finālturnīram saņemtā naudas balva.

• Kanādas izlases pārstāvji no asociācijas pieprasa pārskatīt Kanādas futbola asociācijas noslēgtos līgumus ar raidsabiedrībām, kā arī noteikt prēmiju komandas pārstāvjiem 40% apmērā no minētās naudas prēmijas par kvalificēšanos finālturnīram.

Valstsvienību pārbaudes spēles, 6. jūnija nakts

SpēleRezultāts
Meksika - Ekvadora0:0
ASV - Urugvaja0:0