Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Beļģija spraigā cīņā pārspēj čehus, Krievija grauj Ungāriju

Beļģija spraigā cīņā pārspēj čehus, Krievija grauj Ungāriju
Beļģi atzīmē Maruāna Fellaini vārtu guvumu
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas dažas pārbaudes spēles futbolā ar Eiropas komandu dalību. Beļģija interesantā mačā pārspēja Čehiju 2:1, bet Krievija pārliecinoši uzvarēja Ungāriju 3:0.

Beļģijas izlases pieteikumā nebija atrodams komandas lielākās zvaigznes Edena Azāra vārds, kurš vakardien treniņā salauza potīti un nākamais PK2018 kvalifikācijas cikla mačs pret Igauniju viņam ies secen. Pieteikumā gan tika iekļauts ''Chelsea'' futbolista brālis Torgans Azārs.

Beļģijas izlases galvenais treneris Roberto Martiness laukumā laida praktiski spēcīgāko sastāvu, kamēr rezervē palika tādi vīri kā Drīss Mertenss, Tomass Vermālens, Maruāns Fellaini un Kristians Benteke. Spēli sāka arī 1997. gadā dzimušais talants Juri Tīlemanss.

Beļģija: Kurtuā – Vertongens, Kompanī (Vermālens 46'), Alderveirelds – Čadli, Naingolans (Fellaini 46'), Tīlemanss (Miralass 46'), De Breine, Karasko (T.Azārs 88') – Bačuajī (Mertenss 46'), Lukaku (Benteke 46')

Čehija: Vačlīks (Pavļenka 33') – Kalass, Brabečs, Zmrhals (Maress 77'), Kaderžābeks (Celustka 46') – Darida, Gebre Selasī – Ščiks (Škoda 64'), Součeks, Krejči (Jankto 46') – Krmenčiks (Dockals 46')

Beļģija jau no pirmajām minūtēm vairāk kontrolēja bumbu un izveidoja dažus bīstamus uzbrukumus. Kādā no tiem pēc Kevina De Breines centrējuma bumbu tālāk pasita Tobijs Alderveirelds, un tā nonāca pie Romelu Lukaku, kurš no dažu metru attāluma pamanījās netrāpīt pustukšos vārtos.

Ko neizdarīja Lukaku, to paveica viņa partneris uzbrukumā Mišī Bačuajī. ''Chelsea'' uzbrucējs saņēma piespēli pia soda laukuma līnijas, ar māņkustību izbrīvēja sev sitienu un precīzi radīja bumbu tīklā, atklājot rezultātu – 1:0. Čehija nepalika atbildi parādā un jau pēc četrām minūtēm panāca izlīdzinājumu.

Šoreiz ļoti neveiksmīgi nospēlēja beļģi. Tibo Kurtuā piespēlēja ļoti tuvu atnākušajam De Breinem, kuram uzreiz apkārt bija vairāki čehi. De Breine pazaudēja bumbu, to iegūstot Ladislavam Krejči, kurš padeva Mihelam Krmenčikam, uzbrucējam viegli ieripinot bumbu tīklā – 1:1.

Lai arī beļģi kopumā uzbruka vairāk, tomēr labāka iespēja iegūt pārsvaru bija čehiem, kad Patriks Ščiks no metriem 20 bumbu raidīja pret vārtu stabu. Jāpiebilst, ka Čehijas izlasē tika veikta vārtsargu maiņa, jo mača ievadā, kad Lukaku no duvas distances netrāpīja vārtos, viņš netīšām savainoja Tomāšu Vačlīku, kurš gan kādu brīdi spēli turpināja, taču tad devās nomainīties.

Otrajā spēles nogrieznī turpinājās atklāta spēle abu komandu izpildījumā. Beļģija līdz ar otrā puslaika sākumu veica piecas maiņas, bet čehi četras. Lai arī beļģi vairāk pieturēja bumbu, Čehija nemaz nekautrējās atbildē ar pretuzrukumiem. Kādā no epizodēm Beļģija tika pie iespējas izpildīt stūra sitienu un pēc tā bumbu ar galvu vārtos raidīja neviens cits kā teju divus metrus garais uz maiņu nākušais Fellaini – 2:1.

Spēles turpinājumā Čehija centās izraut uzvaru, tomēr beļģu spēcīgo aizsardzību neizdevās pārspēt un mačs noslēdzās ar minimālu laukuma saimnieku pārsvaru. Čehijas izlasei 10. jūnijā jāaizvada PK2018 spēle pret Norvēģiju, kuru pirmajā savstarpējā mačā izdevās pārspēt 2:1.

Citā mačā Maķedonija un Turcija tā arī vārtus neguva un spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Mača laikā galvenais tiesnesis parādīja piecas dzeltenās kartītes, no kurām trīs tika Turcijas futbolistiem.

Interesanti, ka turki šajā mačā nespēja praktiski neko uzbrukumā, jo tikai vienu reizi sita vārtu virzienā un to pašu reizi garām mērķim. Maķedonieši savukārt spēlēja daudz uzbrūkošāk, veicot 11 sitienus vārtu virzienā, taču ne reizi bumba neiekrita tīklā.

Ungārijas un Krievijas duelī savukārt divi vārti tika gūti jau pirmajā puslaikā. Ar ārkārtīgi elegantu golu izcēlās Fjodors Smolovs, kurš veica reidu no laukuma centra, apspēlēja divus ungārus un, nonākot līdz pretinieku soda laukumam, aukstasinīgi raidīja bumbu tālajā stūrī, panākot 1:0.

Pēc 20 minūtēm ungāru vārtos iekrita vēl viena bumba. Šoreiz ļoti neveiksmīgi nospēlēja Ungārijas aizsargs Martons Epels, kurš pēc stūra sitiena mēģināja ar galvu piespēlēt atpakaļ vārtsargam, taču tā ļoti precīza lidoja vārtsargam starp kājām tieši vārtos – 2:0. Pirmajā puslaikā vārtu guvumi vairs nebija vērojami.

Otrajā puslaikā rezultāts ilgi bija nemainīgs, tomēr 89. minūtē Dmitrijs Polozs saņēma bumbu bīstami tuvu pretinieku vārtiem un to iešāva tuvajā stūrī, pieliekot punktu mačam - 3:0. Jāpiebilst, ka Krievijai 2018. gada pasaules kausa kvalifikācijā nav jāpiedalās, jo Krievija ir turnīra rīkotāja.

Pārbaudes spēles ar Eiropas komandu dalību, 5. jūnijs

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Maķedonija – Turcija0:0
Ungārija – Krievija0:3 (0:2)Smolovs 20' Epels 40' (s.v.) Polozs 89'
Beļģija – Čehija2:1 (1:1)Bačuajī 25' Fellaini 52' – Krmenčiks 29'

  +1 [+] [-]

, 2017-06-06 00:18, pirms 7 gadiem
Maķedonijai 2 reizeas bumba iekrita vārtu tīkla, no, kurām viens bija tīrs vārtu guvums, taču līnijtiesnesis ar savām izdomātajām aizmugurēm abas reizea nozģa vārtu guvumu, cerams viņam vismaz likme izgāja, citādi nebūs par ko ģimeni barot.

     [+] [-]

, 2017-06-06 00:24, pirms 7 gadiem
Polozam šie ir pirmie vārti RUS izlasē.