Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas izlasi vadīs Hackevičs, baumas par Starkovu nepiepildās

Rolands Eliņš

Baltkrievijas izlasi vadīs Hackevičs, baumas par Starkovu nepiepildās
Aleksandrs Hackevičs
Foto: Bff.by/

Par Baltkrievijas futbola izlases galveno treneri iecelts Aleksandrs Hackevičs, bijušais Kijevas "Dynamo", Baltkrievijas izlases un arī Latvijas komandas "Venta" spēlētājs. Līdz ar to skaidrs, ka izskanējusī iespēja par Aleksandra Starkova iecelšanu Baltkrievijas izlases galvenā trenera amatā nav piepildījusies.

Baltkrievijas izlases vadītāja postenis bija vakants jau kopš 13. oktobra, kad tika atlaists treneris Georgijs Kondratjevs. Viņa vadībā Latvijas kaimiņvalsts pamanījās nospēlēt neizšķirti pret Luksemburgu un zaudēt arī divās nākamajās "Euro 2016" atlases spēlēs.

Novembra spēles pret Spāniju un Meksiku (pārbaudes mačs) Baltkrievija aizvadīja pagaidu trenera Andreja Zigmantoviča vadībā, taču šodien apstiprināts, ka izlasi vadīs Aleksandrs Hackevičs. Baltkrievijas Futbola federācijas paziņojumā līguma termiņš gan nav atklāts.

41 gadu vecais Hackevičs divreiz atzīts par Baltkrievijas gada futbolistu, kā arī aizvadījis vairākus spožus gadus Minskas "Dinamo" un Kijevas "Dynamo" rindās, bet spēlētāja karjeru noslēdza 2007. gadā. Karjeras līkloči viņu 2005. gada sezonā atveda uz "Ventas" komandu Latvijā, taču viņš nospēlēja vien pāris mačus un drīz vien no ambiciozās "Ventas" atgriezās Minskas futbolā. Kā treneris Hackevičs strādājis ar dažādu vecumu Baltkrievijas un Ukrainas izlasēm, taču kā pieaugušo komandas galvenais treneris var lepoties ar tikai vienas sezonas ilgu pieredzi Minskas "Dinamo".

Hackeviča iecelšana nozīmē arī to, ka baumas par Latvijas izlases bijušā trenera Aleksandra Starkova vietu Baltkrievijas izlasē nav piepildījušās. Laikrakstam "Latvijas Avīze" Starkovs bija atklājis, ka kādas valsts nacionālā izlase piedāvājusi viņam galvenā trenera amatu, taču viņš neatklāja tieši kura. Variantu saraksta galvgalī kā visticamākā bija nolikta Baltkrievijas izlase, taču par tās treneri nu kļuvis Hackevičs.

C grupa

VIzlaseSUNZVārtiP
1.Slovākija44008:212
2.Spānija430113:39
3.Ukraina43016:19
4.Maķedonija41034:103
5.Baltkrievija40132:91
6.Luksemburga40133:111

Izmantotie resursi:
Алекснадр Хацкевич назначен главным тренером...
LA | Latvijas avīze

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-04 16:08, pirms 10 gadiem
Kuldīgas Ventā dažas spēles nospēlēja, kad viens afērists solīja LV izveidot komandu, kura spēlētu Eirokausos

     [+] [-]

, 2014-12-04 17:42, pirms 10 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Kuldīgas Ventā dažas spēles nospēlēja, kad viens afērists solīja LV izveidot komandu, kura spēlētu Eirokausos
Pēc Kļaviņa vārdiem Ventu nogremdēja Indriksons