Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Skonto" jaunais pussargs Grīnbergs dosies pārbaudē uz slaveno "AS Roma"

Rolands Eliņš

"Skonto" jaunais pussargs Grīnbergs dosies pārbaudē uz slaveno "AS Roma"
Jānis Grīnbergs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

16 gadus veco futbolistu Jāni Grīnbergu pārstāvošā aģentūra „BR-Sport” paziņojusi, ka viņš uzaicināts uz pārbaudēm Itālijas vicečempionē „Roma”.

Jānis Grīnbergs paspējis piedalīties jau sešās SMScredit.lv Virslīgas spēlēs, kā arī jau pagājušajā gadā guva vārtus „Skonto” sastāvā. Viņš to paveica 15 gadu un 102 dienu vecumā, tādējādi kļūstot par otru jaunāko vārtu guvēju Eiropas augstākās līgās. Viņš arī aizvadījis vairākas spēles Latvijas U17 izlases sastāvā, uzņēmies tās kapteiņa pienākumus un guvis divus vārtus. Gada sākumā Grīnbergs arī tika atzīts par labāko pussargu Attīstības kausa izcīņā, kurā piedalījās četru valstu izlases.

„BR-Sport agency” pavēstījusi, ka 16 gadus vecais futbolists izpelnījies uzmanību Itālijas A Sērijā un saņēmis uzaicinājumu ierasties pārbaudēs no slavenās „AS Roma” komandas, pašreizējās Itālijas vicečempiones. „Skonto” direktors Askolds Uldriķis portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka jau iepriekš bijušas runas par Grīnberga došanos uz Itāliju uz pārbaudes laiku. Paredzēts, ka pārbaudes "Roma" kluba sistēmā sāksies nākamajā pirmdienā.

Pārbaudēs uz slavenu ārzemju klubu – Glāzgovas „Rangers” - nesen bija devies arī cits „Skonto” spēlētājs Vladislavs Gutkovskis. Uldriķis norādīja, ka viņš atgriezies Latvijā, bet situācija par iespējamo pāreju ir neskaidra. Transfēru logs Skotijā atvērsies pirmajā janvārī.

„Roma”, no kuras uzaicinājumu uz pārbaudēm sagaidījis Grīnbergs, nule kā iekļuva UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā un ir trīskārtēja Itālijas čempione, kā arī deviņkārtēja Itālijas kausa ieguvēja. Pēdējais A Sērijas tituls „Roma” pirms 15 gadiem, tiesa, kopš tā laika izdevies astoņas reizes ieņemt otro vietu. Kopš 2011. gada „Roma” galveno komandu vadījuši jau seši treneri, taču pēdējos trīs gadus šajā amatā nostabilizējies Rudi Garsija.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2015-12-10 16:09, pirms 9 gadiem
Zanīte-No-Liepājas rakstīja: Cerams tiks sastava
Līdzīgi kā Cigaņiks varētu spēlēt U-19 komandā. Kāpēc ne

  +5 [+] [-]

, 2015-12-10 16:27, pirms 9 gadiem
Haha,vēl dažus gadus atpakaļ Ādažu klubā ar viņu spārdiju bumbu,tikai tad būdams divus gadus jaunāks jau spēlēja vislabāk.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-10 20:39, pirms 9 gadiem
Atceros, ka ar viņu spēlēju futbolu sākumskola, kad gāju vecājā skola. Tie bija labi laiki! Veiksmi viņam!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-11 00:06, pirms 9 gadiem
Gan jau Primavera spēlēs.

     [+] [-]

, 2015-12-11 00:34, pirms 9 gadiem
Skaidrs, ka par pirmo komandu šādā vecumā, nākot no relatīvi mazpazīstama čempionāta, ir naivi runāt, bet pats fakts, ka ir uzaicinājums uz pārbaudēm jau ir apsveicams. Tas parāda, ka Grīnbergs ir uz pareizā ceļa. Jācenšas sevi maksimāli labi parādīt, lai parādītos iespēja tikt jauniešos. Gauračs spēlēja Ascoli, Rakels arī savulaik brauca atrādīties Sampdoria; tagad Itālijā 3. un 4. līgā mums ir vārtsargi Zommers un Reinholds, kā arī uzbrucēji Vorobjovs un Jakovļevs. Cerams Grīnbergs pievienosies viņiem un iekļūs Romas jauniešu komandā. Veiksmi!

     [+] [-]

, 2015-12-11 00:35, pirms 9 gadiem
Ja situācija par pāreju Gutkovska sakarā ir neskaidra, tad jau visdrīzāk tās nebūs. Lai gan ceru, ka kļūdos. Vai ir kāds jauns info Itālijas un Gaurača, Bulvīša, Mickēviča sakarā?

     [+] [-]

, 2015-12-11 01:39, pirms 9 gadiem
Es neesmu skauģis, tāpēc ceru, ka visiem mūsējiem izdosies kāpt pa savām izaugsmes kāpnēm. Gutkovskim Rangers varētu būt lielisks tramplīns, bet Grīnbergam Roma - laba iespēja daudz ko iemācīties.

     [+] [-]

, 2015-12-11 08:19, pirms 9 gadiem
Pārlieku liela ažiotāža,kas nenāk par labu jaunajam sportistam.Organisms vēl nav nobriedis profesionālajam sportam.šajā lietā nedrīkst sasteigt,bet mēs gribam visu un uzreiz.Fiziologiski jaunieša organisms nopietnām slodzēm nobriest aptuveni 20 gados.

     [+] [-]

, 2015-12-11 08:47, pirms 9 gadiem
emox rakstīja: Pārlieku liela ažiotāža,kas nenāk par labu jaunajam sportistam.Organisms vēl nav nobriedis profesionālajam sportam.šajā lietā nedrīkst sasteigt,bet mēs gribam visu un uzreiz.Fiziologiski jaunieša organisms nopietnām slodzēm nobriest aptuveni 20 gados.
tas tavs teksts attiecas laikam tikai uz futbolistiem no Latvijas