Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgā iekļuvusī "Aston Villa" spiesta pārdot Luisu "Juventus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempionu līgā iekļuvusī "Aston Villa" spiesta pārdot Luisu "Juventus"
Duglass Luiss. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā ceturto vietu ieguvusī Birmingemas "Aston Villa" vienojusies ar Itālijas klubu Turīnas "Juventus" par spēlētāju apmaiņas darījumu, kura rezultātā Duglass Luiss dosies uz Itālijas ziemeļiem.

Anglijas Premjerlīgas finansiālie noteikumi paredz, ka trīs gadu nogrieznī kluba zaudējumi nedrīkst pārsniegt 105 miljonus mārciņu. 2022./23. gada sezonu "Aston Villa" pabeidza ar 119 miljonu zaudējumiem, kamēr dati par aizvadīto sezonu vēl nav pieejami. Taču skaidrs, ka klubam nepieciešams pārdot spēlētājus, lai izvairītos no sodiem.

"Aston Villa" vienojusies par 23 gadus vecā Duglasa Luisa došanos uz "Juventus", bet pretējā virzienā ceļos argentīnietis Enzo Barenečea un anglis Semuels Ailings. Brazīlijas izlases futbolistam Luisam nākamajā nedēļā tiks veiktas medicīniskās pārbaudes.

"Juventus" par Luisa iegādi samaksās 50 miljonus eiro, bet saņems 22 miljonus par Barenečeu un Ailingu. Vēl trīs miljonus Turīnas klubs var saņemt bonusos.

Luiss aizvadītajā sezonā guva deviņus vārtus Premjerlīgā un vienu reizi izcēlās UEFA Konferences līgā, būdams trešais rezultatīvākais "Aston Villa" futbolists – vairāk par viņu iesita tikai uzbrucējs Olijs Votkinss un labais spārns Leons Beilijs. Brazīlijas izlasē Luiss aizvadījis 15 spēles.

Pirms pievienošanās "Aston Villa" Luiss piederēja Mančestras "City", taču Anglijas spēcīgākā kluba rindās neaizvadīja nevienu spēli, tiekot izīrēts "City" piederošajam Spānijas klubam "Girona".

"Aston Villa" Premjerlīgas sezonu pabeidza ar 68 punktiem, aiz muguras atstājot "Tottenham", "Chelsea", "Newcastle" un Mančestras "United". "City" triumfēja ar 91 punktu azotē, "Arsenal" savāca 89, bet "Liverpool" – 82 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...