Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Indonēzijas uzņēmējs par 300 miljoniem eiro nopērk "Inter" kontrolpaketi

Agris Suveizda

Indonēzijas uzņēmējs par 300 miljoniem eiro nopērk "Inter" kontrolpaketi
Masimo Morati
Foto: AFP/Scanpix

Ilggadējais Itālijas futbola kluba Milānas "Inter" īpašnieks Masimo Morati šorīt apstiprināja, ka ir pārdevis klubu Indonēzijas uzņēmējam Ērikam Tohiram. Morati gan vēl paliks 30% Milānas "Inter" akciju, bet vēl nav zināms, vai Itālijas naftas magnāts saglabās prezidenta amatu.

Jau ilgāku laiku klīda runas par to, ka Masimo Morati pēc 18 gadu valdīšanas kluba kontrolpaketi nodos Indonēzijas bagātnieka rokās. Šodien Morati presē to apstiprināja: "Viss ir parakstīts. Esmu priecīgs - tas aizņēma kādu laiku, taču domāju, ka darījums ir taisnīgs un labi paveikts." Oficiālas detaļas pagaidām netiek izpaustas, taču paredzams, ka Morati paliks 30% kluba akciju un ka par kontrolpaketes pārdošanu varētu iekasēt ap 300 miljoniem eiro.

"Kad dzīvē pienāk lielas izmaiņas, nezini, vai būsi bēdīgs un vai spēsi pielāgoties citādam dzīves ritmam. Redzēsim, vai manas dzīves ritms mainīsies, jo nedomāju, ka pagaidām tas būtu mainījies," sacīja Morati. "Protams, ka kaut ko mīli, bet tajā pašā laikā esi priecīgs un atvieglots, ka esi to atstājis labās rokās. Esmu drošs par to, jo viņi ir labi cilvēki - arī viņu rakstura ziņā."

"Nezinu," Morati tika vaicāts, vai viņš paliks kluba prezidenta amatā. "Taču lēmums par jauno prezidentu noteikti paliks manā ziņā." Morati par "Inter" īpašnieku kļuva 1995.gadā un kopš tā laika transfēru un lielo zaudējumu finansēšanā ir ieguldījis milzīgus privātos līdzekļus. Viņa vadībā "Inter" piecreiz kļuva par Itālijas čempioni, izcīnīja četrus Itālijas kausus un superkausus un pa reizei triumfēja UEFA Čempionu līgā, FIFA Klubu pasaules kausā, UEFA kausā un UEFA superkausā.

Indonēzijas uzņēmējam Ērikam Tohiram pieder akcijas arī MLS klubā "D.C. United" un NBA klubā Filadelfijas "76ers". Tāpat Tohiram, kurš ir Dienvidāzijas Basketbola federācijas prezidents, pieder vairāki Indonēzijas basketbola klubi.

Pagājušajā sezonā Milānas "Inter" Itālijas čempionātā ierindojās tikai devītajā vietā un nekvalificējās Eirokausiem. Šosezon jaunā galvenā trenera Valtera Macari vadībā "Inter" ar 14 punktiem septiņās spēlēt "A Sērijā" ieņem ceturto pozīciju. Līdere ar 21 punktu ir "Roma".

Izmantotie resursi:
F.C. Internazionale Milano - Sito Ufficiale

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 14:24, pirms 11 gadiem
Tas nav lēti ?

     [+] [-]

, 2013-10-15 14:26, pirms 11 gadiem
Ēriks Tohirs (Indonēzijas uzņēmējs) labāk trīs Beilus būtu nopircis.

     [+] [-]

, 2013-10-15 14:48, pirms 11 gadiem
Lūdzu, vairāk info par jauno īpašnieku, vai viņš tagad sāks mētāties ar naudu, vai viņš ir piesardzīgais tips?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 15:58, pirms 11 gadiem
izklausās ka klubam kaut kādi baigie parādi vai arī man liekas ka tā ir niecīga summa tīri brenda ziņā

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 17:09, pirms 11 gadiem
mazaisbilijs rakstīja: izklausās ka klubam kaut kādi baigie parādi vai arī man liekas ka tā ir niecīga summa tīri brenda ziņā
Tu padomā !
Tie 300milj., ir tikai kādi 51% procents no vissa, jo viņam paliek vēl 30% un gan jau ka ir vēl daļa bagātnieku kam pieder kādi %
Tātad iespējams ka kopējā kluba summa ir 600milj.
Ņemot vērā ka Real un Barsa ir 1,5miljard vērti tad Inter tāda summa ir pieklājīga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-16 00:30, pirms 11 gadiem
nu ta beidzot ar Itālijā viens miļjardiera klubs uzradies,nu ko vēlam veiksmi, no Milānas diviem klubiem Inter vienmēr bijis mīļākais,bez Juves sen jau vajag kādu Itāļu klubu,kas taisa troksni ar uz Eiropas skatuves