Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglijas futbolistes pieveic Japānu un uzvar grupā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Anglijas futbolistes pieveic Japānu un uzvar grupā
Anglijas komanda atzīmē pirmos vārtus
Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa B apakšgrupas pēdējā kārtā šovakar Anglija ar 2:0 uzvarēja Japānu, nodrošinot pirmo vietu grupā, bet Meksika kompensācijas laikā ielaida divus vārtus un nospēlēja neizšķirti pret Jaunzēlandi – 2:2.

Pirms pēdējās spēļu kārtas: Japāna jau bija kvalificējusies ceturtdaļfinālam, bet uz otro ceļazīmi no B apakšgrupas pretendēja Anglija un Meksika. Labākās pozīcijās bija anglietes, kam šodien mačā pret Japānu pietika ar neizšķirtu vai pat minimālu zaudējumu, ja Meksika negrautu Jaunzēlandi.

Anglija ar Japānu tikās Augsburgā. Šajā spēlē rezultāts tika atklāts 15. minūtē. Teicamu piespēli uz priekšu no savas laukuma puses izpildīja Karena Kārnija, adresējot bumbu Elenai Vaitai, kura izskrēja starp divām aizsardzēm un, pamanot, ka Japānas vārtsardze Ajumi Kaihori izgājusi patālu no vārtiem, sitot uzreiz no gaisa, pārmeta viņai bumbu pāri – 1:0.

Japāna ilgi neko nespēja izveidot un spēlēja haotiski. 35. minūtē āzietes ātri izspēlēja soda sitienu, taču Anglijas komandu izglāba aizsardze. 38. minūtē Vaita vēlreiz nospēlēja ļoti tehniski, no 11 metru atzīmes sitienā no gaisa raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa, taču Kaihori spēja aizsniegties līdz bumbai, novirzot to uz vārtu konstrukciju. 40. minūtē pāri vārtiem no 13 metriem pāršāva Jukari Kinga, Anglijas vārtsardze Karena Bārdslija pēc spēles izgājienā vēl nebija atgriezusies vārtos.

Otrajā puslaikā Japāna izrādīja lielāku interesi par spēli uzbrukumā, taču Anglija ļoti labi aizsargājās, bet 66. minūtē pati guva otros vārtus. Arī otro golu eiropietēm noorganizēja tās pašas spēlētājas, kuras izkārtoja pirmo. Kārnija no kreisās malas uzcentrēja uz soda laukuma centru Vaitai, viņa par papēdi eleganti piespēlēja Reičelai Jankī – 2:0. Japāna ļoti centās gūt goda vārtus, taču nebija lemts. Anglija uzvarēja ar 2:0, nodrošinot pirmo vietu grupā.

Meksika Zinsheimā pamanījās izlaist uzvaru pret Jaunzēlandi. Tajā spēlē pirmie vārti krita jau 2. minūtē. Bumbu soda laukuma labajā malā saņēma Stefānija Mejora un no asa leņķa pārspēja Dženiju Bindonu – 1:0. Meksika turpināja uzbrukt un iet pēc otrajiem vārtiem, kurus dabūja 29. minūtē. Izcēlās Maribela Domingesa, dubultojot Meksikas pārsvaru.

Otrajā puslaikā vārtus guva tikai Jaunzēlande, kuras labā pēdējā minūtē pēc stūra sitiena izcēlās Rebeka Smita. Taču ar to viss vēl nebeidzās, jo kompensācijas laika 4. minūtē kivi neizšķirtu 2:2 izrāva Hanna Vilkinsone. Jaunzēlande vismaz turnīru nebeidza ar 0 punktiem.

Šīs grupas divas labākās komandas ¼ finālā sacentīsies ar A grupas pirmo divu vietu ieguvējām, kas ir Francija un Vācija, abas savā starpā šovakar plkst. 21:45 noskaidros to, kādā secībā tās finišēs grupā. Francijai, lai paliktu 1. vietā, pietiks ar neizšķirtu.

Pasaules kauss 2011. B apakšgrupa

Anglija – Japāna 2:0 (1:0) (Vaita 15', Jankī 66')
Jaunzēlande – Meksika 2:2 (0:2) (Smita 90', Vilkinsone 90'+4 - Mejora 2', Domingesa 29')

B grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Anglija32105:27
2.Japāna32016:36
3.Meksika30213:72
4.Jaunzēlande30124:61

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...

  +4 [+] [-]

, 2011-07-05 21:22, pirms 13 gadiem
malaces!