Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Spēļu sarunāšanas skandāls Itālijā: trīs komandas izsviestas uz zemākām līgām

Rolands Eliņš

Spēļu sarunāšanas skandāls Itālijā: trīs komandas izsviestas uz zemākām līgām
"Catania" bijušais prezidents Antonio Pulvirenti
Foto: SiciliaInfor

Itālijas Federālā tiesa šodien pasludināja savu lēmumu skandalozā futbola kluba „Catania” lietā, atzīstot to vainīgu spēļu sarunāšanā. Kā soda mērs piemērota izslēgšana no B Sērijas un 12 punktu atņemšana „Lega Pro” jeb Itālijas trešajā līgā, savukārt divas "Lega Pro" vienības nosūtīta uz ceturto līgu.

Vairāk nekā gadsimtu vecā Sicīlijas komanda „Catania” var lepoties ar bagātīgu vēsturi un ilgus gadus spēlējusi A Sērijā. Ne tik senajā 2013. gadā tā arī sasniedza savu labāko panākumu A Sērijā, iegūstot astoto vietu, taču uzreiz nākamsezon sekoja strauja lejupslīde un izkrišana uz B Sēriju.

„Catania” bijušais prezidents Antonio Pulvirent vasaras sākumā atzinās, ka, cenšoties glābt komandu no vēl vienas izkrišanas, uzpircis spēļu rezultātus un centies ietekmēt maču iznākumu. „Catania” finišēja 15. vietā, kas ļāva nosargāt vietu B Sērijā, taču Itālijas policija īpašā reidā veica kluba amatpersonu aizturēšanu, un šodien tiesa paziņojusi savu galējo lēmumu šajā lietā.

„Catania” ne tikai izmesta no B Sērijas, bet tai arī atņemti12 punkti jaunās sezonas kopvērtējumā, turklāt būs jānomaksā arī 150 tūkstošu eiro liela soda nauda. Bargi sodi tikuši arī skandālā iesaistītajām „Lega Pro” komandām „Teramo” un „Savona”, kuras ar tiesas lēmumu nosūtītas uz D Sēriju un samaksās 30 tūkstošus eiro, taču vēl tiks izskatītas vairākas atsevišķu personu lietas par spēļu sarunāšanu Itālijas futbolā.

Itālijas mediji ziņo, ka "Teramo" nelikumīgi vienojusies ar "Savona" par sezonas pēdējās spēles rezultātu, kas nodrošinātu "Teramo" pacelšanos uz B Sēriju, taču šī plāna izgāšanās (proti, komandu pieķeršana) noveda pie nonākšanas Itālijas pēc spēka ceturtajā līgā.

Izmantotie resursi:
Catania sent to Lega Pro | Football Italia

  -1 [+] [-]

, 2015-08-20 18:38, pirms 9 gadiem
Itaalijas zemaakajaam liigaam nav veerts sekot...

  -3 [+] [-]

, 2015-08-20 18:52, pirms 9 gadiem
Kaut kaa neticaas ka Itaalijaa buutu kaada speele sarunaata...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-20 18:57, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Itaalijas zemaakajaam liigaam nav veerts sekot...
Tāpat kā taviem komentiem sportacentrā!

  -1 [+] [-]

, 2015-08-20 19:18, pirms 9 gadiem
KDubriks rakstīja: Tāpat kā taviem komentiem sportacentrā!
Tavs niks jau visu izsaka

  -1 [+] [-]

, 2015-08-20 19:53, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tavs niks jau visu izsaka
Loģiski, ka izsaka! Dubriks kā nekā! Bet taviem komentāriem neieteiktu nevienam sekot, jo Celtic jau nebija jābūt šajā kārtā pēc taviem vārdiem.

     [+] [-]

, 2015-08-20 22:42, pirms 9 gadiem
Te vismaz normāla nauda iet, nevis virslīgā, kur tas ir vairāk smieklīgi un bezjēdzīgi

     [+] [-]

, 2015-08-21 00:29, pirms 9 gadiem
angelos33 rakstīja: Kaut kaa neticaas ka Itaalijaa buutu kaada speele sarunaata...
Protams, ka Tu esi visgudrākais un visu zini labāk. Ja izmeta tātad ir sarunātas un nevajag te tagad gudri pļūtīt.