Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

58 gados miris bijušais Itālijas izlases, "Chelsea" un "Juventus" uzbrucējs Vialli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

58 gados miris bijušais Itālijas izlases, "Chelsea" un "Juventus" uzbrucējs Vialli
Džanluka Vialli un Roberto Mančīni. Foto: IMAGO/Buzzi/Scanpix

Pēc atkārtotas cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi 58 gadu vecumā aizsaulē devies bijušais uzbrucējs Džanluka Vialli, kurš aizvadīja 59 spēles Itālijas izlasē.

Džanlukam Vialli aizkuņģa dziedzera vēzis tika atklāts 2017. gadā, bet trīs gadus vēlāk viņš pavēstīja, ka pēc ārstēšanās kursa fiziski jūtas ļoti labi. "Taču es joprojām nevaru būt pārliecināts, kā beigsies šis mačs," piebilda bijušais futbolists. 2021. gadā veiktajās pārbaudēs konstatēja, ka vēzis ir atgriezies.

Līdz decembrim Vialli pildīja Itālijas valstsvienības delegācijas vadītāja pienākumus, sadarbojoties ar galveno treneri Roberto Mančīni, kurš bija viņa uzbrukuma pārinieks "Sampdoria" klubā. Decembrī Vialli pavēstīja, ka pamet amatu, lai koncentrētos savai veselībai.

Vialli ar "Sampdoria" kļuva par Itālijas čempionu un Eiropas Kausu ieguvēju kausa uzvarētāju. Turpinājumā viņš par tā brīža pasaules rekordsummu pārcēlās uz Turīnas "Juventus", kur uzvarēja Čempionu līgā, UEFA kausā un izcīnīja Itālijas titulus.

1996. gadā Vialli par brīvu pārcēlās uz Londonas "Chelsea" un divus gadus vēlāk kļuva par spēlējošo treneri, tādējādi viņš bija pirmais itālis, kurš trenējis Anglijas Premjerlīgas klubu. Ar Vialli pie stūres "Chelsea" uzvarēja Līgas kausā, UEFA Kausa uzvarētāju kausā un UEFA Superkausā.

Kad pēc nesekmīga sezonas sākuma VIalli tika atbrīvots, viņš kļuva par "Watford" galveno treneri, bet pēc ierindošanās 14. vietā tika atlaists.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...