Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vācijai trešā uzvara trīs spēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vācijai trešā uzvara trīs spēlēs
Vācijas futbolistes
Foto: Reuters/Scanpix

Perfekti savās mājās Pasaules kausu turpina pasaules čempiones Vācijas futbolistes, kuras A apakšgrupas pēdējās kārtas spēlē ar 4:2 vairākumā pieveica Franciju un ceturtdaļfinālā tiksies ar Japānu. Francija spēlēs pret Angliju.

Lai saglabātu pirmo vietu grupā, Francijai šodien derēja neizšķirts, uz to arī francūzietes visnotaļ atklāti spēlēja, taču ilgi neizturēja. 25. minūtē pēc centrējuma ar galvu neatvairāmi sita Kerstina Garefrekesa, kuru nenovaktēja Vendija Renāra – 1:0. Menhengladbahas stadions varēja uzgavilēt. Nebija ilgi jāgaida līdz otrajiem vārtiem. Vācija atkal izcēlās, sitot ar galvu. Simone Laudere uzcentrēja no kreisās malas, un Inka Gringsa 32. minūtē no deviņiem metriem dubultoja mājinieču pārsvaru.

Otrajā puslaikā Vācija vairāk spēlēja no aizsardzības, par ko tika sodīta. 56. minūtē pēc stūra sitiena izspēles Francijai vienus vārtus atguva Marī-Lora Delī, no tuvā vārtu staba sitot precīzi ar galvu – 2:1. Tupinājās atklāts futbols. Francija 65. minūtē palika mazākumā. Par pēdējās cerības sodu pret Fatmiri Bajramaju tika noraidīta Francijas vārtsardze Beranžēre Sapovica. Viņai nāksies izlaist ceturtdaļfinālu.

Pendeli iesita Gringsa, pēc kuras lieliskas piespēles tika nogāzta Bajramaja – 3:1 Vācijas labā. 72. minūtē Vācijas aizsardzība vēlreiz izgāzās stūra sitiena izspēlē, un francūzietēm vienus vārtus atguva Lora Žoržesa. Bet mirkli vēlāk no ļoti labas pozīcijas, aptuveni 10 metriem, garām aizsita Delī. Atspēlēties Francijai nebija lemts. Priekšpēdējā minūtē Vācijai ceturtos vārtus guva Selija Okojino Da Mbabi. Vācija uzvarēja ar 4:2, saglabājot perfektu rekordu pašas mājās notiekošajā turnīrā.

Grupas otrajā spēlē par 3. vietu Nigērija Drēzdenē ar 1:0 pieveica Kanādu, kas turnīru pabeidza ar zaudējumiem visās trīs spēlēs. Vienīgos vārtus 84. minūtē guva Perpetuja Nkvoča. Jāpiebilst, ka 2. puslaika vidū stadionā uz vairākām minūtēm izdzisa apgaismojums, kā rezultātā spēles kompensācijas laiks bija 15 minūtes.

Vācija kā grupas uzvarēta ceturtdaļfinālā tiksies ar B grupas otro labāko komandu Japānu, bet francūzietes spēlēs ar Angliju. Abi mači notiks 9. jūlijā. Rīt pēdējās kārtas spēles C un D grupās.

Pasaules kauss 2011. A apakšgrupa

Francija - Vācija 2:4 (0:2) (Delī 56', Žoržesa 72' - Garefrekesa 25', Gringsa 32', 68', Da Mbabi 89')
Kanāda - Nigērija 0:1 (0:0) (Nkovča 84')

A grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Vācija33007:39
2.Francija32017:46
3.Nigērija31021:23
4.Kanāda30031:70

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...